Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A Talmudban Jézus Krisztust...

A Talmudban Jézus Krisztust említik Nimród fiaként?

Figyelt kérdés

2016. júl. 17. 13:11
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:

Nem kell utánanéznem semminek. Mindent tudok a Tórából és a talmudból. Ha van véleményed írd meg...

Különben meg úgy se találnám meg, pont azt amire gondolsz.

2016. júl. 19. 19:19
 22/33 anonim ***** válasza:

"Nem kell utánanéznem semminek. Mindent tudok a Tórából és a talmudból."

Gratulálok! (#kappa)

De utána kell ,vagyis nem is az ,hogy kell ,de illene ,ha már ennyire biztos vagy ezekbe a butaságokba.

Írd be Tejfalussy,sóskenyér..stb és ezeket valszeg megtalálod nagy eséllyel.

2016. júl. 19. 19:26
 23/33 anonim ***** válasza:

Mindegy attól még a héberek más szentiratai, említhetik Jézust Nimród fiaként. Nem csak a Talmud és a Tanakh létezik. Csak azokat nem ismerem.

De látod nem érdemes megkérdezni tőlük, most is a kenyerek sótartalmának a csökkentésével foglalkoznak. Még a gyk-s válaszok idejére is ezt favorizálják.

2016. júl. 19. 20:09
 24/33 anonim ***** válasza:

"Mindegy attól még a héberek más szentiratai, említhetik Jézust Nimród fiaként. Nem csak a Talmud és a Tanakh létezik. Mindegy attól még a héberek más szentiratai, említhetik Jézust Nimród fiaként. Nem csak a Talmud és a Tanakh létezik."

A talmud nem szent ,persze némely ortodox közösségek annak tarthatják ,de nem szent és nem is minden zsidó irányzat fogadja el. A karaiták pl. teljesen elvetik. A TN"CH sem teljesen szent (véleményem szerint csak a tóra,Józsua és a bírák könyve).

Más olyan írat amit bárki "szentnek" tartana nincs.

"Csak azokat nem ismerem. "

A talmudot,TN"CH-ot sem ismered max. hallottál róla.

"De látod nem érdemes megkérdezni tőlük, most is a kenyerek sótartalmának a csökkentésével foglalkoznak. Még a gyk-s válaszok idejére is ezt favorizálják."

Persze ,ez az életem. Most is itt a laboratoriúmmá átalakított szobácskámba kísérletezek.

2016. júl. 19. 20:14
 25/33 A kérdező kommentje:
Mégis csak sikerült! Szanaszét offoltátok a kérdést.
2016. júl. 20. 07:01
 26/33 anonim ***** válasza:

Elnézést az offolásért ,de nem hagyhattam szó nélkül.

De a válasz a kérdésre még mindig az ,hogy:

Nem ,nem tartja Nimród fiának.

2016. júl. 20. 07:03
 27/33 A kérdező kommentje:
Elfogadom a bocsánatkérést, de amit itt műveltetek, az elég furcsa volt.
2016. júl. 20. 07:45
 28/33 anonim ***** válasza:

Nekem nem volt célom ,direkt ezért írtam ,hogy nézzen inkább utána ,mert mindenki jobban jár (ha végén "fogja az adást" ,akkor ő is).

De a lényeg ,hogy meg van a válasz és ennyi. ;)

2016. júl. 20. 07:52
 29/33 A kérdező kommentje:

Hol tudok utánanézni - ezt meg tudnád írni? Elérhető a Talmud az interneten magyarul? Tudsz adni linket?

Köszi!

2016. júl. 20. 08:32
 30/33 anonim ***** válasza:

Persze. Magyarul ha jól tudom nem érhető el az egész talmud (azt tudni kell ,hogy több ,mint 10 ezer oldalas. Nem hiába nevezték a bölcsek a "dvár hájám"-nak ,azaz a szavak tengerének...) Egyébként jobban utána jártam és a talmud nem említ ténylegesen sehol sem ilyet (mármint Nimród fia).

De a linkek (magyar nyelven ,néhány tarktátus):

[link]

[link]

Angolul és misnai héberül/zsidó babilóniai dialektusú arámiul (az egész):

[link]

[link]

[link]

+ Amit még meg kell jegyezni ,hogy magyarul az egyetlen autentikus fordítás az a Molnár féle. A többi csak ferdítés.

És két féle talmud létezik: jeruzsálemi és babilóniai

Have a nice day! ;)

2016. júl. 20. 09:01
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!