Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ha Jézus Isten akkor önmagához...

Ha Jézus Isten akkor önmagához imádkozott, és ha nem Isten akkor miért azt mondják egyesek, hogy Isten?

Figyelt kérdés

#Isten #önmagához #imádkozott.
2016. jún. 21. 22:50
1 2 3 4 5
 41/47 anonim ***** válasza:
Kérdező, és miért nem értesz egyet? Mert az Őrtorony azt mondta, vagy mert ezt olvasod ki a Bibliából? Ha az utóbbi, akkor mutasd légyszi, hogy hol, mely versekből.
2016. júl. 7. 19:57
 42/47 A kérdező kommentje:
Istvan35#°Gyakorlatilag egy személy oszthatatlan.Nem lehet mint a cukrot egy tartóbol kiosztani mert az fogy és el fogy.Egy személy oszthatatlan.A szent szellem mivel nem személy igy lehet osztani akár 8 miliard részre is.Én a munkámat ahogy Isten is eltudom osztani ugy,hogy többhelyen dolgozok,de a munkam eredménye ott marad de én attól egyben vagyok ép vagyok,de a munkám sok helyen latszik. Tiszteletem
2016. júl. 8. 10:25
 43/47 anonim ***** válasza:

"Gyakorlatilag egy személy oszthatatlan."

Ez valóban igaz a mi fizikai világunkban, de az Isten nálunk egy csöppet bonyolultabb is lehet, ugye? Neki ugyanis nincs fizikai teste, hanem szelleme, mert az Isten szellem/lélek (János 4:24).

Tehát ti rosszul tanítjátok, hogy a lélek az csak valamiféle tevékeny erő volna, mert nem az, hanem az Isten létállapota. Ahogy az embernek teste van, az Istennek szelleme. Isten mindent a szelleme által tesz/csinál, pl. azzal van jelen mindenhol. Isten szellemének egésze pedig maga az Isten.

Ugyanez elmondható Krisztusról is, benne van az Szentírásban, hogy Ő is szellem, az is, hogy az Atya a teljes szellemét odaadja neki, megosztja vele. Így a Szentlélek már nem csak az Atya, hanem a Fiú is, kettőjük egysége, egyesülése valamilyen extra, emberi világunkban semmihez sem hasonlítható módon. A Szentlélek a két személy tökéletes egysége és egyesülése, akiről úgy beszél az Írás, mint egy harmadik személyről. Két személy egyesülése ugyanis nem lehet se személytelen, se az egyik, se a másik személy, hanem csak egy titokzatos harmadik.

Nem kötelező elfogadnod ezt a magyarázatot, mert tényleg nagyon filozofikus, de a tiéteknél mindenesetre sokkal jobb. Ti nem tudjátok megmagyarázni, miért van annyiszor személyként említve a Szentlélek az Írásokban, ha nem személy. Miért van az Atya és a Fiú neve mellett külön említve egy harmadikként többször is pl., stb...

2016. júl. 8. 15:46
 44/47 szp72 ***** válasza:
A Szentlélek is egy és oszthatatlan, ugyanaz az egyetlen Szentlélek van mindenütt és mindenkiben.
2016. júl. 8. 22:30
 45/47 anonim ***** válasza:
#szp72 és érted is mit jelent ez? mert én nem.
2016. júl. 9. 11:11
 46/47 szp72 ***** válasza:

Nem baj, vannak nehéz dolgok.

Isten mindenütt ott van, benne élünk mozgunk és létezünk (ApCsel 17,28). Istent nem lehet ketté vágni, Isten tud két helyen lenni, anélkül hogy megosztaná magát.

2016. júl. 9. 19:07
 47/47 anonim ***** válasza:

# 45

Aki azt állítja, hogy teljesen érti Istent, az nem mond igazat.

2016. júl. 9. 20:33
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!