Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Jogosan akadt ki anyukám...

Jogosan akadt ki anyukám azért, hogy nem hiszek istenben?

Figyelt kérdés
13 éves lány vagyok. Kiskorom óta járok hittanra. Templomba is rendszeresen megyünk. A családomban mindenki vallásos. Sosem kérdőjeleztem meg, hogy van isten. Most viszont megtetszett egy srác. Tudom, most sokan lehurrognak majd, hogy az én koromban ez úgysem igazi és inkább tanuljak, stb. De ti is voltatok ennyi idősek és tuti hogy mindenkinek volt gyermekkori szerelme, szóval próbáljatok egy kicsit megérteni. A fiú ateista. Sokat vívódtam ez miatt és először a hittan tanárnak mondtam el. Szerintem mindenki kitalálja mit javasolt: imádkozzak! Azt is mondta, hogy a lehetőség mindig nyitva áll a fiú előtt, de dönteni neki kell. De ha sosem dönt jól akkor..... Tudjátok mi lesz. Volt, hogy este ez miatt sírtam. Egyszerűen nem tudom elfogadni, hogy ez megtörténjen. A tanácsot megfogadtam és imádkoztam, de nem kaptam még egy kis nyugtató érzést sem. Arra gondoltam hogy ha tényleg volna isten, hagyna engem válasz nélkül szenvedni? Igazából sosem éreztem hogy jelen lenne vagy szólna hozzám, pedig mint mondtam, kiskorom óta járunk templomba. Imádkozom lefekvés előtt, evés előtt, ébredés után. Szóval arra jutottam legutóbb, hogy én inkább nem mennék el vasárnap misére, hanem maradnék itthon és filmeznék egyedül. Anya teljesen kiborult. Sírt is. Most mit csináljak?
2016. aug. 3. 18:43
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
25%
Oké, megtetszett a srác. Te tetszel neki? Érzékelteti, hogy értékes vagy? Udvarol? Biztonságban érzed magad mellette?
2016. aug. 3. 18:51
 2/13 anonim ***** válasza:
13%

Most Te azért nem hiszel, mert megtetszett egy ateista fiú?

"Arra gondoltam hogy ha tényleg volna isten, hagyna engem válasz nélkül szenvedni?"

- Emlékszel, mit mondott az a Jézus nevű srác a kereszten?

2016. aug. 3. 18:55
 3/13 anonim ***** válasza:
100%

Ez számomra nem logikus. Azért nem hiszel I-tenbe ,mert van egy srác aki ateista és tetszik neked?...

Egyébként nem...anyukád egyáltalán nem jogosan akadott ki.

" Arra gondoltam hogy ha tényleg volna isten, hagyna engem válasz nélkül szenvedni? "

Figyu ,én vallásos zsidó vagyok. Hiszek I-tenbe és deista gondolkodású vagyok ,úgy mint Makaveli tesó.

De döntsd el magad ,hogy létezik-e vagy sem.

2016. aug. 3. 19:02
 4/13 anonim ***** válasza:
100%
Eddig nem tudtad, hogy vannak ateisták? Beszélgess nyugodtan a sráccal (talán jobb ha nem vallási kérdésekről), vannak ateisták, te ettől még egészen nyugodtan hihetsz Istenben. A srác pedig, ha egyáltalán lesz a kapcsolatotokból valami, akkor majd eldönti, hogy ő miben akar hinni, szerintem azért ezt ennyi idősen nem tudhatja biztosan, túl fiatalok vagytok. Másrészt én hívő vagyok, de ha a párom ateista lenne, elfogadnám azt is, ez az ő döntése, a saját meggyőződései alapján kell hinnie, vagy nem hinnie. Imádkozni egyébként nem értem miért kellene ebben az esetben. Egyébként ha már vallásos vagy, akkor fel kellene ismerned, hogy az nem szenvedés, ha te megismerkedsz egy fiúval aki ateista. Rengeteg szenvedés van a világon, van akinek nincs étele, fedél a feje fölött, betegségek, háború. Te pedig találkoztál valakivel aki ateista, nem hiszem, hogy ez olyan nagy dolog.
2016. aug. 3. 19:10
 5/13 anonim ***** válasza:
Most értél el abba a korba, amikor az ember elkezd gondolkodni önállóan és nem hisz el mindent, amit mondanak neki. Ha most úgy érzed, hogy ellentmondásos a világ, akkor ezen ne szomorodj el, hanem most már más fejjel ismerd meg a vallásodat, gondolkodj el, mi van a mondatok mögött. Az én apám annak idején református teológiát végzett, ott lett ateista. Én csak sajnálni tudom, hogy nem részesültem vallásos nevelésben, mert nem ismerem részleteiben a Bibliát, ami mégis csak kultúrkincsnek tekinthető hitvilág. Sajnos ugyanígy nem ismerem a részleteiben és mélységében a görög-római hitvilágot sem és számos képzőművészeti alkotásnál nem ismerem a mögöttes történetet. Emiatt sokszor műveletlennek érzem magam.
2016. aug. 3. 19:18
 6/13 anonim ***** válasza:
46%

szervusz.

(Jakab 1:13–15) 13 Senki ne mondja, amikor próba alatt áll: „Isten tesz próbára.” Rossz dolgokkal ugyanis nem lehet próbára tenni Istent, és ő maga sem tesz ilyesmikkel próbára senkit. 14 Hanem mindenki úgy van próbára téve, hogy a saját kívánsága vonzza és csábítja. 15 Mikor aztán a kívánság megfogant, bűnt szül, a bűn pedig, mikor teljességre jut, halált hoz világra.

Hát valóban nagyon fiatal vagy, az tény.

Én 13-évesen nem is gondolkoztam ilyenen, de sajnos azóta eltelt 36 év, és a fiatalok a "vallásosságuk" ellenére, nem úgy gondolkodnak és élnek, ahogy Isten elvárja.

De vissza térve a Témára. A hited, hullámokon lovagol, vagy is nem szilárd- és sajnos elfog süllyedni, ha nem kapaszkodsz Isten segítő kezébe.

Egyáltalán nem győződtél meg Isten létezéséről és téves elképzeléseid vannak Róla, ebben a Témában is.

Isten senkit nem kínoz, Te magadat gyötröd a saját kívánságaiddal. Ahogy a Bibliában le is íratta.

S Istenre akarod fogni, hogy szenvedsz. És ezért elhagyod Őt,

Hát az Ördög nagyon fog örülni neked.

Mert ez a szándéka.

2016. aug. 3. 19:19
 7/13 anonim ***** válasza:
25%

Talán annyit még, hogy valaki írta, hogy abban a korban vagy, amikor ez az érzés sok fiatalnál megfordul.

Édesanyád pedig szeret téged, s a legjobbat akarja neked.

Ahogy a Teremtő is.

(Kolosszé 3:20) 20 Ti gyermekek, engedelmeskedjetek mindenben a szüleiteknek, mert ez igen kedves az Úrban.

Amíg kiskorú vagy Édesanyád fele Isten előtt is a tetteidért. S Te feltételeket szabsz Istennek?

Hát sok kérdést fel kellene tenned magadnak ez ügyben, és éretlen vagy ebben a témában is.

Remélem meggondolod, sok szív fájdalomtól óvod meg magadat is és Édesanyádat is, aki vigyázni szeretne rád.

2016. aug. 3. 19:25
 8/13 anonim ***** válasza:

Látod, mennyi marhaság előkerül, és a gordiuszi csomó egyből megoldódik azzal, hogy nincs Isten.

Nem kell ateistának lenni, de azt könnyen be lehet látni, hogy teljesen felesleges azon gondolkodnunk, van-e. Javaslom, Kérdező, Te se tedd.

2016. aug. 3. 19:34
 9/13 anonim ***** válasza:
49%

A hittan (tapasztalataim szerint) mindenre jó csak arra nem, hogy ilyen helyzetben támaszt adjon az embernek. Engem rendkívül frusztrált mikor minden egyes alkalommal én voltam az egyetlen akinek nem az Isten nyújtott be külön kérvényt, és adott erőt ahhoz, hogy vigye le a szemetet, vagy rakjon rendet a szobájában.

Az egyetlen amit ajánlani tudok, hogy hagyd abba az imádkozást és a várakozást a jelekre, és próbáld meg egymagad végiggondolni ezt az egészet.

Nehéz elmagyarázni, de furcsamód amióta nem járok templomba, nem gyónok és nem imádkozom, mintha megerősödtem volna a hitemben.

2016. aug. 4. 02:42
 10/13 anonim ***** válasza:
Még tényleg fiatal vagy. Egyébként anyukád suerintem
2016. aug. 4. 11:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!