Miért beszélnek lekezelően, megalázóan itt a gyikon a magukat keresztényeknek valló emberek?
mottó:
„Új parancsolatot adok nektek, hogy szeressétek egymást; ahogy én szerettelek titeket, úgy szeressétek ti is egymást. Arról fogja tudni mindenki, hogy az én tanítványaim vagytok, ha szeretet van köztetek.” János 13:34, 35.
Mert a szeretet gyakorlása, nem valláshoz, és felsőbb entitástól függ, és az igazság érzete az embereknek folyton változó, és soha sem egységes másokkal, két ugyan olyan ember nem létezik legfeljebb hasonlók, te kedves kérdező a saját igazságodhoz viszonyítod a mások igazságát, ezért amikor a te szeretetről való igazságodnak elképzelését más, másképpen éli meg, akkor te azt negatív élményként éled meg, a gond az, hogy nem a másik embernek a mondandójával van baj, hanem azzal, hogy néhány ember nem képes a saját vallási, szervezeti, társadalmi elvárásain túllépni, és mint mentális rabszolga az igazságot korlátokhoz köti.
"A bölcs:
hátrahúzódik, ezért halad,
nem őrzi magát, ezért megmarad."
Lao-ce
Ezt egy jt írta: "Nem vagy keresztèny mert gyülöletet fejezel ki az Őrtorony irán"
Mert ilyen a lelkek. Mert mi mindig az őrtorony tanítását cáfoljuk, mindig azt írja mindenki, hogy hazudik az őrtorony, de ti valamiért magatokra veszitek. Hogy miért történik ez, arra nem vagyok kíváncsi bőven beteges az, hogy egyenlővé teszitek az őrtornyot Istennel.
Másrészt a másoláson kívül nem vagytok képesek másra, veletek nem lehet beszélgetni képtelenek vagytok érvelni, csak másolni, másolni, másolni, majd miután valaki válaszol és cáfol ismét sértődés van, és bizonyság abban, hogy üldözve vagytok. És ez évek óta tart...
# 3
"Mert a szeretet gyakorlása, nem valláshoz, és felsőbb entitástól függ..."
Ezt nem jól látod. A kereszténységben a "szeretet" egy konkrétan definiált teológiai szakkifejezés, egyetlen meghatározott jelentéssel.
Az, hogy a köznyelvben kismillió más jelentésárnyalatban is használjuk ugyanezt a kifejezést, az egyáltalán nem változtat ezen a fix definíción. (Mint ahogy az sem, hogy sokszor maguk a keresztények is következetlenek a szóhasználatban.)
A Lao-ce idézet mindettől függetlenül találó :)
Miert ne?
Mármint, öszintén, mi akadalyoza meg öket ebben?
Az, hogy olyanok szerint, akik szerint mar az egesz vallás hulyeseg, kitalaljak, hogy aki kereszteny, az csak szeliden, mint a birka beszelhet, válaszolhat?
4-s
te a válaszoddal azok közé sorolod magadat, akikről Jézus a János 13:34,35 versekben beszél?
7-es
te komolyan gondolod Krisztusról amit írtál?
Mert ha komolyan gondolod, az magyarázat az írásod stílusára, de ha nem...nem értem:-(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!