Valaki megmondaná:mìèrt haragusznak a Háromság hivök ha kèrdezik a hitükröl, ès a vallás gyakorlásukròl?
Itt be jön Jèzus pèldázata a talentumokrol.
Aki sokat kapot az kamatoztatta aki keveset elásta.
Jèzus azt mondta,aki sokat kapott ès mèg kamatoztatta jol tette ,menj be az Atyám örömèbe.
Aki keveset kapott ès elásta az kihivta Atyám haragját.
Itt az evangèlium ismerete ès hirdetèsèröl,illetve az evangèlium nem ismerèse elègè,de mèg azt is titokban tartani.
Észrevehető,hogy a"siquib"irásoddal,csak személyeskedni akarsz,nem a témával foglalkozók.
Bejegyzőket kavarod tehetetlenségedben.
Az utolsó bejegyzésedben három hiba van, az előbibe egy.
De nem is fontos,mert nem mindenki annyira igényes a helyesírásra,mert a téma a lényeg amit kikerültél.
Én pedig az írásjel billentyüket nem mindig ütöm le,csak azért,hogy tudj letérni a témáról.
Kedves 9%-os! Mint már a több ugyanezen kérdező átal hasonlóan provkokatív céllal feltett 200000 ugyanilyen tartalmú kérdésre ugyanennyi alkalommal ugyanazon bibliai választ kapott, amelyet ezek után sem volt kképes felfogni, nyilván senkinek nem lesz olyan türelme a csekélyértelmű provokátorral szemben, mint első alkalommal.
Lehetb hogy a jehovistáknak élvezetet jelentb ha a késtszázezredszerre feltett kérdésükre kétszázezredszer is megkapják ugyanazt a választ, de nem mindenki értékeli hasonló örömmel, ha ugyanazt ennyiszer kell ismételnie teljesen feleslegesen. Olcsó játék hülye gyerekeknek...
13.Kedves 70%-os.Remélem a kérdéssel kapcsolatosan,nem hiszed hogy alkalmatlankodok.
Mert ha 200000-dik-re sem kaptam érdemi választ,természetesen ujra kérdezek,de nem jó szivvel.
Csak a sok magyarázatból egy villantás.
Hol irja a biblia,hogy a szent szellem Isten?
Mert hiába jösz a Máté.28:19-el,mert ott nem ir három Istent.
De még azt sem,hogy háromság.
Mert nálunk a katolikus pap igy tanította:Egy istenben három személy van:Atya Isten,Fiú Isten,Szentlélek Isten.
Jézus vagy az apostolok,hol beszélnek Szentháromságrol?
Vagy Szentlélek istentől?
Igy most elhiszed,hogy nem kaptam konkrét vállaszt?És miért nem Örülök asok kérdésnek?
Pedig még sok kérdés van hátra,ami a háromságot illeti.
Miért? Haragszanak?
Én nem! Becs szó.
A kérdésed és az alatta írt magyarázat a talentumokról hogy függ össze? Nem értem.
Talentumok alatt a tehetséget kell érteni, melyekből mindenki kap az Atyától, ki többet, ki kevesebbet. Persze vonatkoztathatjuk ezt az evangéliumok ismeretére is - van, aki arra kapott elhívást, hogy Isten szolgálatát végezze.
Azok, akik hisznek a Szentháromsgban, nem hiszem, hogy haragudnának, ha a hitükről kérdezik őket - hacsak nem támadó célzattal, gúnyosan teszed ezt. Azt senki nem veszi jó néven, ha a hitét gúnyolják.
Az is lehet, hogy azok az emberek, akikbe te belefutottál, gyenge hitűek voltak, és ezért személyes támadásnak érzékeltek egy egyszerű, érdeklődő kérdést.
18."Talentum alatt a tehetséget kell érteni".Igen én is ezt értem.
Továbbá a tehetségbe benne van az ismeret Istenről,amit Jézus hirdetett.
Amit Jézus hirdetett nem el ássuk hanem ,kamatoztatjuk/hirdetjük mint Jézus,hogy terjedjen Isten szava.Nem ássuk el,nem tartsuk titokban kamatoztatjuk más emberek tanításával.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!