Miért hisznek keresztények (keresztyének) a pokol örökké tartó tüzében?
Az eredeti ógörög Biblia,amikor a pokol tüzéről ír,azt "befejezett jövőidőben"fogalmazza meg."És az ő kínlódásuk füstje felmegy örökkön örökké" (Jelenések 14:10-11).Felmegy-mert megérkezik-,s nem felszáll az örökkévalóságig.
A poklot,Jézus,Lázár,a naini ifjú,és Jairus lánya is megjárta.(Ha utóbbiakat Jézus a Menyországból hozta vissza a földi pokolba,az nem illik össze szeretetjellemével.)Egyik feltámadotton sem észleltek kortársai, a tűz perzselési nyomait,és egyikőjük sem számolt be pokolbeli,vagy menyországbeli élményeiről.A pokolból János apostol szerint is van visszatérés. "a Halál és Pokol is kiadták a náluk levő halottakat" (Jel.20:13).
Az eredeti nyelv ismeretének hiányán kívül, milyen érvekkel látják igazolni az örökké égő pokol hipotézisét?
40.válaszoló!
Ez mi,ha nem minősítés:
" az ,hogy én leírom szimplán "disznók elé vetett gyöngy"..."
42. válaszoló!
Az oldal olvasóiról,és rólam kérdezőről,mint tisztátalan "disznókról"írtál.Ez projekció,vagyis önnön énedet vetítetted ránk.Nem szép dolog,de természetes olyantól,aki önmagát, egy tisztátalan disznónak tekinti.
Gondolom te is tisztába vagy azzal ,hogy mégis mit jelent az az "átvitt értelem" ,nem?...
Egyébként nem a kérdés olvasóinak üzentem a mondatot ,hanem CSAKIS NEKED , "KÉRDEZŐ".
Szóval ez a ferdítés is elég rosszul jött ki úgy ,mint a "kérdésed"...
De ,hogy értsd és a félre értések elkerülése végett leírom most ,hogy ,hogy értettem:
Teljes mindegy ,hogy kifejtem e vagy sem ,leírom e az álláspontomat vagy sem...Mert a kérdéseddel amúgy is csak provokálni akarsz nekem meg annyi időm nincs ,mint neked annyi amennyit a provokálásra szánsz.
Azért mellékesen megjegyzem ,röviden mégis kifejtettem. De nem miattad ,hanem az olvasok miatt ,azért ,hogy ne higgyék el azokat a hülyeségeket amiket irkálsz és bele magyarázol különböző szakaszokba.
De most már tényleg nem fogok írni.
44.válaszoló!
"Disznókról",és nem "Disznóról"szólt a hasonlatod,így hazug magyarázkodás volt az is!
Átvitt értelemben írt idézeted mindenképpen sértő,és sértő megjegyzéseidre senkinek sincs szüksége!
""Disznókról",és nem "Disznóról"szólt a hasonlatod,így hazug magyarázkodás volt az is!
Átvitt értelemben írt idézeted mindenképpen sértő,és sértő megjegyzéseidre senkinek sincs szüksége!"
Miért is?
Nem az olvasókra értettem ,hanem csakis rád -de ezt már írtam is-. De vannak rajtad kívül más provokatőrők ,ne aggódj. :)
Én nem sértegetni akartalak ,nem volt célom. Szimplán egy idézettel akartam ismertetni a helyzetet ,hogy mennyire felesleges neked írnom mert csak provokációból "kérdezel". Ennyi.
De most már nem "szórom a gyöngyöket". :)
46.válaszoló!
Ha ilyenek a gyöngyeid,vajon milyen lehet a szennyed?
Tulajdonképpen elég csak belegondolni!Nem kell megosztanod!
Szokták mondani "a fát a gyümölcséről lehet megismerni". De vannak olyanok akik direkt elkezdik vágni ,vagyis inkább visszafogni a magukba lévő fa ültetését. :)
Remélem ez a hasonlat legalább helyesen átment.
A múlt héten vágtam ki egy ecetfa hajtást.
Útálom a szagát,a termését,ráadásul az autóbejáróm mellett nött.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!