Tanitja-e azt a Biblia, hogy az állitolagos"háromság"tagjai istenek?
30#.Jézus a minta imában azt mondja:"Szenteltessék meg a Te neved"
Milyen nevet szentel meg itt Jézus? a Jehova nevet és ezt remélem nem tagadod mert Jézus mondta.
Kitudod forgatni de Isteni elrendezés ellen teszed.
Mondhatod azt,hogy Isten=név de nem lessz igazad mert,Isten afunkció és Jehova a név:mint Krisztus a funkció és a név Jézus.
Mondod az újszövetségben nincs benne.hogy is lenne benne mikor a magadfajta Isten nevét tagadó emberek még az oszövetségből is kivették,csak ott hagyták meg ahol nyelvtanilag és irodalmilag a Jehova név nélkül nem volt abibliaversnek értelme.
@ Mondhatod azt,hogy Isten=név de nem lessz igazad mert,Isten afunkció és Jehova a név:mint Krisztus a funkció és a név Jézus.
Ez hülyeség.
"Köntösén csípő magasságban ez a név volt írva: Királyok Királya, uralkodók Ura." (Jel 19,16)
Istennek sok neve van: Isten, Úr, Királyok Királya, Örökkévaló, Teremtő, szb, stb, stb. Jahve csak az egyik, de az Ószövetségben kétségtelenül ez volt a leggyakoribb.
Jézus az "Atya" nevet használta leggyakrabban, s követőit is úgy tanította, hogy így szólítsák. A Szentlélek is ezt tanítja.
"Én igazságos Atyám! A világ nem ismert meg, de én ismerlek, s ők is felismerték, hogy te küldtél. Megismertettem velük nevedet, és ezután is megismertetem, hogy a szeretet, amellyel szeretsz, bennük legyen, s én is bennük legyek." (Jn 17,25-26)
"Ti így imádkozzatok: Mi Atyánk, aki a mennyekben vagy, szenteltessék meg a te neved;" (Mt 6,9)
"Nem a szolgaság lelkét kaptátok ugyanis, hogy ismét csak féljetek, hanem a gyermekké fogadás Lelkét, amelyben azt kiáltjuk: Abba, Atyánk!" (Róm 8,15)
@ Mondod az újszövetségben nincs benne,hogy is lenne benne mikor a magadfajta Isten nevét tagadó emberek még az oszövetségből is kivették,
Én egyáltalán nem tagadom Isten egyik nevét sem, a Jahvét sem. Azt viszont állítom, hogy az Újszövetségben a "Jahve" név használata érdektelen, de persze ez nem jelenti, hogy tilos.
Jahve név azért változott meg s lett belőle Úr, mert a zsidók tiszteletből s nem pedig tagadásból nem ejtették. Ezt a szokást átvette Jézus, átvették az apostolok, s átvette az Újszövetség is.
32#.A forditok vettèk el Isten nevèt Jehovát,mert akkor nem iratta volna le,hogy:"aki az èn nevemet kèri segitsègül megtartatik"
Egy helyet mondj,hogy nem szabad a nevèt kiejteni Jehovát.
A tizparancsolat is azt mondja"hiába fel ne vedd".Ez azt jelenti,hogy akkor használjuk mikor szüksèges,nem káromkodni,gunyolodni.stb.
10#.Alaptalan nagyrészt az egész törekvéseid mert azt véded kézzel körömmel ami elenseg neked is.
Fehérből feketét csinálsz,hogy igazat szerezz magadnak.
Olyan történelmi igazolásaid vannak amit már cáfolni sem érdemes.
@ Egy helyet mondj,hogy nem szabad a nevèt kiejteni Jehovát.
Én nem mondtam, hogy nem lehet, amint látod folyamatosan használom ahogy írásban, úgy a beszédben.
A zsidók sem mondták, hogy semmiképpen sem szabad kiejteni, csak tiszteletből nem ejtették ki. Ez volt a szokás. S úgy tűnik sem Jézus, sem az apostolik nem tartották szükségesnek, hogy ebben a kérdésben konfrontálódjanak, hanem zökkenőmentesen alkalmazkodtak a kor szokáshoz.
Amikor héber iratokat olvastunk az egyetemen nekünk is az volt a szabályunk, hogy JHVH-t Adonájnak olvassuk, ahogy a zsidó pontozás szándékolta.
Ha egy olyan vallásos zsidóval beszélgetnék, aki tartja ezt a szokást, akkor én sem használnám a Jahve nevet, ha ez zavarja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!