Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ha Jézus Isten akkor önmagához...

Ha Jézus Isten akkor önmagához imádkozott, és ha nem Isten akkor miért azt mondják egyesek, hogy Isten?

Figyelt kérdés

#Isten #önmagához #imádkozott.
2016. jún. 21. 22:50
1 2 3 4 5
 31/47 anonim ***** válasza:

T. Kérdező!

Írod: "Mit olvasol a 83zs:18,19-ben? Ott be jön Jèzus valami modon? Vagy a 2 Moz.6:3-ban, hol tudod belemagyarázni Jèzust."

"Egyedül én vagyok az Úr, rajtam kívül nincsen szabadító."(Iz 43,11) "Van-e más isten rajtam kívül? És van-e más Szikla? Nem tudok róla."(Iz 44,8)

Természetesen ezen versek sem zárják ki, hogy Krisztus is teljes értékű Úr, szabadító, szikla és Isten legyen, ahogy az Újszövetségben mindegyikre van is példa, ahol megkapja ezeket a címeket a Fiú is. Vagyis ezeket a verseket és a Zsolt. 83:19-et is a Szentháromságon kívül kell érteni. Jahve olyan istenek nemlétéről beszél, melyek nem belőle forrásozódnak, vagyis hamis istenek. Krisztus nem hamis Isten, hanem valóságos, mert mindent megkap az Atyától, minden hatalmat, minden címet, s az Atya mindent általa visz véghez. Általa teremt, szabadít, uralkodik, ítél stb. Továbbá Krisztus a mi Urunk és Istenünk, az egyszülött Isten, ezek világosan benne vannak az Újszövetségben:

"Istent soha senki sem látta: az egyszülött Isten, aki az Atya kebelén van, az jelentette ki őt." (János 1:18)

A szülöttség persze semmit nem von le Jézus Istenségének értékéből, ez csupán annyit jelent: Ő a szülött és nem a szülő, Ő a Fiúisten és nem az Atyaisten. Ennyi a különbség, hogy a Fiú mindent kapott, és nem eredendően birtokol. Viszont valóban mindent megkapott, mert az Atya nem tartott vissza tőle semmit. Ő az Atya tökéletes Fia, örököse, képmása és visszatükröződése, "magának a lényének pontos mása" így fogalmaz a Zsidó levél szerzője.

2016. jún. 22. 20:13
 32/47 anonim ***** válasza:
91%

# 29

"Most igy próbálod tagadni a Jehova nevet,hogy ezek tulajdonságok?"

Szerintem elég világosan leírta, hogy nem kívánja tagadni, hogy Isten neve Jahve, csupán azt igazolta, hogy nem ez az egyetlen neve. S mellesleg az Újszövetségben már nem is ez a legfontosabb neve.

"Borzasztó vagy,az a szó,hogy háromság beleakarod préselni a bibliába ami sem az újszövetségben sem az ószövetségben nincs benne"

Az Újszövetségben benne van a Háromság:

2Kor 13,13

"Urunk, Jézus Krisztus kegyelme, Isten szeretete és a Szentlélek közössége legyen mindnyájatokkal!"

1Pét 1,2

"Atyaisten előretudása birtokában kiválasztott, a Lélek megszentelő erejéből az engedelmességre és a Jézus Krisztus vérével való meghintésre. Kegyelemben és békében bőven legyen részetek!"

Róm 15,30

"Kérlek benneteket, testvérek, a mi Urunk, Jézus Krisztusra s a Szentlélek szeretetére, legyetek segítségemre: imádkozzatok értem Istenhez"

Mt 28,19

"Menjetek tehát, tegyétek tanítványommá mind a népeket! Kereszteljétek meg őket az Atya és a Fiú és a Szentlélek nevére."

2016. jún. 22. 20:27
 33/47 anonim ***** válasza:

És még egy jó példa az 1Kor 12,4-6-ban, ahol a következőt találjuk:

"A lelki adományok ugyan különfélék, a Lélek azonban ugyanaz . A szolgálatok is különfélék, de az Úr ugyanaz. Sokfélék a jelek is, de Isten, aki mindenben mindent véghezvisz, ugyanaz."

1Kor 12,11

"Mindezt azonban egy és ugyanaz a Lélek műveli , tetszése szerint osztva kinek-kinek."

Ezen versek rávilágítanak, hogy a Lélek, az Úr és az Isten szó szinonim egymással. A Lélek feladata itt a lelki adományok adása, amelyeket csak Isten adhat. A Lélek "tetszése szerint" osztja ezeket az adományokat, azaz szabad akarata van, ő dönt, hogy ki részesedik adományaiban.

2016. jún. 22. 20:31
 34/47 anonim ***** válasza:
21%

Nem a lélek, vagy szellem osztja ki,

Hanem az aki rendelkezik vele.

2016. jún. 23. 12:29
 35/47 anonim ***** válasza:

# 34

Ezt az Őrtorony teológia tanítja, nem a Biblia. Sajnálom, de én ott azt olvasom, hogy a Lélek osztja, akinek a nevében meg lehet keresztelkedni, vagyis egy személy.

2016. jún. 23. 14:35
 36/47 A kérdező kommentje:
35# Ne sajnáld,te tanuld amit nem ir a biblia ,en tanulom amit ir.
2016. jún. 23. 19:58
 37/47 anonim ***** válasza:
Oké, de hol írja a Biblia, hogy az Szentlélek nem személy, hanem csak egy személytelen erő? Ezt tanuljátok, hát akkor motasd meg, hol írja ezt!
2016. jún. 23. 21:02
 38/47 anonim ***** válasza:
Te mit gondolsz,a,biblia Mindenre ki kell irja ez nem személy vagy személy.Mégis mit mondasz a bort amit ki ittak ,a biblia kell mondja,hogy nem személy,mert ha nem mondja akkor személynek mondod.
2016. jún. 23. 22:12
 39/47 anonim ***** válasza:

# 38

A bort nem mondja személynek az írás, a Szentlelket azonban igen. Úgy beszél róla, mint egy valóságos személyről, akinek a nevében pl. meg lehet keresztelkedni stb. Ha most a Szentlélek mégsem személy, akkor igenis elvárható lenne, hogy ez az írásokban benne legyen. Úgyhogy ha valóban azt tanítjátok, amit a Biblia ír, akkor idézzetek nekem ilyen verset!

2016. jún. 25. 00:01
 40/47 A kérdező kommentje:
39#.Nem értek egyet.
2016. júl. 7. 09:00
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!