Jogosan akadt ki anyukám azért, hogy nem hiszek istenben?
Most Te azért nem hiszel, mert megtetszett egy ateista fiú?
"Arra gondoltam hogy ha tényleg volna isten, hagyna engem válasz nélkül szenvedni?"
- Emlékszel, mit mondott az a Jézus nevű srác a kereszten?
Ez számomra nem logikus. Azért nem hiszel I-tenbe ,mert van egy srác aki ateista és tetszik neked?...
Egyébként nem...anyukád egyáltalán nem jogosan akadott ki.
" Arra gondoltam hogy ha tényleg volna isten, hagyna engem válasz nélkül szenvedni? "
Figyu ,én vallásos zsidó vagyok. Hiszek I-tenbe és deista gondolkodású vagyok ,úgy mint Makaveli tesó.
De döntsd el magad ,hogy létezik-e vagy sem.
szervusz.
(Jakab 1:13–15) 13 Senki ne mondja, amikor próba alatt áll: „Isten tesz próbára.” Rossz dolgokkal ugyanis nem lehet próbára tenni Istent, és ő maga sem tesz ilyesmikkel próbára senkit. 14 Hanem mindenki úgy van próbára téve, hogy a saját kívánsága vonzza és csábítja. 15 Mikor aztán a kívánság megfogant, bűnt szül, a bűn pedig, mikor teljességre jut, halált hoz világra.
Hát valóban nagyon fiatal vagy, az tény.
Én 13-évesen nem is gondolkoztam ilyenen, de sajnos azóta eltelt 36 év, és a fiatalok a "vallásosságuk" ellenére, nem úgy gondolkodnak és élnek, ahogy Isten elvárja.
De vissza térve a Témára. A hited, hullámokon lovagol, vagy is nem szilárd- és sajnos elfog süllyedni, ha nem kapaszkodsz Isten segítő kezébe.
Egyáltalán nem győződtél meg Isten létezéséről és téves elképzeléseid vannak Róla, ebben a Témában is.
Isten senkit nem kínoz, Te magadat gyötröd a saját kívánságaiddal. Ahogy a Bibliában le is íratta.
S Istenre akarod fogni, hogy szenvedsz. És ezért elhagyod Őt,
Hát az Ördög nagyon fog örülni neked.
Mert ez a szándéka.
Talán annyit még, hogy valaki írta, hogy abban a korban vagy, amikor ez az érzés sok fiatalnál megfordul.
Édesanyád pedig szeret téged, s a legjobbat akarja neked.
Ahogy a Teremtő is.
(Kolosszé 3:20) 20 Ti gyermekek, engedelmeskedjetek mindenben a szüleiteknek, mert ez igen kedves az Úrban.
Amíg kiskorú vagy Édesanyád fele Isten előtt is a tetteidért. S Te feltételeket szabsz Istennek?
Hát sok kérdést fel kellene tenned magadnak ez ügyben, és éretlen vagy ebben a témában is.
Remélem meggondolod, sok szív fájdalomtól óvod meg magadat is és Édesanyádat is, aki vigyázni szeretne rád.
Látod, mennyi marhaság előkerül, és a gordiuszi csomó egyből megoldódik azzal, hogy nincs Isten.
Nem kell ateistának lenni, de azt könnyen be lehet látni, hogy teljesen felesleges azon gondolkodnunk, van-e. Javaslom, Kérdező, Te se tedd.
A hittan (tapasztalataim szerint) mindenre jó csak arra nem, hogy ilyen helyzetben támaszt adjon az embernek. Engem rendkívül frusztrált mikor minden egyes alkalommal én voltam az egyetlen akinek nem az Isten nyújtott be külön kérvényt, és adott erőt ahhoz, hogy vigye le a szemetet, vagy rakjon rendet a szobájában.
Az egyetlen amit ajánlani tudok, hogy hagyd abba az imádkozást és a várakozást a jelekre, és próbáld meg egymagad végiggondolni ezt az egészet.
Nehéz elmagyarázni, de furcsamód amióta nem járok templomba, nem gyónok és nem imádkozom, mintha megerősödtem volna a hitemben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!