Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Lehet egy szándékos ateista...

Lehet egy szándékos ateista nem gonosz Isten szemében?

Figyelt kérdés
Hiszen vagy gúnyolják Istent /és az istenhívőket/ - a primitívebbje, vagy azon igyekeznek, hogy Isten teremtői munkáját kifejezetten mechanisztikus eseményekkel magyarázzák - a képzettebbje. De bármelyiket is vesszük, nem egyugyanazon sors vár rájuk?

2016. jún. 10. 14:37
1 2 3 4 5
 11/50 anonim ***** válasza:
100%

@Kérdező

Tudod az a baj veled, hogy te még a keresztény gondolkodást sem érted, tehát elmagyarázni, hogy az ateisták mit hogyan gondolnak még nehezebb lenne számodra, mert nagyon le vagy ragadva az Őrtorony szintjén, ami egy totális agymosás.

Felesleges vitákba meg nem bocsátkozok.

Dante

2016. jún. 10. 16:40
 12/50 A kérdező kommentje:
nem egy mesekönyvből másolgatnál idézeteket. Darvin fő művében többszázszor szerepel a lehetséges kifejezés. Az evolucionista könyvekben-cikkekben nyüzsögnek azok a kifejezések: valószínú, lehetett, képződhetett, kialakulhatott. Hetett...-hatott... A Bibliában ilyen komolytalan kifejezések nincsenek, ami az Isten kijelentéseit illeti. Akkor miért lenne a Biblia a mesekönyv?
2016. jún. 10. 16:41
 13/50 A kérdező kommentje:
totális agymosás. Ki kért rá, hogy ezzel a stílussal ide gyere?
2016. jún. 10. 16:43
 14/50 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező, ha tudtam volna, hogy egy olyan mentalitású ember tette fel ezt a kérdést, mint amilyen te vagy, akkor elhiheted, hogy eleve ide se írtam volna. :-) Szóval lépek is.

Dante

2016. jún. 10. 16:47
 15/50 A kérdező kommentje:

egy olyan mentalitású ember tette fel ezt a kérdést, mint amilyen te vagy. Nekem nem ugyanúgy meg kell jelennem az Isten ítélőszéke előtt, mint bárki másnak? Ha az én mentalitásom rosszabb, mint egy ateistáé, nem-e az én ítéletem lesz a súlyosabb?

"Péter pedig megnyitván száját, monda: Bizonnyal látom, hogy nem személyválogató az Isten; Hanem minden nemzetben kedves őelőtte, aki őt féli és igazságot cselekszik." (Csel 10:34-35)

2016. jún. 10. 17:00
 16/50 Andizsuzsi ***** válasza:
0%

"De akkor felesleges most hívő életet élni, mert most nincs rá bizonyíték, de majd ha odakerülünk akkor azt mondjuk, hogy oké létezel elfogadlak"

Nekem nem felesleges.

2016. jún. 10. 17:24
 17/50 anonim ***** válasza:
0%
Kérdező az utsó válaszoddal fején találtad a szöget. Viszont az ateistáknak is szükségük van Annak meglátására. Hiába jár templomba valaki, az alig több annál mint aki szimplán ateista! Fel kell fedezni az ihletettségét önmagában, ami túl van azon a lelki sötétségen. El kell fogadni ami jár, keresztül kell menni rajta, és elhagyni minden hamisságot, erősen akarni... Akkor a sötétségben megjelenik az a fény, ami nem sátáni, hanem maga a Lélek siet hogy megjutalmazza azt a személyt a kegyelmével. Az világos, pozitiv, erős, boldog stb. tehát fénynek nevezhető. Addig viszont mindenki ateista marad, akár vallásosnak mondja magát, akár nem. Isten csak azt nézi, hogy ismeri e valaki ezt, tehát az igazit, vagy nem. De aki ismeri, az természetesen nem ateista, mégha nem is vallásos. Kapcsolatban van Vele és rendszeresen kapja azt a kegyelmet, annak él, az táplálja meg minden.
2016. jún. 10. 18:04
 18/50 anonim ***** válasza:
84%

# 3

"Akkor ateistaként mehetek a mennybe?"

Nem kizáró ok. Csak a komcsik mosták azzal az agyakat, hogy a keresztények mindenki mást kizárnak a mennyországból.

Úgy látszik ebben sikeresek voltak, mert így, egy emberöltővel a rezsim bukása után is naponta kétszer biztosan előjön valaki ezzel a témával itt a gyakorin is.

2016. jún. 10. 18:54
 19/50 anonim ***** válasza:
100%

Kérdezőnek:

"És az Istenhez való viszony az nem oszt, nem szoroz?"

Az Istenhez való viszony a másik emberhez való viszonyban mutatkozik meg, ezt maga Krisztus jelentette ki, nem is egyszer. Ez akkor is így van, ha vallásos vagy, meg akkor is, ha nem vagy vallásos.

A vallásosaknak azért nem lesz ez egy sétagalopp, mert elvileg még egy csomó plusz szabálynak is meg kéne felelni, de a többségük még csak nem is ismeri ezeket, nem ám, hogy betartaná.

2016. jún. 10. 19:01
 20/50 anonim ***** válasza:
Kérdező, te annyira el vagy merülve a saját babonádba, hogy nem fogsz fel más elméletet. Az ilyen embereket csak valláskárosultaknak szoktam hívni.
2016. jún. 11. 00:01
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!