Tanitja-e azt a Biblia, hogy az állitolagos"háromság"tagjai istenek?
20#.A második bejegyzésed.
Milyen alapon követelsz egy teológiai müszot a Bibliában,mikor ti is tanitotok olyat,mely nincs közvetlenül benne a Bibliában?
Hát ez egy sikertelen vád mert Jehova név kezdettől fogva napjainkig,több mint 7000-szer van meg ugy az ószövetségben mint az ujszövetségben.De Isten szelleme vigyázott rá,hogy a hozzád hasonló emberek netudják kitakarítani az egész Isteni nevet.
Ha nelvtanilag és kiejtésileg nékik megfelelt volna,ez a pár helyen sem maradt volna meg.
De az eredeti hátramaradt és utolag az ásatások során megtalált irásokon,barlangi feljegyzéseken már régtől fogva megvannak.Kétséget kizáróan be van bizonyitva.
Ugy,hogy amig a hozzád hasonló Isten nevét gyűlölő emberek kisöpörték a Jehova nevet a Bibliából,helyébe beraktam olyan tanításokat mint a háromság és még hasonlókat.
De legalább a Jehova név ha kevés is de megmaradt,de a háromságot es hasonlókat nemsikerült bevinni a bibliába,mert Isten szelleme ügyel a biblia tisztaságára.Én mint hivőt tiszteletben tartom a vallásos meggyőződésedet,elvégre szabad vagy.
Tisztelettel.
Elnézést az utolsó előtti bekezdést a teló rosszul adta vissza.
helyébe beraktam=helyébe beraktam.
Ismét rosszul küldt.
hlyébe beraktam=helyébe beraktak
@ Hát ez egy sikertelen vád mert Jehova név kezdettől fogva napjainkig,több mint 7000-szer van meg ugy az ószövetségben mint az ujszövetségben.
Nem értem miről beszélsz. Egyetlen egy újszövetségi kéziratban sem szerepel a Jehova egyetlen egyszer sem, de még a JHVH sem.
Ideje lenne végre már felmutatni egy olyan Újszövetségi eredeti kéziratot ahol a görögül írott szavak közt ott tündöklik a héber Jehova.
De szerintem ilyent nem igazán találunk.
Én is azt mondom, hogy tiszteletben tartom a hitedet és nem érdekel, hogy te miben hiszel ha hazudsz magadnak akkor hazudj mert magadat csapod be, de mikor másnak hazudsz akkor ahhoz már nekem is másnak is van pár szavunk vagy legalábbis jogunk van hozzá kiigazítani.
Matyi
Én a Jézus előtti és az első második századrol beszélek, mert amint fentebb irtam azután lassan külömbözö indokokkal kivették."Igy Isten nevét hiába fel ne vedd"Egyesek nem tudják mikor veszik fel hiába es mikor szükséges.
Mert amikor szükséges akkor használja a:"Aki az Én Jehova nevemet kéri segítségül megtartatik"
Egyet még a minta ima:Mi Atyánk ki vagy a menyekben,szenteltessék meg a Te neved".Itt is érthető,hogya nevét Jehovát Jézus megszenteli.
De ezek már a háromsággal együtt sokszor meg volt vitatva és elégé értelmes vagy a fogalmazásod szerint ugy ,hogy érted és tudod csak tagadod.
Beszéljen a Biblia ha nekünk úgysem hiszel!
(Mt 15:25)
"Az asszony pedig odaérvén, leborula előtte, mondván: Uram(Jézus), légy segítségül nékem!"
(Mrk 9:24-25)
"A gyermek atyja pedig azonnal kiáltván, könnyhullatással monda: Hiszek Uram! Légy segítségül az én hitetlenségemnek.
Jézus pedig mikor látta vala, hogy a sokaság még inkább összetódul, megdorgálá a tisztátalan lelket, mondván néki: Te néma és siket lélek, ÉN PARANCSOLOM néked, menj ki belőle, és többé belé ne menj!"
(ApCsel 9:14)
" És itt is hatalma van a főpapoktól, hogy mindazokat megkötözze, kik a te nevedet(Jézus) segítségül hívják."
(ApCsel 22:16)
" Most annakokáért mit késedelmezel? Kelj fel és keresztelkedjél meg és mosd le a te bűneidet, segítségül híván az Úrnak(Jézus) nevét."
(Róm 10:12-13)
"Mert nincs különbség zsidó meg görög között; mert ugyanaz az Ura mindeneknek, a ki kegyelemben gazdag mindenekhez, a kik őt segítségül hívják.
Mert minden, a ki segítségül hívja az Úr(Jézus) nevét, megtartatik."
(1Kor 1:2)
"Az Isten gyülekezetének, a mely Korinthusban van, a Krisztus Jézusban megszentelteknek, elhívott szenteknek, mindazokkal egybe, a kik a mi Urunk Jézus Krisztus nevét segítségül hívják bármely helyen, a magokén és a miénken:"
(ApCsel 8:12)
"De miután hittek Filepnek, a ki az Isten országára és a Jézus Krisztus nevére tartozó örvendetes dolgokat hirdeti vala, megkeresztelkedének mind férfiak, mind asszonyok."
(Fil 2:10)
"Hogy a Jézus nevére minden térd meghajoljon, mennyeieké, földieké és föld alatt valóké."
(Ézs 62:2)
"És meglátják a népek igazságodat, és minden királyok dicsőségedet, és új nevet adnak néked, a melyet az Úr szája határoz meg."
(Ézs 9:6)
"Mert egy gyermek születik nékünk, fiú adatik nékünk, és az uralom az ő vállán lészen, és hívják nevét: csodálatosnak, tanácsosnak, erős Istennek, örökkévalóság atyjának, békesség fejedelmének!"
-Lenne miről beszélgetni ha egyáltalán hajlandó lennél meghallgatni azt is ami nem az őrtorony falain belül látott napvilágot.
27#.Csodálkozok azon a tulbuzgoságon amit megvalositasz akár kézzel lábbal is,ha kell a fehérből is feketé csnálsz,de ezt nem roszindulatbol mondom.
Azért mondom a fentieket mert ahol Úrat ir a biblia mind Jézusra utalsz ,pedig egyrésze Istenre mutat.A másik Jézus akinek Isten küldte a szelemét keresztelkedésekor azzal gazdálkodott Jézus.
A bizonyíték az,hogy Jézus amig nem kapott szentszelemet az Istentől addig nemtudott csodát tenni,de amikor megkeresztelkedett az Atya azt mondta "ez az én szerelmes fiam Őt halgassátok".
A viszony amit a biblia le ir,és ezt Jézus is mondta,hogy apa és fiú alárendeltségben vannak.Sehol nem mondja,hogy háromságnak tagja,ha Ő nem mondja én nem mondhatom,mert vétkezek az Isteni elrendezés ellen.
Az,hogy minden biblia verset felhasználtok a háromság felépítésére,melyek nem bizonyítják a háromságot és minden biblaverset melyek igazolják Isten nevét Jehovát,próbáljátok Jézust igazolni vele.Jézust tiszteljük mint a világegyetem második Urát és egyedüli megváltot,nem háromságban mert mindeniknek meg van külön a szerepe.
Egy kis feljegyzés mint történelem.
A The Eciklopedia Amerikana közli:"A kereszténység a zsidó vallásból ered,a zsidó vallás viszont szigoruan unitárius (azt valják,hogy Isten egyetlen személy).Az út,mely Jeruzsálemből Niceába vezetett ,aligha mondható egyenesnek.A negyedik század háromságtana egyáltalán nem volt az Isteni természetről szóló korai keresztény tanítás tükörképe:ellenkezőleg,eltérés volt attól a tanítástól"(1956.27.köt.294L.o.)
Amott túl a másik kérdésnél idéztél a Brit Enciklopédiából itt most idézel a "The Eciklopedia Amerikana"! :D Mond csak hány Enciklopédia van még a tarsolyodban, úgy látom, hogy soha nem fogysz ki belőlük.
-Most már a következő idézetet az Enciklopedia Hungarica-tól várom! :)
-Na és a tréfát félre téve vedd a fáradságot és olvasd át azoknak az általam idézett BIBLIAI verseknek az egész szöveg környezetét is.
Köszönöm!
Matyi
# De legalább a Jehova név ha kevés is de megmaradt,
A JHVH név nem kevésszer, hanem egyetlen egyszer sem maradt meg az Újszövetségben egyetlen egy kéziratban sem. A héber Ószövetségben természetesen igen, viszont ott nem kevésszer hanem sokszor.
@ mert Isten szelleme ügyel a biblia
Egyetértek. S éppen ezért nincs az Újszövetségben a Jehova szó, mert nem találta fontosnak, hogy benne legyen.
@ de a háromságot es hasonlókat nemsikerült bevinni
Ha szerinted a Jehova szót kivették, akkor ugyanakkora erővel a Szentháromság szót pedig bevihették volna. De a helyzet az, hogy senki nem akarta meghamisítani az Újszövetséget, s azért nem szerepel sem a Jehova, sem a Szentháromság szó benne, mert eredetileg sem volt benne.
@ Én mint hivőt tiszteletben tartom a vallásos meggyőződésedet,elvégre szabad vagy.
Ez rendes tőled, de el is vártam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!