Kedves Tanúk és Hit gyülekezeti tagok, mért hiszitek ezt?
Szervusz
A szent szellem Istenhez tartozik, tehát ha megszomorítod, akkor magát Istent szomorítod meg, Isten pedig együtt tud érezni velünk. Vagy megszomorítjuk magát Istent
Isten a szelleme által végez dolgokat, vagy is Istennek a szelleme egy olyan képessége, amelyre mindenre kiterjed. Ha kell gyógyít vele, ha kell tanít. stb.
azok akik tagadják hogy Istennek van hatalma természet feletti dolgokra, azok a szellemét, vagy is a mindenható képességét tagadják, sértegetik, bántják.
Ezáltal magát a Teremtőt mint életadót kérdőjelezik meg.
Isten ebből a szellemből, ami mindenre képes, tud adni, ahogy a Fiának is adott, vagy a tanítványainak.
ennél fogva Isten nem egy harmadik személlyel teremtett, vagy tesz dolgokat hanem a mindenható képességével.
Jézust sem a szent szellem mint személy teremtette, mert akkor az előtte kellett volna hogy legyen Jézusnak, már pedig Jézus volt az első létező lény,
(1Péter 1:2) 2 Isten, az Atya előretudása szerint, a szellem általi megszenteléssel, azért, hogy engedelmesek legyenek, és meg legyenek hintve Jézus Krisztus vérével: Ki nem érdemelt kedvességben és békében legyen részetek mind bőségesebben!
Itt egyáltalán nem mondja hogy Jézus nagy I betüvel isten, ahogy a Többi általad idézett versekben sem.
Jézus isteni tulajdonságokkal rendelkezik amit az Atyjától kapott, de attól nem vált Istenné, egyenrangúvá az Atyjával.
(1Korintusz 3:16) 16 Nem tudjátok, hogy ti Isten temploma vagytok, és hogy az Isten szelleme lakik bennetek?
Itt nem azt mondja, hogy egy Isten beleköltözött volna a testünkbe, s ahogy az imént említettem, Isten mindenható képességéből ad, akkora mértékben amennyire szükséges dolgokat, vagy szenvedést elviselni, túl élni egy embernek.
Ha valami annyira összezavart minket, hogy nem tudjuk, mit kérjünk az imáinkban, „a szellem maga emel szót érdekünkben”. Jehova, az „Ima Meghallgatója” ilyenkor elfogadja a helyzetünkre illő, Szavában lejegyzett imákat, mintha azok tőlünk származnának, vagy is maga Jehova tudja átérezni a helyzetünket ennél a képességénél fogva.
Az is tény, hogy a Biblia sokszor megszemélyesít dolgokat, pedig csak fogalmak, mint a halál, a bölcsesség, stb
Isten szelleme a saját személyiségének a része, és nem egy másik Isten.
"Egy kicsit tévedésben vagy, valamit nagyon félre értettél.
Az egyik válaszomban írtam pontosan erről.Jehova nagyon szépen tanít a szaván keresztül, hogy eltudjuk sajátítani nem csak a gondolkodását a magunk adott körülményeihez, hanem ezáltal megtudunk felelni a céljainak is, hogy vissza tükrözzük alkotónk tulajdonságait."
Kedves 3. Válaszoló, feltennék neked egy kérdést: Nem hazudtál még soha? Láttál/hallottál már olyan emberről (Jézus Krisztuson kívűl), aki nem hazudott még soha sem? Ismered az összes embert a világon? :) Nincs ilyen ember. Jézus ismerte az emberek gondolatait is (Máté evangéliuma 12:25)! Mint ahogyan írtam is, egy másik válaszolónak, teljesen rendben van ha valaki törekszik arra, amit tanított az Úr Jézus, de teljesen olyan, mint amilyen Jézus is volt, olyan KÉPTELEN lenni. :) Istennek csak úgy tudunk megfelelni, ha azt tesszük, amit Pál is kéri a Hívektől, fogadjuk el Jézus Véráldozatát. Máskülönben meghalunk, ugyan is ez az egyetlen Halálos bűn van a Világon. :) (1János 5:9-12) Itt ahogy írja is, Hamissággá teszi Istent, aki nem fogadja el azt a Bizonyságtételt, amit maga az Úr adott. :)
"Vegyük sorban.
A hit ismeret által alakul, és ennek folyamatos megszerzésén keresztül edződik és válik szilárddá.
Ám a hit cselekedetek nélkül semmit nem ér, Isten halottnak nevezi a tettek nélküli hitet.
Ezért nem lehet szétválasztani, mind a kettő szükséges az imádathoz.
S mivel ezekkel soha nem tudjuk Isten nagy ajándékát, visszafizetni, vagy "tartozás mentessé" tenni, bármennyit is tegyünk, ezért van a kegyelem. S ezért ez sem kizárandó.
A tetteinkkel párosult hitünkkel csak a hálánkat és az engedelmességünket fejezzük ki, ezzel még nem leszünk méltók teljes mértékben Isten könyörületére. Ehhez adja az irgalmát könyörületét."
Isten ajándékát nem kell vissza fizetni, ezt az Úr nem is kéri. Az ajándék attól ajándék kedves válaszoló, mert nem várunk cserébe semmit sem. :) Soha nem leszünk méltók arra, hogy éljünk! UGyanis a Bűn zsoldja a halál, mindannyian bűnösök vagyunk, mindannyiunk a halált érdemli. De Jézus ott van, és nem kell meghalnunk, mert tiszták lettünk az Ő vére által! Ott a Vér Isten oltárán, amit nem tudnak letörölni semmivel. Ezért ajándék az ajándék. :)
"Jézus halála, illetve Isten tettei, a Föld az élelem az ízek világa stb, és hogy az emberek ne maradjanak ebbe a "halotti" állapotban, oly nagy értékű, hogy egy ember az örökké valósságon keresztül sem lesz adós mentes, amivel elmondhatná, hogy nem tartozik Istennek."
Az ember adós mentes MÁR. :) Mivel ez egy AJÁNDÉK tisztelt válaszoló, egy Ajándék Istentől az embernek! Soha nem lesz másképp ezt Isten nem fogja kérni tőlünk soha sem. Isten írgalmas, fizikai értelemben is mérve mérhetetlenűl igazságos, kegyelmes és szerető ISTEN, a mi Istenünk! Ezt kell elfogadni, ezt kell megtartani, nem a jó cselekedeteket. Egy hasonlattal élnék: Ha a plázába bemész, egy gyönyörű szép mestermunkával elkészített szoborral, mindenki gyönyörködni fog benne, de ha azzal akarnál vásárolni nem fogadnák el, mivel nem az a fizető eszköz. A fizető eszköz nálunk a pénz, a mennyben nem lesz pénz, nagyon fog Isten annak örülni, hogy jó tetteket vittél véghez, de ha nem fogadod el a Véráldozatot, Jézust, akkor nem fogja azt mondani, hogy a fia vagy és ismer. Ott nem elég a Jó cselekedet, ott Jézus Vére lesz a fizető eszköz, az Ő vére igazít minket és a kegyelme tart minket életben, semmiképpen sem a cselekedeteink! :)
(1Korintusz 2:16) 16 Mert „ki ismerte meg Jehova gondolkodását, hogy oktathatná őt”? Bennünk azonban megvan Krisztus gondolkodása.
Elsajátíthatjuk Isten gondolkodását Krisztus által.
ezért Jézus a főpapi imájában elmondja mi az örök élethez az elvárás.
Meg ismerhető ellenben nem írná.
Kedves Kérdező.
Jézus az Ádámtól öröklött hajlamot váltotta meg az utódoknak, hogy újra vissza álljon a tökéletes emberi élet.
Amit azon kívül kapunk, az életet és a vele járókat, soha nem leszel képes semmivel meghálálni, vagy vissza fizetni, Még ha egész életedben dolgoznál is Istennek.
ezért ajándék.
Sajnos kevered a két fogalmat.
Jézus nem az életben kapott dolgokért tette le az életét, hanem hogy vissza vásárolja, Az örök élet lehetőségét az emberek számára, amit Ádám eljátszott.
Mindig is adósa leszel Istennek, jól lehet Ő sosem fogja kérni a fizetséget, de azért hálát illik adni, és ez az engedelmesség.
Az engedelmesség, pedig tettekkel jár.
Ne gondold, hogy Isten köteles téged megajándékozni, minden feltétel nélkül.
Itt Ő szabja a feltételeket, és az Istennek járó imádat nem passzív hanem aktív.
Ádámnak is elmondta, mit vár el tőle az életéért, és az ajándékokért cserébe.
Vagy is tettekre volt szükség, hogy az élet helyes módon zajlódjék, Isten akarata szerint.
"
Itt nem azt mondja, hogy egy Isten beleköltözött volna a testünkbe "
De,ott pont azt írja le,semmi mást. Nem ír olyat,hogy ezt nem úgy kell érteni,akkor ki vagy te,hogy ezt belemagyarázod a nyilvánvaló szövegbe? Rengeteg helyen ír arról,hogy Isten lelke van a hívőBEN,és,hogy Jézus van a hívőBEN. Pont. Nem ír többet,hogy ezt így és úgy kell értelmezni. Olyan vagy,mint a magyartanárom,komolyan,aki,még a versben szereplő kék függönyt is kimagyarázta,hogy az nem kék függöny,hanem a szabadság jelképe. Őszintén,honnan veszitek ezeket a magyarázatokat? Mert hogy oda nincs leírva,az is biztos.
"Itt egyáltalán nem mondja hogy Jézus nagy I betüvel isten, ahogy a Többi általad idézett versekben sem.
Jézus isteni tulajdonságokkal rendelkezik amit az Atyjától kapott, de attól nem vált Istenné, egyenrangúvá az Atyjával."
Kedves 4. Válaszoló, valóban nem, nem is erre akartam itt utalni. :) Itt azt fejti ki a vers (ha jól elovasod), hogy az Atya is ISTEN, de épp ezt is írtam, szépen rendbe szedtem, hogy érthető legyen, de mégsem volt az. Tehát, most elmondom érthetőbben, Az Atya is Isten (1Péter 1:2) :)
"Itt nem azt mondja, hogy egy Isten beleköltözött volna a testünkbe, s ahogy az imént említettem, Isten mindenható képességéből ad, akkora mértékben amennyire szükséges dolgokat, vagy szenvedést elviselni, túl élni egy embernek."
De pontosan azt írja le. Hogy Isten Szent Szellem bennünk lakik! Valahogy oda bekerült, és bocsásd meg a megnyílvánulásomat, pont ezt nem vagytok képesek elfogadni. Isten száll meg embereket, hisz maga a Biblia is írja, és aki igaz keresztény az érzi is, hogy ott van benne Isten maga. :) Engem akár mit gondolsz megszállt az Úr, Isten ott van minden Keresztény emberben. :)
"Ha valami annyira összezavart minket, hogy nem tudjuk, mit kérjünk az imáinkban, „a szellem maga emel szót érdekünkben”. Jehova, az „Ima Meghallgatója” ilyenkor elfogadja a helyzetünkre illő, Szavában lejegyzett imákat, mintha azok tőlünk származnának, vagy is maga Jehova tudja átérezni a helyzetünket ennél a képességénél fogva."
Nem igazán értelek kedves válaszoló, ha ugyan azt mondod mint én mi a probléma? Én is azt mondtam, hogy a Szent Szellem ad rólunk Istennek bizonyságot. :)
Az is tény, hogy a Biblia sokszor megszemélyesít dolgokat, pedig csak fogalmak, mint a halál, a bölcsesség, stb
Isten szelleme a saját személyiségének a része, és nem egy másik Isten.
Senki nem mondta, hogy egy másik Isten! Én azt írtam, a hasonlatban is, hogy a tojás részei is a tojás nem pedig kolbász a tojás héja pedig, nem a saláta. Mindhárom része a tojásnak (héj,sárgája,fehérje) mind ugyan az a tojás része. :) Bár megkell jegyeznem Isten végtelenségét véges dolgokkal, nagyon nehéz elmagyarázni. Nem lehet egy Végtelen dolgot egy véges dologba beskatujázni. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!