Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Éreztétek már valaha azt,...

Éreztétek már valaha azt, hogy Isten nem szeret, nem vigyáz rátok, sőt mintha gyűlölne?

Figyelt kérdés
Drasztikusan hangzik,lehet,de én ezt érzem.Soha semmi nem sikerül,az élet egy nagy csőd,amikor végre kezdem azt érezni,hogy még ez a rossz is lehet most jobb lesz,az élet ad egy nagy pofont.Hiszek Istenben,szoktam imádkozni,de minden hiába,mi lehet a baj?
2010. ápr. 14. 12:38
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:

A mai értelemben vett átok nem létezik, legalábbis nem a keresztény hitben. Átok ugye azt jelenti (pogány értelemben), hogy oktalanul, vagy valami rokonság miatt, vagy valamilyen "boszorkány utolsó testamentumai" miatt valaki fején ilyesmi ül. Ez botorság, és a Sátán (=pesszimizmus) játszik veled.

Orvosság: derűlátás

2010. ápr. 14. 14:59
 12/23 anonim ***** válasza:
90%

"Mindenki maga sorsának kovácsa"

és véletlenek nincsenek, minden okkal történik!

Persze fontos a hit, bár szerintem mindenkiben ott van az "ördög" és "Isten" is!

2010. ápr. 14. 15:18
 13/23 anonim ***** válasza:

Van egy jo hirem: ez bizony nem az Isten teszi!

Amit ajanlani tudok,vizsgald meg legyszives:

-milyen a kapcsolatod Istennel(pl.:hat azert neha imadkozgatok hozza hatha meghallgat vagy amikor nagy a baj töle kerek segitseget ,mert ezek igy nem helyesek.)

-mit gondolsz Isten kicsoda

-törekszel megtartani az ö utjat

Rossz hirem is van:ezt bizony Te csinalod!Magadban is keresned kell

Mit gondolok magamrol?Milyen helyzetekben hozok rossz döntest es aztan semmi sem sikerül!?Türelmetlen vagyok-e önmagammal? STB;STB...

Sok sikert!

2010. ápr. 14. 16:07
 14/23 anonim ***** válasza:

én ha valamit rosszul csinálok,nem kenem az Istenre..a legnagyobb sz*rokon megyek keresztül,mégis a legutolsó pillanatban felcsillan a remény,és valami történik,de ezért nekem is tenni kell,nem csak várni a sült galambot..Isten nem egy támaszték,hogy majd megoldja..

Tedd meg,amit meg kell tenned,és ha Istenen,ha te rajtad múlik,valahogy minden sikerül a legvégső pillanatban..nem tudom,melyik a fontosabb,ülni,és imádkozni,vagy cselekedni,és meglátni,Isten akkor segít,ha te is teszel érte!Ki kell mozdulni otthonról,és csodák történhetnek!S lehet,hogy a sors,vagy Isten pont egy olyan emberrel futtat össze,aki segíthet neked!Ez mindíg megtörténik velem,egy ideig megy a rossz,aztán,amikor már kezdem feladni,jön egy olyan erő,hogy ne adjam fel,és lám,a válasz az utolsó pillanatban érkezik,egy,vagy két nappal kilakoltatás előtt összejön az albérletpénz!Nem szabad Istent okolni,mert mi nem teszünk meg mindent..Isten felkínálja a lehetőségeket,amiket nekünk kell megkeresni,hogy éljünk vele!

2010. ápr. 15. 11:26
 15/23 anonim ***** válasza:

Aha,csúnya vagyok,ezért folyton piszkáltak,megvédtem magam de akkor is tovább kaptam a sértéseket,akik meg más nyomorán élvezkedtek azok viszonylag jól jártak,(és itt nem magamra gondolok,de falunk lakunk elég sok a kicsit visszamaradott ember,bedobták az ablakukat,beszóltak,megdobálták hógyolóval őket,röhögtek rajtuk,de másokon is aki körvér,szemüveges,vagy épp szegény volt),még átlagos sem lettem,okos,ügyes nem vagyok,tehetséges se,anyám lopva piál már több mint 20 éve,szegények vagyunk,volt hogy alig éltünk meg,hiába vagyunk szorgalmasak semmi nem jön össze,másoknak addig vagyunk jók,amig érdekük,hogy segítsünk nekik,intézkedjünk helyetük,minden téren sikertelenek vagyunk,pedig nagyon sok rokonak segítettünk,de amikor nekünk kellett volna jött a nadzolás és agy játszás,az apai nagyszüleim is mindig minket szidtak kisgyerekként,pedig semmit nem csináltunk stb.

Hiába hiszel a sok afrikai kisgyerek,meg egyéb menekültek akik éhhalál szélén vannak mit ártottak mit tettek,mégis oda születek,v. a betegen született emberek,és még lehet sorolni.

2010. ápr. 16. 14:22
 16/23 anonim ***** válasza:
Érzem. Mert nem hiszek benne. Legalábbis a kersztény istenbe...
2010. ápr. 16. 19:06
 17/23 anonim válasza:

Arra nem gondoltál, hogy csak próbára akar tenni?

De ha ilyen a hozzáállásod, biztos, hogy megbuksz a próbán.

Én komolyan nem értem a mai embereket...csak azért imátkoznak, hogy itt a földön mindenük meglegyen, de ha valaki tényleg Isten félő, akkor szívvel imátkozik (másokért is és azért, hogy a túlvilágon boldog lehessen)

És aki nem hisz az Istenben az mit képzel?

Mért született meg? Hogy eggyel több szemét legyen a világon (csak azért merem áll-tani, hogy szemet, mert én még egy olyan hitetlennel sem találkoztam, aki boldog lett volna...)

Tehát csak annyit, hogy higgy és bízz

"Aki segítségül hívja az Úr nevét, megtartatik" (Ap.csel 2,21)

2010. ápr. 17. 23:25
 18/23 anonim válasza:
egy 16 éves lány (az előbbi vagyok)
2010. ápr. 17. 23:27
 19/23 anonim válasza:

23:27es vagyok...már megint:D

csak annyit szeretnék még, hogy ha el vagy keseredve, akkor gondolj József történetére, akit a testvérei kútba dobtad, majd eladtak rabszolgának, végül börtönbe került. De Isten mégis jóra fordította a sorsát.

Sose add fel a reményt, mert egyszer minden jóra fordul és igazán boldog leszel:)

2010. ápr. 18. 11:55
 20/23 anonim ***** válasza:
Én vagyok a csúnya lány,aki a beteg,éhező gyerekekről is írt.Figyelj én sok mindenkinek segítettem,de csak addig voltam jó,amíg szükség volt rám mint lelkiszemetes láda,és nem igazsságos,valaki tök sok mindent kap az élettől,na ők milyen sok positivummal indulnak az életben,és isten nevében mennyi valási háború volt,a gazdagok vették a búcsú cédulát és azzal megváltották a bűneiket,a sok gazdag paraszt kivette az árvákat dolgoztatni,verték őket,elszdtek tőlük mindent amit az állam adott és az első sorokban ültek a templomban és lehetne sorolni,még ilyenkor hol van isten?
2010. ápr. 18. 17:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!