Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért hisznek keresztények...

Miért hisznek keresztények (keresztyének) a pokol örökké tartó tüzében?

Figyelt kérdés

Az eredeti ógörög Biblia,amikor a pokol tüzéről ír,azt "befejezett jövőidőben"fogalmazza meg."És az ő kínlódásuk füstje felmegy örökkön örökké" (Jelenések 14:10-11).Felmegy-mert megérkezik-,s nem felszáll az örökkévalóságig.

A poklot,Jézus,Lázár,a naini ifjú,és Jairus lánya is megjárta.(Ha utóbbiakat Jézus a Menyországból hozta vissza a földi pokolba,az nem illik össze szeretetjellemével.)Egyik feltámadotton sem észleltek kortársai, a tűz perzselési nyomait,és egyikőjük sem számolt be pokolbeli,vagy menyországbeli élményeiről.A pokolból János apostol szerint is van visszatérés. "a Halál és Pokol is kiadták a náluk levő halottakat" (Jel.20:13).

Az eredeti nyelv ismeretének hiányán kívül, milyen érvekkel látják igazolni az örökké égő pokol hipotézisét?

#pokol #Jézus #hipotézis #örökké égő gyehenna #szeretet jellem
2016. júl. 22. 01:02
1 2 3 4 5 6
 31/52 anonim ***** válasza:

"biztatják a világot genocídiumra,mint hajdan a zsidó vezetők tették."

Ez nagy hülyeség.

2016. júl. 25. 18:09
 32/52 A kérdező kommentje:

31. válaszoló!

"Mikor bevisz téged az Úr, a te Istened a földre, a melyre te bemenendő vagy, hogy bírjad azt; és sok népet kiűz te előled a Khitteust, a Girgazeust, az Emoreust, a Kananeust, a Perizeust, a Khivveust, és a Jebuzeust: hétféle népet, náladnál nagyobbakat és erősebbeket;

És adja őket az Úr, a te Istened a te hatalmadba, és megvered őket: mindenestől veszítsd ki őket; ne köss velök szövetséget, és ne könyörülj rajtok."5 Móz 7:1,2

2016. júl. 26. 01:43
 33/52 anonim ***** válasza:

És most legutoljára:

Olvasd el jobban a szöveget. Ezek a népek eleve hadba álltak -sajnos- az akkori zsidósággal. Amit az akkori zsidó vezetők se ,se az "ám" nem akart. Ennyit erről.

2016. júl. 26. 22:15
 34/52 anonim ***** válasza:
Annyira nem vagy képbe... Ha már nem vagy képbe legalább ne próbálj okoskodni. + Ennél a kérdésnél is provokálsz ,SŐT a saját kérdésedet offolod. Ennyit erről.
2016. júl. 29. 13:20
 35/52 A kérdező kommentje:

33. válaszoló!

Ismerd meg az idézett szöveg környezetét!

A zsidók azért kerültek hadba azokkal a népekkel,mert azok ősi földjét ketdték elorozni,mint most Palesztínát.

Az,egy igazi holokauszt,teljes genocídium volt,amikor csecsemőtől aggastyánig mindenki kiirtottak azokból a nemzetekből.

2016. júl. 30. 01:12
 36/52 A kérdező kommentje:

34. válaszoló!

A tény,az tény,még akkor is,ha zsidók követték el.

Az nincs képben,aki az idézett szöveggel ellentétes dolgot akar bemagyarázni.

Krisztus azért jött többek közt,hogy a zsidók hamis istenképét helyre tegye.

Én csupán téves ,off válaszokra reagáltam,s nem provokáltam.Olvass utána!

2016. júl. 30. 01:22
 37/52 anonim ***** válasza:
Mert azt mondták nekik,hogy az úgy van, esetleg a felmenői irtánti tiszteletből mondja ő is azt, vagy nem tudom.
2016. júl. 30. 01:30
 38/52 anonim ***** válasza:
De provokáltál és most is provokálsz. De már kifejtettem ,többször nem fogom. Mert egyszerűen az ,hogy én leírom szimplán "disznók elé vetett gyöngy"...
2016. júl. 31. 00:12
 39/52 A kérdező kommentje:

38. válaszoló!

Könnyebb minősítgetni valakit,mint beismerni,hogy el sem olvastad az idézett szöveget.

Van olyan nép,amely kénytelen görcsösen ragaszkodni tévedésehez.

2016. júl. 31. 06:46
 40/52 anonim ***** válasza:
Én nem minősítettelek téged semminek. Pusztán te érzed magad lekicsinyítve ,mert TE TÉVEDSZ. Nekem meg nem kell semmit sem beismernem. A miértjét meg már korábban írtam...
2016. júl. 31. 06:51
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!