Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Tanitja-e azt a Biblia, hogy...

Tanitja-e azt a Biblia, hogy az állitolagos"háromság"tagjai istenek?

Figyelt kérdés

2016. jún. 19. 18:10
1 2 3 4
 31/36 anonim ***** válasza:

30#.Jézus a minta imában azt mondja:"Szenteltessék meg a Te neved"

Milyen nevet szentel meg itt Jézus? a Jehova nevet és ezt remélem nem tagadod mert Jézus mondta.

Kitudod forgatni de Isteni elrendezés ellen teszed.

Mondhatod azt,hogy Isten=név de nem lessz igazad mert,Isten afunkció és Jehova a név:mint Krisztus a funkció és a név Jézus.

Mondod az újszövetségben nincs benne.hogy is lenne benne mikor a magadfajta Isten nevét tagadó emberek még az oszövetségből is kivették,csak ott hagyták meg ahol nyelvtanilag és irodalmilag a Jehova név nélkül nem volt abibliaversnek értelme.

2016. jún. 22. 12:20
 32/36 szp72 ***** válasza:

@ Mondhatod azt,hogy Isten=név de nem lessz igazad mert,Isten afunkció és Jehova a név:mint Krisztus a funkció és a név Jézus.

Ez hülyeség.

"Köntösén csípő magasságban ez a név volt írva: Királyok Királya, uralkodók Ura." (Jel 19,16)

Istennek sok neve van: Isten, Úr, Királyok Királya, Örökkévaló, Teremtő, szb, stb, stb. Jahve csak az egyik, de az Ószövetségben kétségtelenül ez volt a leggyakoribb.

Jézus az "Atya" nevet használta leggyakrabban, s követőit is úgy tanította, hogy így szólítsák. A Szentlélek is ezt tanítja.

"Én igazságos Atyám! A világ nem ismert meg, de én ismerlek, s ők is felismerték, hogy te küldtél. Megismertettem velük nevedet, és ezután is megismertetem, hogy a szeretet, amellyel szeretsz, bennük legyen, s én is bennük legyek." (Jn 17,25-26)

"Ti így imádkozzatok: Mi Atyánk, aki a mennyekben vagy, szenteltessék meg a te neved;" (Mt 6,9)

"Nem a szolgaság lelkét kaptátok ugyanis, hogy ismét csak féljetek, hanem a gyermekké fogadás Lelkét, amelyben azt kiáltjuk: Abba, Atyánk!" (Róm 8,15)

@ Mondod az újszövetségben nincs benne,hogy is lenne benne mikor a magadfajta Isten nevét tagadó emberek még az oszövetségből is kivették,

Én egyáltalán nem tagadom Isten egyik nevét sem, a Jahvét sem. Azt viszont állítom, hogy az Újszövetségben a "Jahve" név használata érdektelen, de persze ez nem jelenti, hogy tilos.

Jahve név azért változott meg s lett belőle Úr, mert a zsidók tiszteletből s nem pedig tagadásból nem ejtették. Ezt a szokást átvette Jézus, átvették az apostolok, s átvette az Újszövetség is.

2016. jún. 22. 13:02
 33/36 A kérdező kommentje:

32#.A forditok vettèk el Isten nevèt Jehovát,mert akkor nem iratta volna le,hogy:"aki az èn nevemet kèri segitsègül megtartatik"

Egy helyet mondj,hogy nem szabad a nevèt kiejteni Jehovát.

A tizparancsolat is azt mondja"hiába fel ne vedd".Ez azt jelenti,hogy akkor használjuk mikor szüksèges,nem káromkodni,gunyolodni.stb.

2016. jún. 22. 16:12
 34/36 anonim ***** válasza:

10#.Alaptalan nagyrészt az egész törekvéseid mert azt véded kézzel körömmel ami elenseg neked is.

Fehérből feketét csinálsz,hogy igazat szerezz magadnak.

Olyan történelmi igazolásaid vannak amit már cáfolni sem érdemes.

2016. jún. 22. 21:25
 35/36 szp72 ***** válasza:

@ Egy helyet mondj,hogy nem szabad a nevèt kiejteni Jehovát.

Én nem mondtam, hogy nem lehet, amint látod folyamatosan használom ahogy írásban, úgy a beszédben.

A zsidók sem mondták, hogy semmiképpen sem szabad kiejteni, csak tiszteletből nem ejtették ki. Ez volt a szokás. S úgy tűnik sem Jézus, sem az apostolik nem tartották szükségesnek, hogy ebben a kérdésben konfrontálódjanak, hanem zökkenőmentesen alkalmazkodtak a kor szokáshoz.

Amikor héber iratokat olvastunk az egyetemen nekünk is az volt a szabályunk, hogy JHVH-t Adonájnak olvassuk, ahogy a zsidó pontozás szándékolta.

Ha egy olyan vallásos zsidóval beszélgetnék, aki tartja ezt a szokást, akkor én sem használnám a Jahve nevet, ha ez zavarja.

2016. jún. 22. 23:01
 36/36 Roxy333 ***** válasza:
Egyetlen Istenről van szó,csak ti akarjátok mindenképp ráhúzni a kereszténységre a többistenhitet,holott soha semelyik nem írta többes számban,hogy "istenek",főleg nem kisbetűvel. Ezzel a ferdítéssel azt a látszatot kelted a gyanútlan emberekben,hogy hamis tanítás,holott ilyen nincs is benne. Van Atya,Fiú,Szentlélek,és ez egyetlen darab Isten,épp erről szól az egész,hogy nem külön személyek,és mindhárom egy bizonyos isten,hanem AZ Isten. Érzed a különbséget?
2016. júl. 3. 09:16
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!