Szerintetek a keresztény értékrendnek megfelelő életmód nem veszi el az ember személyiségét?
Pl.:"eljátszhatnám", hogy nem érdekelnek az anyagi javak, meg hogy nem vagyok önző, de az egyszerűen nem ÉN lennék.
Erről mi a véleményetek?
Én személy szerint nem tapasztaltam, hogy a kereszténységet ráerőltetnék másokra (max. a családod elvárására leszel az, stb.), szóval ha valaki ilyen életmódot választ, azt eleve a saját személyisége alapján válassza, időközben rátalálhat magára másképp, és eltávolodhat.
Szerintem tipikus butaság, ha te magadban úgy érzed, hogy "eljátszod" ezt, akkor NINCS miről beszélni.
Hidd el, mindenkinek a világon rosszul esik (legyen az kereszténység, vagy bármi más) ha valaki eljátszik valamit, hogy megfeleljen és kiderül róla, hogy még sem volt az akinek mutatta magát!!!!!!
Egyszerűen abba kell belegondolni, hogy a környezetedben senki sem felelős azért, mert elhitte azt, amit te eljátszódtál, miközben te tudod magadról, hogy az színjáték, más nem tudhatja.
Azért értelmetlen kérdés, mert aki azt látja hogy "olyan vagy", az sehol sem gondolja, hogy csak megfelelésből vagy olyan, viszont ha tudná, az valószínűleg negatív lenne a szemében, és nem lennél hiteles!
Ez pont olyan, mint amikor én és méltányolni kezdek egy embert a személyiségéért, amíg rá nem jövök, hogy csak megfelelésből vetített nekem. Onnantól már másképp nézem.
Miért érdekel a keresztény értékrendnek megfelelő életmód? Attól is, hogy valaki vallásos, még nem idomítja az egész életrendjét a vallásra. Van akinek elég a "vallás tudatához", hogy eljár templomba, imádkozik, meg hasonlók.:))
Tipikus mindennapi példa, amikor az emberek jó-része eljátssza sok embernek, hogy kedves és jóravaló, mert az a megfelelés alap köve, de attól még utólag teljesen kiábrándulsz, mert előbb utóbb kiderül, hogy nem az "a valódi személyisége".
Viszont ennek ellenére mégis talán te is érezheted azt, hogy jóravalónak lenni fontos, lehet törekedni rá.
A vallással is ugyanaz van, hogy azok követik, akik belátják a szépségét/erényességét, megfelelőnek tartják, mint célt. Mert a cél-tudat már nem az alapállásoddal azonos.
Ha te nem érzed azt, akkor hiába.
A saját életeddel azt kezdesz, amit akarsz, a megfelelés-kényszer millió-féle csapdájába eshetsz, akár a környezetedben, családodban, iskolában megannyi ember kritikájából, vagy amikor bekapcsolod a tévét, stb.
Az ember a saját tudatával eldönti, hogy mi helyes, mi mellett érdemes kitartani. Mennyire kell kötődni hozzá. Semminek sem kell neki áldozd az egész életed. A keresztény ideológiának is vannak olyan részei, amivel egyetértek, olyanok is, amivel nem. De az nagyon sok mindennel így van. Ezt te teszed rendbe magadban, de bárkit bárhol elbizonytalaníthatnak.
Viszont a tiszteletet fontosnak tartom, attól, hogy ÉN nem vagyok valami, attól még nem fogok ellenszenvezni annak, ami más.
Nem hinném, hogy elvenné bármidet is az akaratod ellenére. Az, hogy össze vagy zavarodva, arról viszont nem tehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!