Miért beszélnek lekezelően, megalázóan itt a gyikon a magukat keresztényeknek valló emberek?
mottó:
„Új parancsolatot adok nektek, hogy szeressétek egymást; ahogy én szerettelek titeket, úgy szeressétek ti is egymást. Arról fogja tudni mindenki, hogy az én tanítványaim vagytok, ha szeretet van köztetek.” János 13:34, 35.
Mi nem tetszett a válaszomban? Hogy Istenkáromlás az, hogy az őrtorony szerintetek egyenlő Istennel? Vagy az a tény, hogy csak másoltok, de kommunikálni nem tudtok, mert ahogy cáfolja valaki az őrtorony tanítását máris sértődés van, ahogy most is? Vagy az, hogy évek óta tart csak ezen az oldalon? Melyik? Talán az, hogy ha valaki leírja, hogy hazug az őrtorony, akkor valami fura dolog miatt azonnal magatokra veszitek?
Mutass rá, hogy miért is nem érvényes rám az említett ige.
12-es
Nem számít az, hogy nekem tetszik e vagy sem az irományod. Kinek tetszene egy állandóan személyeskedő, elítélő, megítélő irománysorozat. Ez a te magánügyed
Az, hogy mi az Istenkáromlás azt eléggé egyértelműen leírja a Biblia Ítéld meg magad.
De egyszer, egyetlen egyszer megpróbálnál a kiirt kérdésre válaszolni? Mert én még nem olvastam tőled ilyet. Nem, hát nem. De akkor miért írsz, ha nem tudod?
Nincsen sértődés, hiszen soha nem engem bántottál, hiszen nem is ismersz csak azt az Istent, akit szolgálok. Tudod mit mondott ezzel kapcsolatosan Krisztus? a Júdás 9 versében elolvashatod.
"Mutass rá, hogy miért is nem érvényes rám az említett ige." - ítéld meg te magadat. Nekem ez nem feladatom. Én is, te is Jehova előtt felelünk minden mondatunkért, amit kimondunk:-) és azzal már csak egyetértesz, hogy "ki mit vet, azt fogja learatni? De ha ez így van, miért ítélgetel el engem itt rendre? Ez nem a te, és nem az én tisztem :-)
Akkor vádolod az Őrtornyot és bármi tantételt,ha idézel belőle akár a háromságbol is és a Bibliából alátámasztod a hibát.
Az a vád ,hogy szomszéd ezt mondta,nem biztos,hogy vád.Mind,hogy az sem,hogy a rokonaim tartoznak egy valláshoz és ezért láncot tépek.
Itt jön be Jézus szava"Ki jobban szereti,anyját,apját,testvérét nálamnál,az nem méltó énhozzám".
Mert a szomszéd rokon nem örökké de félre vezethetnek.
Itt a GYIK-én ez nagyon gyakori.
Egyik a másikat megvédi azért mert ezzel kedvet szerez a másiknak es a másikat pedig gyülöli.
Emberek es alkeresztények,hol van az Isten szava,hogy ő itélkezzen és ne a mi kedvünk döntsön.
7#.Te gyülölöd még magadat is.
1János.3:15."Aki gyülöli embertársát az embergyilkos és egy embergyilkos sem örökli Isten királyságát".
Roxy333.-val nevegyètek fel a harcot mert hasbol beszèl,es mivel a bibliábol èrvelve nem tud egy tantètelt megvizsgálni ès okosan reagálni,èrvelni igy,hogy irhassin ès feltünèst kelcsen a fèrjivel együtt,alaptalan vádakot hoznak egyes okosan èrvelő,keresztènyekkel szembe.
Ez nem keresztènyi viselkedès, hanem az ellenkezője ès tuduk azt ki irányitja.
Ezt a kèt állkeresztènyt már egy másik oldalon is valaki figyelmeztette,hogy ez egy olyan forum ahol kèrdezünk ès felelünk ès az ismereteinknek megfelelően vállaszolunk a forumtársnak.
Ők azt gondolják ha más nèzetet gyaláznak azèrt halgassa meg Isten,ès nem azèrt,hogy az Ő szavábol vèdjük meg Őt.
Azt is már megirták nèkik kèrjenek tanácsot a vezetőiktől,hogy egy forumon meddig mehet el,mert a vallás nem csak az övè,ès ugy kèpviseli,hogy gyaláztassa az a vallásnak sem jó.
Ne feleljetek nekik az oldal tisztaságáèrt ès a GYIK szabályai megvèdèsèèrt.
Jó helyen vagytok, hidd el nekem. Ne is menjetek máshova. De az biztos, hogy vagyunk elegen ahhoz, hogy bármilyen hazugságot is másoljatok be, itt leszünk és cáfoljuk.
A te istened nem tudom kicsoda, mert a nevét csak pár száz éve találták ki. Viszont a mi Istenünk, aki előtt a ti térdetek is meg fog hajolni, akinek a neve a legnagyobb égen és földön az, akiről Roxy csodálatosan írt. Ti utánozhattok bárkit, de az igaz Istent nem ismeritek, akit mi követünk.
Az pedig, hogy hogyan értelmezitek akár az én, akár más mondanivalóját, az titeket minősít. Nézd meg a testvéred, az írásából ömlik a gonoszság és a rosszindulat. Ezek vagytok ti. Egységes a tananyag, egységes az ember.
De aki Jézust követi, annak ehhez semmi köze. Tudod mi a pláne? Hogy én a te vagy más személyét sosem bántottam, az a lelkület mondatta veletek, ami bennetek van, amivé változtatok.
Isten csodás és ahogy írtam egy áldozatnak is, mindenki a szeme fénye és erre azt írta hazug vagyok. :) Menj inkább te is ki az utcára és tedd egy embernek jobbá a napját, ahogy Isten szeretné. Adj neki enni, inni és szeresd, ha még tudsz önzetlenül szeretni.
16#.Igy az oldalon lévő sárdobálásod miatt te kellene hozzám Gyere kezelésre ,mert megitélheted az arogáns sárdobálásodrol,hogy ki kicsoda,de nem vállalnálak,mert kit az Isten szava nem tudott kikezelni azt én sem.
Mert világi modon viselkedsz és ha Jt.alázattal beszélnek már azt hiszed,hogy nem tudják magukat megvédeni.De ha igy teszel az igaz kereszténységhez nincs közöd.
Pál azt mondja:"Ki felzaklatja embertársát büne annak"
" 16#.Igy az oldalon lévő sárdobálásod miatt te kellene hozzám Gyere kezelésre ,mert megitélheted az arogáns sárdobálásodrol,hogy ki kicsoda,de nem vállalnálak,mert kit az Isten szava nem tudott kikezelni azt én sem.
Mert világi modon viselkedsz és ha Jt.alázattal beszélnek már azt hiszed,hogy nem tudják magukat megvédeni.De ha igy teszel az igaz kereszténységhez nincs közöd.
Pál azt mondja:"Ki felzaklatja embertársát büne annak""
Remek, akkor gondolom ezeket elmondod nekem személyes találkozó keretében is, Budapesten a Jehova Tanúk központjában, a helyi gyülekezet felvigyázói előtt. Az általad leírtakat elmentettem, és nyomtatott verzióban továbbítom a személyes találkozó folyamán, ahol majd lehetőséged lesz, elmagyarázni, hogy milyen módon adtad tudtomra Jézus szeretetről szóló kéréseit. Üdvözlettel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!