Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Isten valóban figyel minket...

Isten valóban figyel minket és megbüntet, ha maszturbálunk?

Figyelt kérdés
[link]
2016. jún. 9. 18:00
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
31%
Isten azt akarja, hogy ne a tested irányítson, de remélem rosszul gondolom, hogy ez úgysem megy neked.
2016. jún. 9. 18:04
 2/22 anonim ***** válasza:
74%

[link]

Egyébként röhej, hogy minden alap nélkül úgy állítják be a hívők a maszturbálást, mintha valami függőség lenne.

2016. jún. 9. 18:22
 3/22 anonim ***** válasza:
24%

"Egyébként röhej, hogy minden alap nélkül úgy állítják be a hívők a maszturbálást, mintha valami függőség lenne."

Szexuálpszichológusok vallástól függetlenül is elég gyakran beszélnek annak a veszélyeiről, hogy függőséggé válhat. Nem tudom mitől lenne kevésbé igaz, ha ezt egy hívő mondja.

2016. jún. 9. 18:44
 4/22 anonim ***** válasza:
62%
Kedves negyedik, ne tedd mondjuk három hónapig, és utána beszéljük meg, hogy függőség-e. De már az egy hónapot is erősen kétlem egy magadfajta hitharcos részéről, aki abban hisz, hogy ez nem függőség. Nem tudom, tudod-e, de adott tevékenység függőségként való meghatározása annak a függvénye, hogy az ember megpróbálja-e felfüggeszteni a függőségként vitatott tevékenységét egy időre, és hogy sikerül-e sikert elérnie, vagy padlót fog. Ha padlót fog, akkor függő.
2016. jún. 9. 18:45
 5/22 anonim ***** válasza:
54%

"Szexuálpszichológusok vallástól függetlenül is elég gyakran beszélnek annak a veszélyeiről, hogy függőséggé válhat. Nem tudom mitől lenne kevésbé igaz, ha ezt egy hívő mondja."

- Vannak tisztaságmániások. Akkor most rossz a kézmosás meg a takarítás?

Tudjuk már értelmezni azt, hogy a "megvan függőség veszélye" nem ugyanaz, minthogy "függőséghez vezet". Ha a maszturbálás mindenképp függőséghez vezet, akkor hogy lehet, hogy az emberek többsége párkapcsolatban ritkábban teszi?

2016. jún. 9. 18:55
 6/22 anonim ***** válasza:
16%
Egyetlen tevékenység sem függőség magában, hanem az emberek hozzá való viszonya teszi függőséggé. De hát felesleges hívőknek beszélni, mert az ők egy egészen más világban élnek, ahol az égnek is olyan színe van, amilyennek a Biblia szerintük leírja.
2016. jún. 9. 18:57
 7/22 anonim ***** válasza:
Szia, a kérdés mögött egyértelműen némi komikusság is megtalálható, de azért megpróbálok neked erre válaszolni úgy, mintha valódi érdeklődésed lenne a téma felől, mint pogány, de a vallásban némileg járatos ember azt tudom mondani, hogy a vallások többségében, a kereszténységen kívül is, a testi vágyak zabolázatlan kielégítését a szellemre, lélekre, vallástól függően, negatív hatást követőnek tanítanak, miért is? Van olyan vallás ahol az ego kielégítését, úgy mutatja be, mint egy soha kifogyhatatlan negatív kívánság vár, amely ha megkapja amit akar többet akar, aztán vannak olyan vallások ahol a spirituális éntől való eltávolodást tulajdonítják neki, és vannak olyan vallások, ahol a mentális koncentráció zavarozó tényezőként van, mint negatív hatás jelen az önkielégülés, mint láthatod, az a kevés amit felsoroltam, azok is jól mutathatják, hogy valamiféle negatív dolognak tekintik a vallások java része, a test túlzott kielégítésének folyamatát. Én saját magam, mint pogány ember annyit tapasztaltam, hogy ha önkielégítést folytatok akkor jobban tudok aludni, viszont kevésbé tudok bizonyos dolgokra koncentrálni, és a hirtelen jövő negatív impulzusok rosszabbul hatnak rám, mintha nem teszem.
2016. jún. 9. 19:04
 8/22 anonim ***** válasza:
0%

# Asperrimus

Negyedik vagyok. Szívesen adok neked magyar nyelvórákat, mer látom egy szót nem értettél abból amit írtam. Bruttó 1000 Ft/óra, számlát adok.

2016. jún. 9. 19:05
 9/22 anonim ***** válasza:
0%
* mer = mert
2016. jún. 9. 19:05
 10/22 Roland G. ***** válasza:

Majdnem minden nap egy maszturbálással kapcsolatos kérdés.

LOL :)

2016. jún. 9. 21:27
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!