Mi számít halálos bűnnek?
Még nincs egy hete sem, hogy katolizáltam, de nem teljesen értem ezt a dolgot, hogyan működik. Azt természetesen tudom, mi a halálos bűn 3 feltétele.
De bűnt követek el azzal, ha valakiről rosszat gondolok, esetleg felindulásból beszólok valakinek? Ha esetleg türelmetlen vagyok, és gondolatban átkozódom, de aztán ezek elmúlnak? Honnan győződjek meg valamiről 100%-osan, hogy halálos bűn-e vagy sem?
Válaszokat előre is köszönöm!
Ha kérhetném, csak katolikusok, ill. hozzáértők válaszoljanak
egy nagyon jó tanulmányból meg lehet érteni, halálos az a bűn, ami halálhoz vezet, vagyis amivel magam zárom el Istenhez - az Örökkévalóhoz - vezető utat
ez a tanulmány:
Martin Lings A hét halálos bűn. [The Seven Deadly Sins in the Light of the Symbolism of Number.]
Ford. Nagy Csaba. Axis Polaris, 5. sz. (Bp.2003) 67–75. o.
Ha valakiről rosszat gondolsz, az bizony egy tudatos folyamat, azt nem lehet a hirtelen felindulás számlájára írni. Az átkozódást sem.
Az életszerű, hogy valaki fölidegesít, és elveszted a fejed. De ha ehhez átkokat gondolsz ki, vagy sértő szavakat fogalmazol meg, az már nem írható az idegesség számlájára.
Idegesen is a te döntéseden múlik, hogy átkokon törtöd a fejed, vagy arra koncentrálsz, hogy nem gondolj/mondj csúnyát ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!