Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mi értelme van annak a sok...

Mi értelme van annak a sok "jehovázásnak/istázásnak"?

Figyelt kérdés
Mi értelme van az "istának"!? Ugyan úgy 4 betű tartalmazza a "Tanú" szót mint az "ista"szót. Csak a jó akarat hiányzik, hogy ista helyett Jehova Tanút írjon,nem igaz?

2016. jún. 24. 23:24
1 2 3 4 5
 31/44 anonim ***** válasza:

Azért az iszlám országok között is vannak civilizáltak,nem értem,miért kell ennyire sarkítani a dolgot.

Nem csak képes bibliát lapozgattam, Károli féle fordítást olvastam 3x.

2016. jún. 25. 14:47
 32/44 Inkviziciós detektív ***** válasza:
Rendben van. Azt tudtad-e hogy a Koránt a legtöbb történész sem fogadja el történelmi hitelesség szempontjából.. Legalábbis azokat a részeket nem amelyek Krisztus koráról és az Ő megfeszitése tagadásáról szólnak. Ugyanis ezekről egyértelmű a konszenzus mivel nem csak a Biblia hanem azon kívüli és abban az időben iródott források is alátámasztják. Egyetlen kivétel a 6 évszázaddal később keletkezett Korán ami jóval később keletkezett azért Korán. xd
2016. jún. 25. 15:15
 33/44 anonim ***** válasza:

Nem ártana végre letisztázni, hogy olyan, hogy: "zsidó-keresztény" nem létezik. Létezik csak keresztény vagy csak zsidó.

A keresztények számára Jézus az úr, ő a megváltó. A zsidók meg tagadják Jézus létezését, vagy csak közönséges csalónak állítják be.

2016. jún. 25. 15:40
 34/44 anonim ***** válasza:
81%
Éngem pedig az érdekelne, hogy miért nevezitek világinak, hitehagyott hamis stb. kereszténynek a más felekezetek követőit? Ha ez rendben van, hogy ti ilyen jelzőkkel illetitek őket, akkor mit zavar az, ha téged lejehovistáznak?
2016. jún. 26. 07:20
 35/44 A kérdező kommentje:
Istvanka te ezt nagyon jol tudod csak azt nem ertem, hogy akkor miert kerded. :)
2016. jún. 26. 07:42
 36/44 anonim ***** válasza:

Kedves Asperrimus!

"a Jehova tanúiként emlegetném őket, akkor olyat állítanék róluk, aminek az ellenkezőjéről vagyok meggyőződve."

Mert a Jehovista megnevezéssel nem pont ugyanazt állítod? Vagy ezt csak gúnyból mondod? De persze akkor te se sértődj meg azon, ha mondjuk "hites"-nek neveznek. Én úgy gondolom, hogy az a tiszteletadás még nem túl magasztos, ha egy felekezet követőit azon a néven szólítunk meg, amilyen néven az hivatalosan be van jegyezve, mint vallási felekezet.

2016. jún. 26. 07:42
 37/44 szp72 ***** válasza:

@ A "jehovista" esetén eltűnik az "a" betű a Jehova végéről, így kevesebb betű eggyel, mint a "tanú".

Nem beszélve a szóközről a Jehova és a tanú szó között. Az igazán nagy spórolás azonban a shift egyidejű lenyomásának a kiküszöbölésében van a nagy J betűnél.

2016. jún. 26. 07:47
 38/44 anonim ***** válasza:

# 35

Kérdező, na meséld el akkor, hogy ha ti pl. hitesnek nevezitek a karizmatikusokat, az mitől kevésbé sértőbb, mint ha titeket jehovistának neveznek?

2016. jún. 26. 07:48
 39/44 anonim ***** válasza:
100%
szp72, az igazán nagy spórolás abban van, ha csak egy sima jt.-t írunk, oszt kész.
2016. jún. 26. 07:59
 40/44 anonim ***** válasza:

jt.

ez jó, tetszik. A kérdező meg számtalanszor bizonyította, hogy hisztériás gyerek, aki másokat sértegethet, de önmagának ki akarja követelni a tiszteletet. Az ilyet még a világ is kiveti magából.

2016. jún. 26. 08:37
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!