Ha Jézus Isten akkor önmagához imádkozott, és ha nem Isten akkor miért azt mondják egyesek, hogy Isten?
Én úgy gondolom, hogy a JHVH nevet az Atyára és Krisztus is használja az Ószövetség, ott ugyanis Krisztus is jelen van, mint a zsidók Istene: „Mert ha hinnétek Mózesnek, hinnétek nekem: mert énrólam írt ő.” (János 5:46)
1Kor. 10:4 "És mindnyájan egy lelki italt ittak, mert ittak a lelki kősziklából, amely követi vala őket, e kőszikla pedig a Krisztus volt. (...) 9 Se a Krisztust ne kísértsük, amint közülök kísértették némelyek, és elveszének a kígyók miatt."
19-nek.Nem értelek,hogy makacsul tagadod Isten nevét már idéztem a 83Zs.18(kar)19."Kinek megtudják,hogy neved Jehova,egymagad vagy felséges Isten az egész Földön"
Ott már meg mondtam,hogy ki fogod forgatni az érthető verset.
A következő amit idéztem :2Moz 6:3.Ábrahámnak,Jákobnak,Izsáknak ugy jelentem meg mint felséges Isten de az én Jehova nevemen nem voltam előttűk ismeretes.Ide egy tul politikusnak kell lened,hogy félremagyarázd sok-sok rosszindulattal.
Hogy létezik ember a Földön,hogy azt is kimagyarázza amit nem lehet.De a háromságot bemagyarázni ami nincs,erre már sok rosszindulat kell,amihez egy kereszténynek semmi köze,de köze van Sátának aki felhasználja szolgáit,hogy ha már sikerült megmaradni egy kevés Isteni név azt félremagyarázza.
Addig magyarázzátok a háromságot amig Jézust sikerül Jehova fölé emelni és lassan Isten második,harmadik személy nem lessz,igy Sátának sikerül az a terve amivel Jobnál megtámadta Istent"nem lesz egy ember mely kitart meletted"
Ezt segited? Mindenkinek szabad.Jézus azt mondta "Széles az az út és sokan járnak rajta,melyik a veszedelmes visz.Keskeny az az út és kevesen találják meg ami az életre visz".
21.es.Hogy/hogy ugy gondolod mikor a bibliavers tisztán irja akkor a te relativ gondolatod igaz?
Mit olvasol a 83zs:18,19-ben? Ott be jön Jèzus valami modon?
Vagy a 2 Moz.6:3-ban, hol tudod belemagyarázni Jèzust.
Nem azon vagy,hogy tisztába tenni a dolgokat hanem ködösitesz,Isten irott szavát addig kavarod mig aki ismeri a bibliát azt is megtèvesszed.
Már idèztem a Jel.22:18,19-et,remèlem ezt nem magyarázod fèlre,de már vannak kètsègeim ezfelől is,csak oda hamis keresztèny kell.
#23-nak
@ Nem értelek,hogy makacsul tagadod Isten nevét
"Kinek megtudják,hogy neved Jehova,egymagad vagy felséges Isten az egész Földön" (Zsolt 83,19)
"Ábrahámnak, Izsáknak és Jákóbnak úgy jelentem meg mint mindenható Isten, de az én Jehova nevemen nem voltam előttük ismeretes." (2Móz 6,3)
Én elfogadom mindkét verset, bár én inkább a Jahve alakot használom. De mit magyarázok félre? Miért tagadom Isten nevét? Nem tagadom, az Isten egyik neve Jahve.
A 28%-osnak
@ Ezek nem nevek, hanem a tulajdonságát, képességét megnevező utalások.
Téged sem úgy hívnak, hogy Barna leány, vagy Szőke Fiú,
Minden névnek van jelentése, a név nem attól lesz név, hogy idegen eredete miatt már nem értjük a jelentését. Ha valakit Barna Lánynak hívnak, akkor az ő neve Barna Lány. Ha valakit Tökmagnak hívnak, akkor Tökmag a (gúny)neve.
Ha Istent úgy hívjuk, hogy Isten, akkor Isten már egy név, ha Atyának hívjuk akkor az Atya már egy név.
De hát vegyünk egy bibliai cáfolatot:
"Köntösén csípő magasságban ez a név volt írva: Királyok Királya, uralkodók Ura" (Jel 19,16)
A Jahve szintén egy név, s azt jelenti: Aki van.
"A szaván, és a megbízottain keresztül."
Már elnézést, de egyik percben még azt állítjátok, hogy az őrtorony szervezet nem ihletett, most meg megbízottnak hívod őket? Akkor melyik az igaz?
A Megbízás, és az ihletés nem ugyan az.
Ihletés a Biblia megírására volt szükség, a Megbízás pedig Jézus támogatásával létezik, amit rendszeresen finomít a szent szellemen keresztül, összhangban a bibliával, vagy is fokozatosan Tárul fel az igazság, és nem egyszerre.
26#.Most igy próbálod tagadni a Jehova nevet,hogy ezek tulajdonságok?
Isten ha kijelentette a nevét,hogy Jehova,mit számít ,hogy a nevét ugy szerezte magának,hogy a tulajdonságai benne legyenek?
Borzasztó vagy,az a szó,hogy háromság beleakarod préselni a bibliába ami sem az újszövetségben sem az ószövetségben nincs benne,és Isten magának nevat szerzett és leiratta és megmaradt a sok Jehovát gyülölők szégyenére és tagadod.
Hát nem félsz,hogy gyülölöd és tagadod és kiforgatod a Megváltod Atyja nevét?Hát nem lehet minden bibliaverset egyformán értékelni.
Csak azért használod a Megváltód Atyja szavát,hogy megvédd az elvedet.
Ezt tették az elsőszázadi papok is törvényeket szabtak,hogy megvédjék a az alacsony soruak ellen hamisan kiszabott törvényeiket.De Jézus azt mondta azok fogják a kiszabokat megbüntetni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!