Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Szerintetek a keresztény...

Szerintetek a keresztény értékrendnek megfelelő életmód nem veszi el az ember személyiségét?

Figyelt kérdés

Pl.:"eljátszhatnám", hogy nem érdekelnek az anyagi javak, meg hogy nem vagyok önző, de az egyszerűen nem ÉN lennék.

Erről mi a véleményetek?

2016. jún. 30. 21:48
1 2
 1/14 anonim válasza:
25%
Szerintem minden vallás elveszi. Amennyiben "át tudsz" állni az "elvárásokhoz", csak akkor mélyülj bele.
2016. jún. 30. 22:00
 2/14 anonim ***** válasza:
100%
Miért, ha azt csinálja valaki, hogy az anyagiak után fut, az mitől az ő saját személyisége? Milliárdnyi ember ugyanezt teszi.
2016. jún. 30. 22:02
 3/14 anonim ***** válasza:
100%
Megválaszoltad magadnak a kérdést,igen,ha nem érzed,hogy te vagy,akkor elveszi.
2016. jún. 30. 22:04
 4/14 anonim ***** válasza:
39%

Ezt a zagyvaságot honnan veszed hogy le kéne mondani az anyagi javakról? Sosem hallottam prédikációnál ilyent, pedig fiatalabb koromban sokat jártunk templomba.

Maximum olyanról van/volt szó, hogy nem épp az a követendő példa, hogy az egészséged rovására éjt nappallá téve hajszolsz a pénzért, mert 50 éves korodra roncs leszel. Ez konkrét prédikáció volt gyerekkoromban. Modern nyelven azt jelenti hogy a tested nem fogja meghálálni ha túlhajtod. A mostani fb-on megosztott okosságok szerint "dolgozol hogy legyen sok pénzed, rámegy az egészséged, majd jó sokat fizetsz azért hogy visszanyerd az egészséged.

A másik dolog, hogy nem tartják normálisnak, ha az anyagi javaidat mások megkárosításával, illetve mások nyomrára szerzed meg.

Gondolom ezzel sem vitatkozol.

2016. jún. 30. 22:09
 5/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2016. jún. 30. 22:09
 6/14 anonim ***** válasza:

Szerintem nem veszi el. Jézus és az apostolok is önmaguk voltak - az apostolok a tökéletlenésgeikkel együtt.

Persze az ember sokat változik, de nem veszi el a keresztény értékrend a személyiséget, hiszen az értékrendben benne van az egészséges egyén: szeresd felebarátodat mint magadat (magadat is szeretni kell). Jézus azzal szembesíti az embert, hogy bűnös és meg kell térnie. De nem kell megszűnnie önmaga lenni. Ha látja, hogy nem tökéletes, ismerje el, menjen Istenhez. De a képmutatástól végig óvta a tanítványokat. Péter személyisége sem torzult, Pálé sem. Jó hosszú téma ez, de szerintem a gyakorira ennyi elég:)

2016. jún. 30. 23:50
 7/14 anonim ***** válasza:
46%

dehogynem

a biblia 3 szóba ne,ne,ne

még azt is megszabja kivel mit csinálhatsz tehát a szabad akarat végét jelenti

kedves keresztények ti egy sablon vagytok

10 parancsolatotokban benne van hogy pl.: ne ölj , viszont szó nélkül kínhalálra ítéltétek aki nem ált be a ti sorotokba

a vallásotok maga az erőszak hisz felszólít rá hogy a "hitetleneket" meg kell téríteni, de ha nem sikerül szép szóval? na ugye, ilyenkor jön az inkvizíció amit csak ez a modern szerintetek barbár világ tudott csak megfékezni

alig 70 éve még létezett Hivatalosan!!! az inkvizíció

2016. júl. 1. 00:46
 8/14 anonim ***** válasza:
100%

Eleve Isten az, aki adta a te személyiségedet, azt, amitől te egy teljesen egyedi valaki vagy. Ha kereszténységről beszélünk, akkor talán érdemes a dolognak ezt a nem éppen elhanyagolható vetületét is figyelembe venni. Bár megteheted, hogy a kereszténységet pusztán egy vallásnak, vallásos formulának tekinted, de egy hívő számára nem csak ennyit jelent a saját kereszténysége.

Ezen túlmenően nem elveszi, hanem formálja az ember személyiségét. És nem utolsó sorban valódi értelmet ad az életének. Ez egy olyan kérdés, hogy ha a szenet gyémánttá alakítod, és ezzel megszüntetted pusztán szénnek lenni, akkor elvették belőle, tehát kevesebb lett, vagy több. Vagy ha a gyertyát meggyújtod és ezzel megfogyatkozik a viasz test, de nem pusztán egy darab paraffin lesz már, akkor elvették belőle, vagy hozzá adtál valamit, ami a létezésének lényege szempontjából értékesebb.

2016. júl. 1. 07:44
 9/14 anonim ***** válasza:
*elvettél belőle
2016. júl. 1. 07:45
 10/14 A kérdező kommentje:
Mindenki véleményét köszönöm!
2016. júl. 1. 09:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!