A Talmudban Jézus Krisztust említik Nimród fiaként?
Nem kell utánanéznem semminek. Mindent tudok a Tórából és a talmudból. Ha van véleményed írd meg...
Különben meg úgy se találnám meg, pont azt amire gondolsz.
"Nem kell utánanéznem semminek. Mindent tudok a Tórából és a talmudból."
Gratulálok! (#kappa)
De utána kell ,vagyis nem is az ,hogy kell ,de illene ,ha már ennyire biztos vagy ezekbe a butaságokba.
Írd be Tejfalussy,sóskenyér..stb és ezeket valszeg megtalálod nagy eséllyel.
Mindegy attól még a héberek más szentiratai, említhetik Jézust Nimród fiaként. Nem csak a Talmud és a Tanakh létezik. Csak azokat nem ismerem.
De látod nem érdemes megkérdezni tőlük, most is a kenyerek sótartalmának a csökkentésével foglalkoznak. Még a gyk-s válaszok idejére is ezt favorizálják.
"Mindegy attól még a héberek más szentiratai, említhetik Jézust Nimród fiaként. Nem csak a Talmud és a Tanakh létezik. Mindegy attól még a héberek más szentiratai, említhetik Jézust Nimród fiaként. Nem csak a Talmud és a Tanakh létezik."
A talmud nem szent ,persze némely ortodox közösségek annak tarthatják ,de nem szent és nem is minden zsidó irányzat fogadja el. A karaiták pl. teljesen elvetik. A TN"CH sem teljesen szent (véleményem szerint csak a tóra,Józsua és a bírák könyve).
Más olyan írat amit bárki "szentnek" tartana nincs.
"Csak azokat nem ismerem. "
A talmudot,TN"CH-ot sem ismered max. hallottál róla.
"De látod nem érdemes megkérdezni tőlük, most is a kenyerek sótartalmának a csökkentésével foglalkoznak. Még a gyk-s válaszok idejére is ezt favorizálják."
Persze ,ez az életem. Most is itt a laboratoriúmmá átalakított szobácskámba kísérletezek.
Elnézést az offolásért ,de nem hagyhattam szó nélkül.
De a válasz a kérdésre még mindig az ,hogy:
Nem ,nem tartja Nimród fiának.
Nekem nem volt célom ,direkt ezért írtam ,hogy nézzen inkább utána ,mert mindenki jobban jár (ha végén "fogja az adást" ,akkor ő is).
De a lényeg ,hogy meg van a válasz és ennyi. ;)
Hol tudok utánanézni - ezt meg tudnád írni? Elérhető a Talmud az interneten magyarul? Tudsz adni linket?
Köszi!
Persze. Magyarul ha jól tudom nem érhető el az egész talmud (azt tudni kell ,hogy több ,mint 10 ezer oldalas. Nem hiába nevezték a bölcsek a "dvár hájám"-nak ,azaz a szavak tengerének...) Egyébként jobban utána jártam és a talmud nem említ ténylegesen sehol sem ilyet (mármint Nimród fia).
De a linkek (magyar nyelven ,néhány tarktátus):
Angolul és misnai héberül/zsidó babilóniai dialektusú arámiul (az egész):
+ Amit még meg kell jegyezni ,hogy magyarul az egyetlen autentikus fordítás az a Molnár féle. A többi csak ferdítés.
És két féle talmud létezik: jeruzsálemi és babilóniai
Have a nice day! ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!