Melyek azok a különbségek az alábbi két vallás között?
Azért fogalmazódott meg bennem ez a kérdés mert itt olvasgatva a kérdések között,találkoztam nem is egy helyen olyan fajta válaszokkal ahol a válaszoló aki Jehova Tanúja, a fekete földig le hordja a Római Katolikus vallást.
Na és erről szólna a kérdésem.
Akkor lássuk, hogy milyen nagy különbségek vannak a két vallás között.
Kat.
Egy Isten hívők?
-Igen
Jehova Tanúi?
-Igen
Kat.
Jézus Isten Fia?
-Igen
J.T
-Igen
Kat.
A Szentlélek személy?
-Igen
J.T
-Nem!- egy személytelen erő.
Kat.
Van Szentháromság?
-Igen
J.T
-Nincs
Kat.
Létezik a mennyország?
-Igen
J.T
-Igen
Kat.
Létezik a pokol?
-Igen
J.T
-Nem
Kat.
Van purgatórium?
-Igen
J.T
-Igen
Kat.
Istennek van helytartója a földön?
-Igen,a Pápa
J.T
-Igen,a Vezető Testület
Kat.
Istennek van egy központi Szervezete a földön?
-Igen, Vatikán
J.T
-Igen,New York(Brooklyn)
Kat.
Gyónás?
-Igen
J.T
-Igen
Kat.
Ikonok vagy más néven bálványok?
-Igen
J.T
-Igen
Kat.
Hibák,tévedések a múltban?
-Igen
J.T
-Igen
Kat.
Politika?
-Igen
J.T
-Igen
Kat.
Egyházi vagyon,gazdaság?
-Igen
J.T
-Igen
Kat.
Jóslatok,próféciák?
-Nem
J.T
-Igen
Itt a fentiekben kiválogattam néhány fontosabb pontot, hogy lássuk a különbségeket.
A legjobb tudásom szerint válaszoltam meg ezeket a kérdéseket "Igennel" és "Nemmel" ami egyáltalán nem biztos, hogy jó. Ezért tehát ha valaki nem ért egyet az igennel vagy a nemmel akkor szívesen fogadom a kijavítást ha azt alá is tudja támasztani magyarázattal.
-Én nem vagyok se Római Katolikus és se Jehova Tanúja sőt agnosztikus vagyok. Ezt azért mondtam el mert nem vagyok "párti" egyetlen vallásnak sem. :)
Csak azt nem értem, hogy mi értelme van olyan hangnemben egy kalap alá tenni az összes vallást a katolikus vallás múltbeli hibái miatt!?
A kérdésem ezért látott napvilágot!
Akkor beszélgessünk, csak ne vitatkozzunk!
Hátha megnyugszanak a Jehova Tanúi ha észre veszik, hogy nem is annyira messze állnak a katolikus vallástól.
Kedves #4-es!
Megértelek! Néha az emberek túl sokat engednek meg maguknak és nem figyelnek oda a másik ember lelki világára és ez nem minden esetbe vallásokhoz felekezetekhez köthető.
Kedves Jehova Tanúja!
Szervusz.
"némely dolgot igennek írtad, amiket a Tanúk nem támogatnak, mert nem Bibliai tanítás."
Igen és én ezt el is fogadom ha így van, és ki is fogom javítani azokat a pontokat amelyek ténylegesen bebizonyosodnak, hogy tévedtem.
"A szent szellem, Isten mindenható ereje, képessége."
"Emeljétek föl szemeteket a magasba, és lássátok. Ki teremtette azokat?+ Ő, aki szám szerint előhozza seregüket, sőt nevén szólítja mindegyiket.+ Tevékeny energiájának bősége+ és hatalmas ereje miatt egy sem hiányzik közülük."
(Ézs.40:20 UVF)
wol.jw.org/hu/wol/d/r17/lp-h/1200272751?q=tevékeny+erő&p=par
Akkor a TEVÉKENY ERŐ-nél maradhat az "Igen" egyetértesz?
"Létezik mennyország?
A mennyország kifejezés, sajnos más értelmezést kap az egyházaknál.Mint amit Isten szava ért alatta."
Arra szeretnélek megkérni, hogy ne ragadj le a kifejezéseknél, mert azt amit te mennynek nevezel és elfogadsz, hogy létezik, azt más menny-ország-nak nevez és mindketten akkor "Isten otthonára gondoltok". Ha nemet írok a "mennyország" kérdésnél a J.T mellett akkor bajban kerülhetsz mert már tagadod azt amit a Biblia is támogat.
Tehát megkérdem, javítsam ki!?
"Istennek van Földi helytartója?
Nincs.
A Vezető testület, nem helytartó, Mert Jézus a gyülekezet feje, és nem a Vezető testület.
A Vezető testületnek az a feladata ami az apostoloknak volt, a Szónak szentelik az életüket, hogy a nyáj velük együtt szellemi eledelben részesüljenek, ami abban segít hogy megtanulják megtartani Jézus parancsait."
Itt megint csak leragadtál a kifejezésnél, viszont az Őrtorony könyvtárban sokmindent meg lehet találni és ezek között azt is meg lehet találni, hogy hogyan nyilatkozik az Őrtorony ezzel kapcsolatban, íme;
"—, mert a »rabszolga« osztály vezető testülete nem ember által van kinevezve, hanem . . . Jézus Krisztus, az igaz keresztény gyülekezet Feje és a »hű és bölcs rabszolga« osztály Ura és Mestere által.” "
A Római Katolikusok meg íme;
Mt 16:18
"De én(Jézus Krisztu) is mondom néked, hogy te Péter vagy, és ezen a kősziklán építem fel az én anyaszentegyházamat, és a pokol kapui sem vesznek rajta diadalmat."
Tehát szerintem jogos az "Igen"
Folytatom
"Van gyónás?
A hibát elkövető személynek csak akkor kell a felvigyázókhoz mennie ha olyan Biblia ellenes alapelveket szegett meg, ami halálra méltó eset.
Mivel nincs olyan állapotban, hogy Isten meghallgassa.
Minden más esetben magától a Teremtőtől kell bocsánatot kérnie Jézus nevében."
Itt újra tévedtél, nagyon sajnálom de meg kell mutatnom neked a valóságot;
"„Boldog az, kinek. . . bűne elfedeztetett”
Valószínűleg nagyon nehéznek találod, hogy elmondd Jehovának a vétkeidet, és hogy a vénekhez fordulj segítségért. Ez Dávidnak sem volt könnyű. Egy ideig elhallgatta, amit tett (Zsoltárok 32:3). De miután bevallotta a tettét, és változtatott a gondolkodásmódján, látta, hogy ez mennyire a javára válik.
Dávid visszanyerte az örömét. Így beszélt erről: „Boldog az, kinek lázadása megbocsáttatott, és bűne elfedeztetett” (Zsoltárok 32:1)."
"Jehova Tanúi nem használnak sem ikonokat sem bálványokat az imádatukban, és nem borulnak le ilyen dolgok előtt. Így ez tévedés."
Nem feltétlen kell leborulni egy bálvány előtt mert elég felnézni rá;
Az, hogy én kijavítom az "Igent" nem fog változtatni semmit a tényeken.
"Jehova Tanúi nem politizálnak, semmilyen ilyen dologban nem vettek és nem is fognak részt venni. A politika Sátán egyik Földi eszköze az emberek irányítására."
Sajnos itt is marad az "Igen";
"Az ENSZ a Jelenések könyvének fenevadja
Az elmúlt években nagy port kavart az ENSZ-szel való érintettsége. Úgy tanítják, hogy az Egyesült Nemzetek Szervezete a bibliai Jelenések könyve véres fenevadja (17. rész 3. vers – „És lélekben elvitt engem egy pusztába és láték egy asszonyt ülni egy veres fenevadon, a mely teljes vala káromlásnak neveivel, a melynek hét feje és tíz szarva vala” – Károli), Isten királyságának hamis utánzata, Sátán műve; ugyanakkor a New York-i Őrtorony Társulat (Watchtower Bible and Tract Society of New York) 1992 és 2001 között tagja volt az ENSZ nem-kormányzati-szervének a (Non Government Organisations, NGO) Nyilvános Információs Irodájának (Department of Public Information, DPI), melynek célja az ENSZ tevékenységének propagálása, így hűtlenkedett a Gonosszal. (Az ENSZ NGO DPI vezetőjének hivatalos levele erről angol nyelven)" (Wiki)
"A Tanúknak nincs az a fajta gazdagságuk, vagyonuk, mivel ezek az Önkéntes adományok a kiadványokra segélyekre vannak és nem saját egyedi célra."
Nincsen "az a fajta vagyona"..értem! Akkor itt legyen "Nem"
"Jehova Tanúi a bibliában leírt próféciákat ismerik el, a Jóslás, nem Bibliai eredetű."
Igen azokat, úgyhogy marad az "Igen"
"A Sioni Őrtorony és Krisztus jelenlétének hírnöke című folyóirat főként a Krisztus jelenlétével kapcsolatos próféciákkal foglalkozott, ahogy azt a címe is mutatja. A folyóirat hűséges felkent írói felismerték, hogy Dániel hét időről szóló próféciája segít meghatározni, mikor teljesedik Isten szándéka a messiási Királyságra vonatkozóan. Már az 1870-es években rámutattak, hogy a hét idő 1914-ben fog véget érni (Dán 4:25; Luk 21:24). Bár az akkoriban élő testvéreink még nem értették teljesen ennek a kiemelkedő évnek a jelentőségét, viszont amit már felismertek, azt hirdették mindenütt, és ennek még ma is érezzük a jótékony hatását."
Ha valamivel még mindig nem értesz egyet Kedves Jehova Tanúja írj bátran megbeszéljük.
Csak egyetlen kérésem van, "játszódj" tiszta lapokkal mint egy keresztény ha már annak tartod magad.
Üdv!
Kedves Kérdező!
Elnézésedet kérem de a legtöbb pontban hamisan vádaskodsz.
A kat. egyház nagyon távol áll tőlünk.
Ezek csak újra hazug vádaskodások ellenünk!
Ez tény, de nem Földi helytartónak van kinevezve, hanem szolgának akinek Jézus feladatot ad, és számon kéri majd, hogyan törődtek a nyáj szellemi oktatásával és ez általi terelgetésével, mert a nyáj Krisztusé nem a Szolga osztályé
Az egyház pedig azt tanítja, hogy apostoli utódlás van, ami nem igaz, mert a Kőszikla nem Péter hanem Jézus.
Maga Péter is Jézust nevezi meg Kősziklának, mint a gyülekezet oszlopát, és vezetőjét.
(Lukács 22:24) 24 Mindamellett heves vita is támadt közöttük arról, hogy melyikőjük tűnik a legnagyobbnak.
Jézus nem mondta Soha hogy egyikőjük kiemelkedőbb lehet másiknál.
Az Tény hogy Péternek olyan szilárd jelleme volt, mint egy szikla darab. De ettől nem emelte feljebb a többi apostolnál.
Péter ezt írta:
(1Péter 2:4–6) 4 Miközben odajárultok hozzá mint élő kőhöz, akit az emberek ugyan elvetettek, de aki Isten előtt választott és értékes, 5 ti magatok is mint élő kövek épültök szellemi házzá, hogy szent papsággá váljatok, hogy Jézus Krisztus által Isten előtt elfogadható szellemi áldozatokat ajánljatok fel. 6 Mert az Írásban benne van: „Íme! Választott követ, értékes alapszegletkövet teszek le Sionban; és aki hitet gyakorol benne, egy sem fog csalódni semmiképpen.”
Pál elismerte, hogy Péter fontos szerepet töltött be az első századi keresztény gyülekezetben, hiszen Pétert azok között sorolta fel, akiket „oszlopoknak tekintettek”. Figyeljük meg, hogy Pál nem csak egy embert tartott oszlopnak
(Galácia 2:9) . . .amikor megismerték a nekem adott ki nem érdemelt kedvességet, Jakab, Kéfás és János, azok, akik oszlopnak látszottak, . . .
Itt Péter is említve van mint Kéfás, és a többiekkel együtt nevezi oszlopnak, nem külön.
(1Korintusz 3:10, 11) 10 Az Isten nekem adott, ki nem érdemelt kedvessége szerint, mint bölcs munkairányító, alapot vetettem, ám másvalaki épít rá. De mindenki folyton ügyeljen arra, hogy miként épít rá. 11 Mert senki nem vethet más alapot, mint ami meg van vetve, és ez Jézus Krisztus.
Jézusra építkezünk nem Péterre. Jézus az egyház, más néven gyülekezet feje nem Péter,
Igen, ahogy írtam a Vénekhez forduljon, ha olyan helytelenséget követett el.
De mivel az ember tökéletlen, sajnos az ezer év végéig még fog elkövetni nem szándékos, és nem halálos bűnöket.
Dávid halálos bűnt követett el, nem egy egyszerű kis hibáról volt szó.
a Honlap nem bálványimádati eszköz, és nem is erre a célra szolgál.
A Jw.org honlapot az embereknek megmutatjuk, hogy ott számtalan információt talál különböző Bibliai Témákban,
Tehát figyelmét hívjuk fel, hogy bármikor utána nézhet bizonyos dolgoknak ott, és nem imádat célja, hanem kutatási, tanítási eszköz.
Az ENSZ, a nevében is benne van, Egyesült Nemzetek Szervezete.
Jehova Tanúi nem nemzet, hanem egy keresztény csoport,minden nemzetből.
Sokan, még annak ellenére hogy Nemzeteket alkotnak, nem lehetnek ennek a Szervezetnek részei, akkor a Tanúk ha akarnának sem lehetnének.
A Tanúkat meghívták egy vélemény nyilvánításra, illetve engedélyt kértek a Tanúk némely íratok megvizsgálására, ezért voltak ott, és nem beleszólásért a Politikai ügyekbe.
A Dániel a könyvében szereplő Pogányok, vagy más fordítás szerint, a nemzetek meghatározott idejének végét megadta.
S ezt kiszámolva 1914-hez jutunk.
Ezt maga Isten jelentette ki, ezért ez Prófécia, ami be is teljesedett az első világháború kitörése jelezte ezt.
:)
Én sosem "játszom" ilyen dolgokkal, mert komolynak tartom, nem játéknak, és a legjobb tudásomat és őszinteségemet használom minden egyes válaszomhoz.
Ha nem ért valaki egyet ezzel az nem jelenti azt hogy nem Én nem voltam Őszinte, vagy a válaszom nem tiszta,
Inkább azt hogy vagy nem érti a mondatomat, vagy nem ért egyet.
Tisztelettel a "Hírhedt" Tanú :D)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!