Nevezhetem magam 'sátánistának' ilyen helyzetben?
a sátáni biblia minden csak nem humanista, szerintem add vissza a történelem érettségidet vagy olvasd újra a sátáni bibliát
amúgy a válasz a kérdésedre nem, a sátánizmus sajnos együtt kell járjon azzal hogy nyavajgó kamasznak tetteted magad aki azt akarja láttatni a világgal hogy k*r*a gonosz, pedig a piros lámpán sem sűrűn megy át
ha meg valóban humanista vagy akkor maradjál humanista, az egy értelmes vállalható és életképes világnézet, a sátánizmus nem valami olyasmi amin undorral vegyes megvetéssel röhög a társadalom
1-esnél a pont.
Amit a sátánizmus művel az mióta humanizmus? Sátánista humanizmus ,vagy humanista sátánizmus?.... Ne viccelj ,ez még viccnek is rossz. Ilyet max. fundamentalista keresztények mondanak (mármint a humanizmusba a Sátán keze van..stb).
Az ,hogy te mi akarsz lenni azt döntsd el te ,én csak a véleményemet írtam.
Azért hasonlítottam össze a humanizmussal, mert a könyv olvasása során úgy vettem észre, hogy a vallás ellen beszél, és nagy nyomás ad arra, hogy te irányítod a sorsod. Az elején van egy olyan sor hogy:"Say unto thine own heart, "I am mine own redeemer." Azaz "én vagyok a saját megváltóm"
Az első hosszab fejezetben részletezi ezt: Második bekezdésben még megy a sablonduma, hogy isten miért hagyna rossz dolgokat történni, ezt részletezi, utána mondja, hogy "A sátánista rájön arra hogy az ember és az univerzum akciója és reakciója felelős mindenért és nem csapja be magát azzal, hogy valaki törődik. Nem fog többé tétlenül ülni, és elfogadni a sorsát anélkül, hogy bármit is tenne" -És most lett elegem a szószerinti fordításból, tehát leírom a többinek a lényegét.- A sátánista hiszi hogy az imádkozás nem ér semmit, sőt csökkenti az esélyt a sikerre mert imádkozás, és várakozás helyett már ő meg tudta volna csinálni amit akart. Nem szeretik a remény és ima szót mert ha valamit meg kell kockáztatni akkor nem istentől kér segítséget, hanem tesz érte, megpróbálja. bla bla, ha hibázik nem megbocsájtást kér, hanem ha megbánta tesz érte, hogy többé ne történjen meg, és nagyjából ennyi is.
Nem ellenetek forulok, csak tisztázni akartam, hogy miért gondoltam dolgokat úgy ahogy. Így legalább a kérdésem és a gondolkodásom is jobban érthető.
Azért köszi a válaszokat.
"Nem ellenetek forulok, csak tisztázni akartam, hogy miért gondoltam dolgokat úgy ahogy."
Persze ,ezt vágom is. Természetes.
"Azért hasonlítottam össze a humanizmussal, mert a könyv olvasása során úgy vettem észre, hogy a vallás ellen beszél, és nagy nyomás ad arra, hogy te irányítod a sorsod. "
A humanizmus nem beszél a vallás ellen...Ha szerinted igen ,akkor valamit nagyon félre értettél. Abban ,hogy te irányítod a sorsod ,azaz légy deista teljesen igaz a humanizmusra. De ehhez miért kell bohóckodni ,azaz sátánistának lenni? Persze nem lebeszélni akarlak róla ,mert csakis a te dolgod ,de én nem értem...
A plusz vicc ,hogy a sátánizmus is vallás...
az első vagyok, korábban írtam hogy vagy a humanizmust kell újraértelmezned vagy a bible of satan-t újraolvasnod
na mostanra kiderült ,a humanizmust kell újra megtanulnod :D
csak röviden egy kis segítség, a humanizmus kb egy Isten nélküli kereszténység, mert ha nincs Isten arra van alapvetően 3 féle válasz:
Az egyik, hogy megöltük Istent, és elfelejtjük a typust, a lehető legteljesebb önzés, mondván nincs Isten, nincs erkölcs sem amit az elvileg kinyilatkoztatott, csak én vagyok, miért is törődnék azzal hogy a másik él vagy hal e, vagy az unokáim élnek vagy halnak e majd , mit ér ez nekem? Minden ami érték kézzel fogható és mérhető, aki másokon segít az ostoba, és az él helyesen aki szép, erős, gazdag, stb mennyiség a minőség felett, és ezt persze bármi áron. Ezt képviseli ma rengeteg ember és rengeteg dolog, szerintme te is hosszan tudnád sorolni, persze nem ilyen következetesen végig gondolva és tudatosan.
A másik hogy megöltük istent és a typust is vele, egy új erkölcs kialakítása, kb az erősebb kutya elvén, kicsit talán megerőszakolva az evolució elméletet, ezt képviseli nietzsche, evola, és gyakorlatban hitler
A harmadik, hogy megölted az Istent ,de a typust nem, szóval fenntartod az etikát, esetleg rugalmasabban, de még mindig az adott erkölcsiség szellemében, ha igazán következetesen végig gondolod mondhatnád, hogy tök mindegy pl Jézus mondta e azokat a dolgokat amiket a bibliában mond, vagy mondta e bárki is, attól az még önmagában nagyon helyes és igaz, , az ember a szó keresztény fogalmai szerint személy (és ezért élete, szabadsága, méltósága elidegeníthetetlen vele születő érték, de a humanista nem azt mondja, hogy "mert amit Isten megad azt emberi jog nem veszi el" hanem azt hogy "mert csak!" vagy mondjuk "mert ha így gondolkodunk az a legideálisabb világlátás, miért? Hátőőő csak! Vagy mondjuk mert így lehet a legtöbb ember boldog!") egymáson segíteni az önérdekeinket néha a közösség érdekeiért feladni szintén helyes
na ez utóbbi a humanizmus, egy Isten nélküli, rugalmasabb kereszténység
egyébként meg a sátánizmus már csak azért is önellentmondásos mert nyavajog, hogy pl az imádkozás hiábavaló, hiszen nincs Isten akkor csak időpazarlás, de azért rengeteg szertartást vezet be, és közelez a mágia gyakorlására, mert az bizony nem időpazarlás :D Egy séta közben elmormolt "uram segíts, hogy szerencsés tételt húzzak" biztos nagyobb idpőazarlás mint egy fél órás rengeteg előkészületet igénylő varázslat ugye? :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!