Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért hisznek keresztények...

Miért hisznek keresztények (keresztyének) a pokol örökké tartó tüzében?

Figyelt kérdés

Az eredeti ógörög Biblia,amikor a pokol tüzéről ír,azt "befejezett jövőidőben"fogalmazza meg."És az ő kínlódásuk füstje felmegy örökkön örökké" (Jelenések 14:10-11).Felmegy-mert megérkezik-,s nem felszáll az örökkévalóságig.

A poklot,Jézus,Lázár,a naini ifjú,és Jairus lánya is megjárta.(Ha utóbbiakat Jézus a Menyországból hozta vissza a földi pokolba,az nem illik össze szeretetjellemével.)Egyik feltámadotton sem észleltek kortársai, a tűz perzselési nyomait,és egyikőjük sem számolt be pokolbeli,vagy menyországbeli élményeiről.A pokolból János apostol szerint is van visszatérés. "a Halál és Pokol is kiadták a náluk levő halottakat" (Jel.20:13).

Az eredeti nyelv ismeretének hiányán kívül, milyen érvekkel látják igazolni az örökké égő pokol hipotézisét?

#pokol #Jézus #hipotézis #örökké égő gyehenna #szeretet jellem
2016. júl. 22. 01:02
1 2 3 4 5 6
 41/52 A kérdező kommentje:

40.válaszoló!

Ez mi,ha nem minősítés:

" az ,hogy én leírom szimplán "disznók elé vetett gyöngy"..."

2016. júl. 31. 17:29
 42/52 anonim ***** válasza:
Ezzel nem minősítettelek ,szimplán a helyzetet példáztattam. Ennyi.
2016. júl. 31. 17:47
 43/52 A kérdező kommentje:

42. válaszoló!

Az oldal olvasóiról,és rólam kérdezőről,mint tisztátalan "disznókról"írtál.Ez projekció,vagyis önnön énedet vetítetted ránk.Nem szép dolog,de természetes olyantól,aki önmagát, egy tisztátalan disznónak tekinti.

2016. aug. 1. 05:30
 44/52 anonim ***** válasza:

Gondolom te is tisztába vagy azzal ,hogy mégis mit jelent az az "átvitt értelem" ,nem?...

Egyébként nem a kérdés olvasóinak üzentem a mondatot ,hanem CSAKIS NEKED , "KÉRDEZŐ".

Szóval ez a ferdítés is elég rosszul jött ki úgy ,mint a "kérdésed"...

De ,hogy értsd és a félre értések elkerülése végett leírom most ,hogy ,hogy értettem:

Teljes mindegy ,hogy kifejtem e vagy sem ,leírom e az álláspontomat vagy sem...Mert a kérdéseddel amúgy is csak provokálni akarsz nekem meg annyi időm nincs ,mint neked annyi amennyit a provokálásra szánsz.

Azért mellékesen megjegyzem ,röviden mégis kifejtettem. De nem miattad ,hanem az olvasok miatt ,azért ,hogy ne higgyék el azokat a hülyeségeket amiket irkálsz és bele magyarázol különböző szakaszokba.

De most már tényleg nem fogok írni.

2016. aug. 1. 11:04
 45/52 A kérdező kommentje:

44.válaszoló!

"Disznókról",és nem "Disznóról"szólt a hasonlatod,így hazug magyarázkodás volt az is!

Átvitt értelemben írt idézeted mindenképpen sértő,és sértő megjegyzéseidre senkinek sincs szüksége!

2016. aug. 1. 16:33
 46/52 anonim ***** válasza:

""Disznókról",és nem "Disznóról"szólt a hasonlatod,így hazug magyarázkodás volt az is!

Átvitt értelemben írt idézeted mindenképpen sértő,és sértő megjegyzéseidre senkinek sincs szüksége!"

Miért is?

Nem az olvasókra értettem ,hanem csakis rád -de ezt már írtam is-. De vannak rajtad kívül más provokatőrők ,ne aggódj. :)

Én nem sértegetni akartalak ,nem volt célom. Szimplán egy idézettel akartam ismertetni a helyzetet ,hogy mennyire felesleges neked írnom mert csak provokációból "kérdezel". Ennyi.

De most már nem "szórom a gyöngyöket". :)

2016. aug. 1. 16:38
 47/52 A kérdező kommentje:

46.válaszoló!

Ha ilyenek a gyöngyeid,vajon milyen lehet a szennyed?

Tulajdonképpen elég csak belegondolni!Nem kell megosztanod!

2016. aug. 2. 03:57
 48/52 anonim ***** válasza:
:DD
2016. aug. 2. 10:08
 49/52 anonim ***** válasza:

Szokták mondani "a fát a gyümölcséről lehet megismerni". De vannak olyanok akik direkt elkezdik vágni ,vagyis inkább visszafogni a magukba lévő fa ültetését. :)

Remélem ez a hasonlat legalább helyesen átment.

2016. aug. 2. 10:10
 50/52 A kérdező kommentje:

A múlt héten vágtam ki egy ecetfa hajtást.

Útálom a szagát,a termését,ráadásul az autóbejáróm mellett nött.

2016. aug. 2. 22:36
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!