Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Isten valóban figyel minket...

Isten valóban figyel minket és megbüntet, ha maszturbálunk?

Figyelt kérdés
[link]
2016. jún. 9. 18:00
1 2 3
 11/22 Sunshinedoll ***** válasza:
75%
Hát, ha Isten figyel engem maszturbálás közben, akkor szívesen, legalább van egy-egy jó napja :)))
2016. jún. 10. 09:37
 12/22 anonim ***** válasza:
0%
Igen, valóban figyeli a cselekedeteinek, de nem büntet senkit. Mindenki majd az ítéletkor kapja meg a cselekedetei szerint járó ítéletet.
2016. jún. 10. 10:02
 13/22 Papi Gonzales ***** válasza:
0%
elég büntetés már az is hogy figyel....vajon ő arre veri hogy te vered? x.x
2016. jún. 10. 10:03
 14/22 Flogeir ***** válasza:
0%

Nos gondolom egy fiatal vagy, igyekszem ennek megfelelően fogalmazni.

Isten mindenről tud, de nyilvánvalóan nem úgy figyel, mint ahogy egyik ember meglesi a másikat. :)

Nem azért tudja, hogy maszturbálsz, mert nézi, mit csinálsz, és közben rosszalóan tekint le rád. Azért tudja, hogy mit csinálsz, mert tudja mi zajlik benned. Ha csak eszedbe jut, vagy megkívánsz egy lányt, és elképzelsz ezt azt, akkor arról is tud, mert tudja mi van veled, függetlenül attól, hogy végül teszel-e valamit, vagy sem.

Röviden: A maszturbálásért nem fog megbüntetni. Mintahogy semmilyen vétségért nem fog megbüntetni.

Hosszabban: Isten alapvetően azt várja el tőlünk, hogy mérjük fel a saját bűneinket, és legalább magunk előtt ne kendőgessük a hülyeségeinket azzal, hogy most ez csak kis bűn, az meg nagy bűn, ezért a kicsit azt szabad. Az embernek szembe kell néznie magával, és fel kell mérnie, hogy milyen bűnökre-vétségekre hajlik, és ki kell az embernek nyilvánítani, hogy "oké fiatal vagyok, dolgoznak bennem a hormonok, úgy ébredek, hogy merevedésem van, ránézek egy csinos nőre, merevedésem van, nem tudok uralkodni magamon, de maga ez a cselekvés nem én vagyok, én ettől szabadulni szeretnék, és uralkodni szeretnék a vágyaimon és a testi késztetéseimen, hogy ne azok határozzák meg a cselekedeteimet, hanem én magam". Ehhez kérheted Jézus és a Szentlélek segítségét imában, vagy egyszerűen gondolatban.

Ami a bűntetést illet: a lényeg, hogy mi van a szívedben, elfogadod-e Jézust, és Isten ennek fényében bocsát meg.

A büntetést meg az ember nem azért kapja, mert maszturbált, vagy házasságtörést követett el, hanem azért kapja, ha a bűneihez megátalkodottan ragaszkodik, és veri magát a földhöz, "hogy de nekem ehhez jogom van, és ez nekem kell". Isten tudja, hogy az ember gyarló, és a bűnös késztetései erősek. Ugyanakkor nyilván az sem jó út, hogy "na akkor hajrá, úgy sem lesz bünti", mert ugye pont ez az, amivel a bűnt választod, mindegy miről beszélünk.

Kicsit sarkítottam, de remélem, hogy így érthető.

2016. jún. 10. 10:59
 15/22 anonim ***** válasza:
0%

"semmilyen vétségért nem fog megbüntetni. "

Meddig fogják még hülyék magyarázni a Bibliát?

"De te a te keménységed és meg nem tért szíved szerint gyűjtesz magadnak haragot a haragnak és az Isten igaz ítélete kijelentésének napjára. Aki megfizet mindenkinek az ő cselekedetei szerint:" (Róma 2:5-6)

/Egyébként a házasságban is mindenki magát elégíti ki a másik felhasználásával. A gond akkor van, ha bálványozás szintjére kerül a dolog./

2016. jún. 10. 13:22
 16/22 anonim ***** válasza:
0%

Kedves nyolcadik! Nem zavar, hogy nem neked, hanem az előtted szólónak írtam, amit írtam? Nem zavar, hogy két hozzászólás ki lett törölve előtted, és így csúsztál a negyedik, majd a harmadik helyre? Így van ez, amikor az emberek beazonosíthatatlanok. Mondd meg nekem, milyen más módon szólíthatnék meg egy név nélküli felhasználót, mint a beírása sorszáma alapján? Pedig ha egy hozzászólást törölnek, akkor a sorszám is változik, nem keletkeznek lyukak, mint pl. az Index fórumán. Egy időben próbálkoztam a százalék azonosítóként való használatával is, de volt olyan oldal, hogy hárman is voltak, akiknek ugyanannyi volt a százalékuk. Annyi igazad van, hogy beidézhettem volna azt, amire a válaszom vonatkozott, erre azonban nem gondoltam, bocs.

Amúgy tisztelettel lemondok a magyar nyelvóráidról. Ha te fizetnél 1000Ft/óra nettót, talán átgondolnám.

2016. jún. 10. 19:23
 17/22 Pietrosol ***** válasza:
0%

Szia!

Senki nem büntet senkit. Minden benned zajlik. Minden úgy kezdődik, hogy tagadod a jelen pillanatot, ez hiányérzetet generál, ami sóvárgásként jelentkezik, majd kielégülsz. Később újra tagadod a jelent,...stb, stb. Magadat bünteted azzal, hogy saját magaddal játszol, aztán még az is a játék része, hogy bűntudatod van a játék miatt.

2016. jún. 11. 06:57
 18/22 anonim ***** válasza:
0%
Igen,ez így van,miért talán nem így tapasztaltad?:D
2016. jún. 11. 07:23
 19/22 anonim ***** válasza:
Miért van az hogy kb. 10 hivőből 1 olvasta a bibliát,de az is csak a homoszexualitás rovatot ? :O
2016. jún. 12. 10:52
 20/22 anonim ***** válasza:
0%
Ezt milyen felmérés alapján állítod?
2016. jún. 12. 21:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!