Mi a véleményetek arról, hogy keresztény létemre alkalmanként füvezek?
1. Én nem tartom annak. (alkalmi fogyasztó vagyok)
2. A Bibliában nem találtam erre utaló verseket.
3. Szerintem inkább gyógynövény mintsem drog. (Jobb mintha fájdalomcsillapítón élnék, fájós lábú vagyok)
Nem vagy igazán keresztény.
Ha az lennél, inkább tűrnéd a fájdalmat, és az istentől kérnéd a segítséget.
Én is ismerek egy-két ilyet. Nem tartom jó dolognak, ahogyan a cigit sem. Főleg azért nem, mert ezzel ártok a saját testemnek, ami ugyebár Isten teremtménye, és ezáltal tulajdona. Na de, nézzük mit ír Pál az 1Kor-ban: "Mindent szabad nekem, de nem minden használ. Mindent szabad nekem, de ne váljak semminek a rabjává."
Szerintem gondolkodj eszerint, ha te úgy érzed, neked használ (pl fájdalomra), akkor használd, amíg úgy érzed, hogy a lelkiismereted tiszta.
1-es, ha fájdalomcsillapítót veszek be, amiben néha sokkal rosszabb és ártóbb vegyületek, kémiai anyagok vannak, akkor én sem vagyok igazi keresztény? Lehet valaki algopyrin-függő is, az nem baj?
Isten ellen való, azonnal korbácsold meg magad kilencszer.
Mellesleg, az eszedbe jutott, hogy éppen azért füvezgetsz, amiért képzeletbeli gazdád segglyukában keresel memedéket?
"Nem vagy igazán keresztény.
Ha az lennél, inkább tűrnéd a fájdalmat, és az istentől kérnéd a segítséget."
Hallod ne te mond már meg, hogy ki az igazán keresztény és ki nem az! Az ítélkezés az megy keményen, a kegyelmet meg nem is ismerjük...
Amúgy kedves kérdező, inkább azt ajánlanám, hogy előbb ismerd meg az Urat. Ha Őt megismered, akkor megtudod az Ő szándékát is az életedre vonatkozólag. Ha szeretnél egy egyszerű kereszténnyel beszélgetni Istenről vagy más egyébről ami esetleg érdekelhet, akkor én állok rendelkezésedre :)
"1-es, ha fájdalomcsillapítót veszek be"
Sürgős, életmentő esetben megteheted - rendszeresen nem.
Itt most erről a vallásról beszélek, nem a napi gyakorlatról. A kettő már olyan messze van egymástól, mint Makó Jeruzsálemtől.
Attilára szerintem figyelj oda, rá hallgass...
Engem egyáltalán nem zavar.
Ha összeszedném magam már rég elmentem volna cigizni, vagy gombát enni.
A Biblia ír a tömjénről. Az Ószövetségi papok intenzív használói voltak.
"A nagy mennyiségben beszívott tömjénfüst olyan bódító hatású volt, mint az alkohol."
Ezzel nem szeretném népszerűsíteni a füvezést, de a teljes képhez ez is hozzátartozik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!