Egyház adó fizetése? Mi történik ha nem fizetem be, attól rossz hívő leszek? Akkor nem is szeretetről szól a vallás, hanem adózásról?
",a férjem az mesélte ,hogy a kunmatása teljesen ideges volt bizonyítványa osztás után mert a lánya mindenből 4 volt csak hittanból 2-es kapott"
- Aha, jól van akkor... azért olvasd át azt, amit elküldesz, mert ennek semmi értelme.
Viszont legalább kiderült, hogy nem Magyarországon élsz (az írásképed alapján az sem biztos, hogy magyar az anyanyelved), mivel nálunk nem osztályozzák a hittant.
nem leszel rosszabb hívő ebből a szempontból, ha tényleg hiányzik az évi 6000ft akkor ne fizesd be, ne arról szóljon ,hogy úgymond adózol, vagy "jó pontot vásárolj magadnak"
inkáb értsd meg miért is van ez, ez olyan hogy ha mondjuk megbeszélsz a barátaiddal egy házibulit, ahol eszel iszol bőséggel, esetleg véletlenül eltörsz egy poharat, megkérd a házigazdát, hogy vigyen már haza autóval, két megyével odéb is, mert te ittál, akkor ugye pofátlanság nem belefizetni a buli közös kasszájába, és nem azért mert "akkor a barátság a pénzről szól?"
"ha most nem fizetek bele ,csak eszek, iszok, benzint használok, stb akkor már nem vagyok jó barát?"
és akkor mondhatod az államnak is, hogy "most attól én rossz magyar vagyok ,hogy használom az utakat, elvárom ,hogy megvédjen a rendőr és segítsen rajtam a tűzoltó, iskolába jártam és járatom a gyerekem, használom az utakat, igénybe veszem a TB-t, stb stb, de nem fizetek adót??!?!? A hazafiasság már pénzen megvásárolható?!"
illetve, és tényleg nem akarok kötekedni, nem ismerem az anyagi helyzetem ,de kicsit az az érzésem van mint amikor mondjuk szeretetszolgálattal akciózunk valamit mindenki tapsol és bólogat de amikor azt mondjuk hogy "oké segíteni szeretnénk de ahoz pénz kéne, tehát adományozzon ki mennyit jónak lát vagy tud" akkor a tehetősek is hirtelen elfordulnak, vagy azt mondjuk h akkor hozzanak kaját amit szétosztunk esetleg ruhát, vagy jöjjenek ők is önkéntesnek akkor hirtelen elhal ez a nagy üdvrivalgás... ja hogy az nem csak úgy az égből pottyan, hogy szegény családok ruhát kapnak? Vagy a hajléktalaonknak kiosztott ételt valamiből ki is kell fizetni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!