Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Kinek, kiknek kell végezniük...

KZitus kérdése:

Kinek, kiknek kell végezniük ezt a munkát? Illetve kiket bízott meg Jézus ezzel a munkával?

Figyelt kérdés

„Menjetek. . ., és tegyetek tanítvánnyá minden nemzetből való embereket, kereszteljétek meg őket. . ., és tanítsátok meg őket arra, hogy megtartsák mindazt, amit parancsoltam nektek” (MÁTÉ 28:19, 20)

Máté 24:14

14 És a királyságnak ezt a jó hírét prédikálni fogják az egész lakott földön tanúságul minden nemzetnek, és akkor jön el a vég.

Mivel az előző kérdésem úgy tűnik nem volt eléggé értehető( a válaszok miatt gondolom) ezért másként fogalmaztam itt meg.

#jó hír hirdetése
2016. júl. 14. 16:29
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Szervusz.

A Bibliát minden magát Jézus követőjének vallónak szól, nincs laikus és papi osztály

ellenben a vers végén levő mondat nem lenne hiteles:

"Veletek vagyok a világrendszer befejezéséig."

Ezt a munkát Jézus az utolsó pillanatig kéri, illetve támogatja azokat akik ezt a feladatot végzik. ez a Máté 24:14-el összhangban van

(Máté 24:14) 14 És a királyságnak ezt a jó hírét prédikálni fogják az egész lakott földön tanúságul minden nemzetnek, és akkor jön el a vég.

A vers szerint nem mindegy mit hirdetnek.

"EZT a jó hírét" mert sok jó hír van, de az hogy Isten királysága oldja meg a Földön levő emberi problémákat csak egy valakik hirdetik, a Többiek nem hiszik, mert az égbe fognak menni állítólag.

Mint ha Isten képtelen lenne a földön rendet tenni....

2016. júl. 14. 20:03
 12/14 szp72 ***** válasza:

Természetesen minden kereszténynek hivatása és kötelessége ez, de persze nem egyforma mértékben, hanem a neki jutott kegyelem mértéke és módja szerint. Az apostolok idejében sem volt mindenki apostol, misszionárius vagy nagyon-nagyon aktív hithirdető.

Minden keresztény azért imádkozik, hogy "Jöjjön el a Te országod, amint a mennyben úgy a földön is!". S ezt is hirdeti.

Tehát mindenki hiszi, hogy megdicsőül a föld, hogy új ég és új föld lesz, de valóban nem hiszünk a földies új földben, s főleg nem a kétféle üdvösségben, amely emberi kitaláció, hanem a mennyei új földben, az ég és a föld egyesülésében.

Az Ószövetség túlságosan is földies jövendöléseit nem kell és nem is lehet szó szerint értelmezni, amely például jeruzsálemi kultusz megmaradását is állítja, s mellesleg még csak örök életet sem ígér hanem csak hosszút. Az Újszövetség ígéreteiből kell kiindulni, amely a régi föld teljes elpusztulásáról és egészen új mennyei hasonlatosságú földről beszél.

2016. júl. 15. 12:27
 13/14 anonim ***** válasza:

#9-es vagyok.

Mondtam, hogy nem az a kérdésem, hogy a Bibliában mit olvastál. Azt kérdeztem, hogy Jézus mondta-e neked, hogy végezd ezt a munkát?

2016. júl. 15. 19:41
 14/14 anonim ***** válasza:
Látom, nem akarsz válaszolni. Jézus mondta neked, hogy vézezd ezt a munkát?
2016. júl. 18. 22:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!