Melyek azok a különbségek az alábbi két vallás között?
Azért fogalmazódott meg bennem ez a kérdés mert itt olvasgatva a kérdések között,találkoztam nem is egy helyen olyan fajta válaszokkal ahol a válaszoló aki Jehova Tanúja, a fekete földig le hordja a Római Katolikus vallást.
Na és erről szólna a kérdésem.
Akkor lássuk, hogy milyen nagy különbségek vannak a két vallás között.
Kat.
Egy Isten hívők?
-Igen
Jehova Tanúi?
-Igen
Kat.
Jézus Isten Fia?
-Igen
J.T
-Igen
Kat.
A Szentlélek személy?
-Igen
J.T
-Nem!- egy személytelen erő.
Kat.
Van Szentháromság?
-Igen
J.T
-Nincs
Kat.
Létezik a mennyország?
-Igen
J.T
-Igen
Kat.
Létezik a pokol?
-Igen
J.T
-Nem
Kat.
Van purgatórium?
-Igen
J.T
-Igen
Kat.
Istennek van helytartója a földön?
-Igen,a Pápa
J.T
-Igen,a Vezető Testület
Kat.
Istennek van egy központi Szervezete a földön?
-Igen, Vatikán
J.T
-Igen,New York(Brooklyn)
Kat.
Gyónás?
-Igen
J.T
-Igen
Kat.
Ikonok vagy más néven bálványok?
-Igen
J.T
-Igen
Kat.
Hibák,tévedések a múltban?
-Igen
J.T
-Igen
Kat.
Politika?
-Igen
J.T
-Igen
Kat.
Egyházi vagyon,gazdaság?
-Igen
J.T
-Igen
Kat.
Jóslatok,próféciák?
-Nem
J.T
-Igen
Itt a fentiekben kiválogattam néhány fontosabb pontot, hogy lássuk a különbségeket.
A legjobb tudásom szerint válaszoltam meg ezeket a kérdéseket "Igennel" és "Nemmel" ami egyáltalán nem biztos, hogy jó. Ezért tehát ha valaki nem ért egyet az igennel vagy a nemmel akkor szívesen fogadom a kijavítást ha azt alá is tudja támasztani magyarázattal.
-Én nem vagyok se Római Katolikus és se Jehova Tanúja sőt agnosztikus vagyok. Ezt azért mondtam el mert nem vagyok "párti" egyetlen vallásnak sem. :)
Csak azt nem értem, hogy mi értelme van olyan hangnemben egy kalap alá tenni az összes vallást a katolikus vallás múltbeli hibái miatt!?
A kérdésem ezért látott napvilágot!
Akkor beszélgessünk, csak ne vitatkozzunk!
Hátha megnyugszanak a Jehova Tanúi ha észre veszik, hogy nem is annyira messze állnak a katolikus vallástól.
Kedves Teokratikus szolga!
Örülök,hogy megismerhettelek! :)
Kedves Jehova Tanúja!
Azt kell mondanom, hogy ma is tanultam valamit, de ha nem gond akkor a véleményemet megtartom saját magamnak. :)
Részemről az összes kérdés kipipálva óhajod szerint! De ne feledd amit írtam az előző kommentemben, nem az a lényeg, hogy én mit írok oda, hanem az a lényeg, hogy mi az igazság. :)
Én itt vissza vonulok figyelő állásba és átadom a szót bölcsebb embereknek, olyanoknak akiknek több tapasztalatuk van és akik testközelből ismerik mindkét vallást.
Üdv!
Én csak egy dolgot szeretnék írni ide, látom fel lett hozva az ENSZ tagság.
A 18-as választ szeretném pontosítani.
Az igaz hogy politikailag nem voltak elköteleződve.
Csak az első része a válasznak nem pontos.
Az ENSZ egy igen sokrétű szervezet. És a neve ellenére nem csak nemzetekhez van köze. De ehhez jól ismerni kell a felépítését is.
Mutatom:
vagy
Ez az ENSZ felépítése. Itt a Nyilvános Információs Irodáját (Department of Public Information, DPI) kell keresni, Ez egy nem kormányzati szerv(NGO), vagyis nemzettől, kormányzattól független.
És 1992 és 2001 között ennek tagja volt az Őrtorony társulat. Iratok vizsgálata szempontjából.
Ez egy teljesen korrekt dolog, csak azért jött ki hülyén mert közben ördöginek volt kikiáltva az ENSZ.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!