Melyek azok a különbségek az alábbi két vallás között?
Azért fogalmazódott meg bennem ez a kérdés mert itt olvasgatva a kérdések között,találkoztam nem is egy helyen olyan fajta válaszokkal ahol a válaszoló aki Jehova Tanúja, a fekete földig le hordja a Római Katolikus vallást.
Na és erről szólna a kérdésem.
Akkor lássuk, hogy milyen nagy különbségek vannak a két vallás között.
Kat.
Egy Isten hívők?
-Igen
Jehova Tanúi?
-Igen
Kat.
Jézus Isten Fia?
-Igen
J.T
-Igen
Kat.
A Szentlélek személy?
-Igen
J.T
-Nem!- egy személytelen erő.
Kat.
Van Szentháromság?
-Igen
J.T
-Nincs
Kat.
Létezik a mennyország?
-Igen
J.T
-Igen
Kat.
Létezik a pokol?
-Igen
J.T
-Nem
Kat.
Van purgatórium?
-Igen
J.T
-Igen
Kat.
Istennek van helytartója a földön?
-Igen,a Pápa
J.T
-Igen,a Vezető Testület
Kat.
Istennek van egy központi Szervezete a földön?
-Igen, Vatikán
J.T
-Igen,New York(Brooklyn)
Kat.
Gyónás?
-Igen
J.T
-Igen
Kat.
Ikonok vagy más néven bálványok?
-Igen
J.T
-Igen
Kat.
Hibák,tévedések a múltban?
-Igen
J.T
-Igen
Kat.
Politika?
-Igen
J.T
-Igen
Kat.
Egyházi vagyon,gazdaság?
-Igen
J.T
-Igen
Kat.
Jóslatok,próféciák?
-Nem
J.T
-Igen
Itt a fentiekben kiválogattam néhány fontosabb pontot, hogy lássuk a különbségeket.
A legjobb tudásom szerint válaszoltam meg ezeket a kérdéseket "Igennel" és "Nemmel" ami egyáltalán nem biztos, hogy jó. Ezért tehát ha valaki nem ért egyet az igennel vagy a nemmel akkor szívesen fogadom a kijavítást ha azt alá is tudja támasztani magyarázattal.
-Én nem vagyok se Római Katolikus és se Jehova Tanúja sőt agnosztikus vagyok. Ezt azért mondtam el mert nem vagyok "párti" egyetlen vallásnak sem. :)
Csak azt nem értem, hogy mi értelme van olyan hangnemben egy kalap alá tenni az összes vallást a katolikus vallás múltbeli hibái miatt!?
A kérdésem ezért látott napvilágot!
Akkor beszélgessünk, csak ne vitatkozzunk!
Hátha megnyugszanak a Jehova Tanúi ha észre veszik, hogy nem is annyira messze állnak a katolikus vallástól.
Kedves Kérdező!
Igen, ez sajnos rendszeres viselkedés a Tanúktól, hogy másokra köpködnek nagy bőszen (mondjuk már ez sem túl keresztényi viselkedés), a saját hibáikkal kapcsolatban pedig csak terelik a kínos témát. Elég jó példái szoktak lenni a "más szemében a szálkát..." mondásnak.
Szóval le a kalappal előtted, ha egyetlen Tanút is sikerül akár csak elgondolkodtatnod azzal kapcsolatban, mennyire tévúton járnak :D
A Jehova Tanúkat egyáltalán nem érdekel senki más rajtuk kívül, itt azt fogják írni, hogy ez nem igaz, azért is mennek házhoz, ezzel beöltvén Jézus utasítását, a gond ezzel az, hogy a Jehova Tanúi nem azért mennek oda, mert valóban ezt akarják, ha nem azért, mert azt sulykolta beléjük az őrtorony, hogy ez így helyes.
Rendszeresen a Katolikus testvéreket szidják, a minap beszélgettem egy cégnek az ügyintézőjével, aki Jehova Tanúja volt, és sikerül az alap témáról, mint két Isten felé érdeklődő ember egy kicsit elkanyarodnunk, ám a beszélgetés nem várt fordulatot vett, amikor a hölgy megkérdezte, tőlem, hogy ugye nem a bálvány imádó Egyháza tagja vagyok? Ezt a mondatod megvetéssel, és kacagással fűszerezte. Ezek után, nehéz volt bármiről is beszélni, hiszen az előítélet, és az általánosítás nem keresztényi szokás és ezt rengeteg tanú nem veszi figyelembe.
Ha megnézitek itt a kérdéseket, nem rég feltettek egy kérdést, ahol az egyik tanú, vagy tanú kedvelő azt írta, hogy "A Katolikusoknak semmi köze sincs Krisztushoz" Szeretném az itt lévő tanúkat megkérdezni, hogy erre ki adott felhatalmazást, és milyen embertelen módon képes valaki, ateistához is megvetendő kijelentéssel ilyet mondani, miközben a Katolikus Egyháznak olyan képviselői voltak, mint Assisi Szent Ferenc, Szent Miklós, Szent Antal, Aquinói Szent Tamás, és sok millió egyszerű hívő, aki bizonyította a szeretetteljes odaadását embertársai és Isten felé?
Kérném a tiszta és egyenes választ a kedves ócsárolótól is, hogy miképpen veszi a bátorságot a fentebb említett kijelentésekre?
Aki valóban érti Jézus szavait, és valóban a szeretet képviseli, az biztos, hogy nem viselkedik vádló módon, hatalmas a különbség az között, hogy saját vezetés által is bizonyítható tanítások, és megvezetések ellen lépnek e fel a Jézust követő, szolgáló emberek, vagy olyan kijelentéseket tesznek egyesek, hogy xy egyháznak semmi köze sincs Jézushoz.
# 4
"Rendszeresen a Katolikus testvéreket szidják"
Mint a kisegyházak kivétel nélkül. Reformátusoknál és evangélikusoknál vegyes a kép, ők hajlanak némi ökumenizmusra, de az összes többi protestáns egyház szidja a katolikusokat.
Baptisták, metodisták, nazarénusok és a mormonok nem mennek le ordenáré stílusba, de azért elég határozottan negálják a katolikusokat ők is. Viszont az összes többi akikkel kapcsolatba kerültem (adventisták, pünkösdisták, hitgyülisek) még az ordenáré stílustól sem riadnak vissza, ha a katolikusokról van szó.
Mindez persze az én szubejktív személyes tapasztalatom, amiből nem szabad általánosítani. :)
Akkor én visszakérdezek: a katolikusok mi jogon állítják, hogy csak az ő egyházuk az üdvözítő és a hagyományaiksteak nem fogadja el, annak annyi? Ezen az oldalon elég sokszor le lett írva. Velünk a közösködnek, ha menni kell a szegényekhez, ha utcára kell állni meleg étellel és ruhával télen,jól elvannak maguknak, míg a többi csúnya ronda protestáns felekezet, akik olyan rosszul értelmezik a Bibliát karöltve a hívekkel jön és csinálja közösen. Fúj de irtózatos pokolfajzat mind...
A katolikusokat sem kell félteni nagyképűségből. Azt aratják, amit vetettek.
Szervusz.
Kedves Kérdező,
némely dolgot igennek írtad, amiket a Tanúk nem támogatnak, mert nem Bibliai tanítás.
Ezért ha nem haragszol a következőket javítsd ki velünk kapcsolatban. Mielőtt valaki kitalálja, hogy a Biblia tanítja.
A szent szellem, Isten mindenható ereje, képessége.
Létezik mennyország?
A mennyország kifejezés, sajnos más értelmezést kap az egyházaknál.Mint amit Isten szava ért alatta.
Istennek van Földi helytartója?
Nincs.
A Vezető testület, nem helytartó, Mert Jézus a gyülekezet feje, és nem a Vezető testület.
A Vezető testületnek az a feladata ami az apostoloknak volt, a Szónak szentelik az életüket, hogy a nyáj velük együtt szellemi eledelben részesüljenek, ami abban segít hogy megtanulják megtartani Jézus parancsait.
Van gyónás?
A hibát elkövető személynek csak akkor kell a felvigyázókhoz mennie ha olyan Biblia ellenes alapelveket szegett meg, ami halálra méltó eset.
Mivel nincs olyan állapotban, hogy Isten meghallgassa.
Minden más esetben magától a Teremtőtől kell bocsánatot kérnie Jézus nevében.
Jehova Tanúi nem használnak sem ikonokat sem bálványokat az imádatukban, és nem borulnak le ilyen dolgok előtt. Így ez tévedés.
Jehova Tanúi nem politizálnak, semmilyen ilyen dologban nem vettek és nem is fognak részt venni. A politika Sátán egyik Földi eszköze az emberek irányítására.
A Tanúknak nincs az a fajta gazdagságuk, vagyonuk, mivel ezek az Önkéntes adományok a kiadványokra segélyekre vannak és nem saját egyedi célra.
Jehova Tanúi a bibliában leírt próféciákat ismerik el, a Jóslás, nem Bibliai eredetű.
Bocsánat, a Purgatórium le maradt.
Nincs Purgatórium.
Isten senkit nem tisztogat meg sem tűzzel, sem semmilyen más módon.
Az egyénnek kell úgy döntenie, hogy szeretne változtatni, hogy Istennel jó kapcsolatban lehessen.
Erre Isten semmilyen módon nem kényszerít senkit.
Az Ezer éves uralom nem purgatórium,
Jézus királyságában azok lesznek ott, akik túlélik a nagy nyomorúságot, mert már most igyekszenek megtisztítani az életüket, minden olyantól ami Istennek nem tetszik.
S azok akiket Isten méltónak talál a feltámadásra, mert valamiért nem volt lehetőségük dönteni, vagy megismerni Isten szándékát, akaratát.
Ezeket azért írtam, mert sajnos sok dolgot félre lehet értelmezni, a Biblia tanítása szerint.
Vagy is amit az egyház Biblia Tanításnak nevez, azt a Tanúk nem, vagy nem azt jelenti, amit Ők értenek alatta.
Tisztelettel a "hirhedt" Tanú
Kedves Gabriel Taylor!
Nagyon köszönöm a kedves szavakat :) de úgy látom, hogy egyenlőre másfele terelődött a téma egyesek részéről. Más részéről meg a tagadás, de soha ne adjuk fel a reményt! Nem?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!