Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mitől hiteles a biblia?

Mitől hiteles a biblia?

Figyelt kérdés

2016. júl. 28. 20:14
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
100%

"ha csak a mai világban tapasztalható eseményekre gondolunk, lesznek háborúk, éhínségek, természeti katasztrófák..stb. "

Hogy oda ne rohanjak... kb. ilyen szinten vannak a próféciák, igen. Háború lesz, éhínség lesz, gonosz terjed el. Hogy hol, meg mikor, meg pontosan mi lesz - azt már találd ki. Így aztán bármire ráillik.

#5 meg nem írt példát.

2016. júl. 29. 08:26
 12/22 anonim ***** válasza:
23%

"5-ös" vagyok.

"összeválogatták?"

Ha valaki nem hiszi, hogy Isten a szavát megtudja védeni a teljes rombolástól, akkor nincs miről vitázni.

PL

Maguk a Zsidók is körülbelül arra az időre számolták a Messiás megjelenését, amikor valóban történtek, mert tudakoztak utána, az időben.

Hogy még sem mindenki fogadta el, az már egyéni dolog.

De amikor eljött az idő, akkor az aminek meg kell történnie, az megtörténik.

(Dániel 9:25) 25 Tudd meg azért, és értsd meg éleslátással: a Jeruzsálem helyreállítása és újjáépítése felől való szózat elhangzásától a Messiás Vezérig hét hét és hatvankét hét lesz. Jeruzsálemet helyreállítják, újjáépítik, lesz köztere és sáncárka, de mindez viszontagságos időkben történik.

Jeruzsálem Római fennhatóság alatt volt, vagy is viszontagságos idő, nehéz idők a Zsidók számára

s maga a Bibliai kronológia is segítségükre volt.

2016. júl. 29. 12:25
 13/22 anonim ***** válasza:

"a Bibliai kronológia is"

EMBER!

Akkor még Biblia se volt!

Azok a szent iratok pedig, amelyekre épül... sokszor annyian voltak, mint ami utóbb bekerült a Bibliába. Kis töredék került csak be.

ELŐTTE honnan tudták volna azt, hogy melyik kerül majd be?

2016. júl. 29. 12:49
 14/22 anonim ***** válasza:

Hát 5 ne haragudj, de ezek nem bizonyítékok számomra. Ezek olyanok mint a josok jövendölése. Nagyy általánosságbaan beszzélnek dolgokról.

Elmondom mit szeretnék.

Isten az mindenható igaz?

Bármit megtehet!

Nekem a csodákat bizonyítsátok, mutassatok fényképeket videót!!! Az. A problémám, hogy gyerekkorom ota számtalanszor hallottam csodatevő vérzö máriadzoborrol meg hasonlók, amiket a kstolikus egyház kivizsgálása utánn valoban csodának tartottak. De az hogy az egyház azt mondja h ugy van, vagy bárki bármit is ir egy könyvbe, az még semmire sem bizonyiték, és magy valoszinüséggel hazugság sz egész. Ha isten valoban létezik akkor már rég meg kellett volna mutatnia magát nekünk is tüzoszlopokkal meg minden , nem csak ezerévekkel ezelött 30 kecskepásztornak.

2016. júl. 29. 13:24
 15/22 anonim ***** válasza:
22%

14-es te sohasem fogsz semmi jelet látni, Isten nem cirkuszi mutatványos

"A gonosz és hűtlen nemzedék jelet kíván, de nem kap más jelet"

A hívő pedig meglátja kőben is, a fában is, a cinkében is, az emberek arcán is, a tekintetben is, a beszédében is a mindenséget átható Istent.

Ez van.

Nem szánom én az ostobát,

kinek üres a mennyek boltja:

ki méltó látni a csodát

az a csodát magában hordja.

Babits Mihály

2016. júl. 29. 13:44
 16/22 anonim ***** válasza:
3-asnál a pont.
2016. júl. 29. 13:56
 17/22 anonim ***** válasza:
0%

14-es válaszolónak:

(Máté 12:38, 39) . . .Akkor némelyek az írástudók és farizeusok közül válaszoltak neki, és így szóltak: „Tanító, jelt szeretnénk tőled látni.” 39 Ő ezt felelte nekik: „A gonosz és házasságtörő nemzedék folyton jelt akar, de nem adatik annak más jel, csak Jónás próféta jele.

(Máté 16:1) 16 Itt a farizeusok és szadduceusok odamentek hozzá, és hogy megkísértsék, arra kérték, mutasson nekik égből való jelt.

(Márk 8:10, 11) . . .. 11 Itt kijöttek a farizeusok, és vitatkozni kezdtek vele, égből való jelt követelve tőle, hogy próbára tegyék.

Jézus a szolgálata során számos olyan jelet tett, amely sok embernek segített abban, hogy higgyenek benne (Jn 2:23). Ezek a jelek azonban nem teremtek hitet a keményszívű emberekben

Két alkalommal, amikor a vallási vezetők égből való jelt kértek Jézustól, valószínűleg azt követelték tőle, hogy annak bizonyítékaként, hogy ő a Messiás, mutassa be azt a jelet, amelyről a Dániel 7:13, 14 jövendölt, vagyis azt, hogy az ’emberfia’ az egek felhőivel jelenjen meg, és kezdje meg királyi hatalmát. Ám Isten szerint még nem érkezett el e prófécia beteljesedésének az ideje, és Krisztus sem volt hajlandó látványos mutatványt végrehajtani, csak hogy eleget tegyen önző követelésüknek

Tehát rossz volt az indítékuk

Názáretben is azért nem tett sok csodát, mert az emberek nem hittek. Vagyis nem azért, mert nem volt hozzá hatalma, hanem azért, mert a körülmények nem tették indokolttá és lehetővé. Nem pazarolta Isten erejét szkeptikus emberekre, akik nem fogadták őt szívesen

Jézus ellenségei előre meg tudták mondani, hogy milyen idő lesz, de képtelenek voltak megérteni a szellemi dolgokat

Az egyik ok, amiért az első századi zsidók nem ismerték fel a Messiást, az volt, hogy nem fogadták el a messiási mivoltára mutató szentírási jeleket.

Pedig le lett írva miről lehet felismerni.

Nekik fizikai csoda kellett, amit bár tett néha, és sok ember látta, ám a hitüknek más alapot akartak,mint amit jelent.

2016. júl. 29. 14:26
 18/22 anonim ***** válasza:

No de engem mint szkeptikust, miért nem akar meggyőzni?

Hisz elég sok ember van úgy, hogy szeretné saját szemmel is látni ezeket a dolgokat. Ez szerintem elhitelteleníti az egészet, ha azt mondja, hogy mer higgyétek csak el.

Közbe meg másoknak bort meg halat meg kenyeret varázsol, meg vizen sétál. Há mi meg nem láthatunk semmit?

No figyeljetek. Itt vagyok én 29 éves férfi, aki nem vallásos családban nevelkedett, a kereszténységről a tudomást a tv ből, meg az iskolai könyvekből ismerősóök által szerezte, meg a keresztény vallás mellett sok másikról is. Na most megérthető az, hogy ha én hallok jézus csodáiról, akkor jogosan mondhatom azt hogy hiszem ha látom. Hisz hallottam már shiva pusztításáról, és odin meg thor történeteiről. Itt vnnak a muszlimok, ők meg titeket legszívesebben lemészárolnának, a buddhisták, meg az örök megsemmisülést várják. Hááát ezt igy nagyon nem jól csinálta az öreg, az tuti. Ha létezik, akkor remélem ezt olvassa és akkor megragadnám a lehetőséget, hogy hozzá szóljak! Ezt nem jól csináltad és ha adnál lehetőséget rá, én jobban megoldanám! üdvözlöm jézust meg máriát

2016. júl. 29. 15:32
 19/22 anonim ***** válasza:
47%

hát az bizony baj, hogy nem tanítottak erről téged a szüleid, így sajnálom is azokat akik a marxista-leninista vallásüldöző ideológia miatt ezt az alapot nem kapták meg, és nem tudják, mit jelent Istent keresni. Ők is ennek az áldozatai, és sajnálom őket..

Még azt sem sikerült megtanulnod, hogy a személyneveket nagy kezdőbetűvel írják, és az, hogy szándékosan kicsivel írod, fölényesen, csak a kisstílűséged, végtelen szarrágóságod mutatja, nem a fölényed.

Itt nem fog senki téged meggyőzni, marad az hogy ebben leled boldogságod, és minden örömöd, hogy a vallás/valláskritika rovatban pontozol:D:D

na pontozz apa, legyen jó napod ma

*

a többieknek:

Jakab levele 4.8

Közeledjetek az Istenhez, és ő közeledni fog hozzátok.

2016. júl. 29. 15:50
 20/22 anonim ***** válasza:
9%

Ez azért van így, mert a hit fogalma is ismeretlen számodra:

(Héberek 11:1) 11 A hit a remélt dolgok biztosítékon alapuló várása, a nem látható valóságok nyilvánvaló bizonyítása.

A hit a nem látott dolgokról való meggyőződés, és nem hiszékenység.

A levegőt, a rádióhullámot, a falban keringő áramot sem látod, de hiszed hogy van, mert a következményeit tapasztalod.

29 Jézus így szólt hozzá: „Mivel láttál engem, hittél? Boldogok, akik nem látnak, és mégis hisznek.”

2016. júl. 29. 17:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!