Mi értelme van annak a sok "jehovázásnak/istázásnak"?
Azért az iszlám országok között is vannak civilizáltak,nem értem,miért kell ennyire sarkítani a dolgot.
Nem csak képes bibliát lapozgattam, Károli féle fordítást olvastam 3x.
Nem ártana végre letisztázni, hogy olyan, hogy: "zsidó-keresztény" nem létezik. Létezik csak keresztény vagy csak zsidó.
A keresztények számára Jézus az úr, ő a megváltó. A zsidók meg tagadják Jézus létezését, vagy csak közönséges csalónak állítják be.
Kedves Asperrimus!
"a Jehova tanúiként emlegetném őket, akkor olyat állítanék róluk, aminek az ellenkezőjéről vagyok meggyőződve."
Mert a Jehovista megnevezéssel nem pont ugyanazt állítod? Vagy ezt csak gúnyból mondod? De persze akkor te se sértődj meg azon, ha mondjuk "hites"-nek neveznek. Én úgy gondolom, hogy az a tiszteletadás még nem túl magasztos, ha egy felekezet követőit azon a néven szólítunk meg, amilyen néven az hivatalosan be van jegyezve, mint vallási felekezet.
@ A "jehovista" esetén eltűnik az "a" betű a Jehova végéről, így kevesebb betű eggyel, mint a "tanú".
Nem beszélve a szóközről a Jehova és a tanú szó között. Az igazán nagy spórolás azonban a shift egyidejű lenyomásának a kiküszöbölésében van a nagy J betűnél.
# 35
Kérdező, na meséld el akkor, hogy ha ti pl. hitesnek nevezitek a karizmatikusokat, az mitől kevésbé sértőbb, mint ha titeket jehovistának neveznek?
jt.
ez jó, tetszik. A kérdező meg számtalanszor bizonyította, hogy hisztériás gyerek, aki másokat sértegethet, de önmagának ki akarja követelni a tiszteletet. Az ilyet még a világ is kiveti magából.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!