Kinek, kiknek kell végezniük ezt a munkát? Illetve kiket bízott meg Jézus ezzel a munkával?
„Menjetek. . ., és tegyetek tanítvánnyá minden nemzetből való embereket, kereszteljétek meg őket. . ., és tanítsátok meg őket arra, hogy megtartsák mindazt, amit parancsoltam nektek” (MÁTÉ 28:19, 20)
Máté 24:14
14 És a királyságnak ezt a jó hírét prédikálni fogják az egész lakott földön tanúságul minden nemzetnek, és akkor jön el a vég.
Mivel az előző kérdésem úgy tűnik nem volt eléggé értehető( a válaszok miatt gondolom) ezért másként fogalmaztam itt meg.
Akkor ma már nem is keresztelhetnek emberek,csak anno a 11???
Minden keresztény feladata az Isten királysága örömüzenetének hirdetése!
"Akkor ma már nem is keresztelhetnek emberek,csak anno a 11??? "
- Itt Jézus ahhoz a tizenegy emberhez szólt. Ez nem zárja ki, hogy később másra hárulnak bizonyos feladatok, de attól még nem kell belemagyarázni olyat ebbe a részbe, ami nincs ott.
5#
Ma ki végzi ezt a munkát,feladatot?Vagy a mai Egyházra nem érvényes?Hogy látod?
A nálam lévő Bibliában van egy lábjegyzet is a Máté 28:19-hez. Hozzáteszem ez egy Káldi-Biblia.
Szóval a lábjegyzet szerint; A missziós küldetés, amelyet az apostolok kaptak átszáll az utódaikra, a püspökökre is: >> A püspökök, mint az apostolok utódai, tőle kapták küldetésüket, hogy tanítsanak minden népet, hirdessék az evangéliumot minden teremtménynek, és így mindenki elérje az üdvösséget a hit, a keresztény, valamint a parancsolatok teljesítése által.
Megemlíteném, én nem képviselem ezt az álláspontot, csak leírtam azt ami az általam birtokolt Bibliában van.
Kedves Zitus!
Neked mondta Jézus, hogy végezd ezt a munkát?
És nem az a kérdésem, mielőtt félreértenéd, hogy mit olvastál a Bibliában. Az a kérdésem, hogy Jézus mondta-e neked, hogy végezd ezt a munkát?
9-es
Igen, mivel a Biblia nekem is szól - és mindenkinek, aki olvassa és megtartja, ahhoz szól személyesen :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!