Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért bűn a szexualitás a...

Miért bűn a szexualitás a katolikusok szerint?

Figyelt kérdés

Az Atyával beszélgettem hétvégén és nagyon rosszallóan nézett rám, mikor elmondta neki, szoktam szeretkezni a barátommal. 4 éve járunk, tervezgetjük a házasságot.

Meglepett a kijelentésével és komolyan elgondolkodtam rajta, elmenjenek-e többet hittanra. Sajnálnám, mert jó társaság jött össze, de én cseppet sem érzem azt, hogy bűnben élnék csak azért, mert szoktam szeretkezni.

26 nő

2016. jún. 8. 19:48
1 2 3 4
 21/34 anonim ***** válasza:
46%

„Mintha Önöknek az lenne a legfőbb gondjuk, hogy a világegyetem Teremtője megsértődik valamin, amit az emberek ruhátlanul csinálnak. Ez a prüdériájuk nap mint nap hozzájárul a fölösleges emberi szenvedéshez." Sam Harris

"Mi az, hogy egy 2 napos csecsemő máris bűnös?"

Ráadásul a meg nem keresztelt csecsemők a pokol tornácára jutnak. Vagyis jutottak, mert Ratzinger eltörölte?! a pokol tornácát. És a gyerekek, akik eddig ott voltak hirtelen mehetnek fel a mennybe? Szerintem nem is kell hangsúlyoznom mennyire nevetséges ez az egész intézmény.

2016. jún. 9. 09:55
 22/34 anonim ***** válasza:
Irigységből.
2016. jún. 9. 11:56
 23/34 anonim ***** válasza:
78%

A szexualitás szent a katolikus teológiában, nem értem, miről beszéltek. A házasság szentsége a legkomolyabb dolog a világon, eggyé válik ami kettő volt, egységgé. És életet hozhat létre. Nincs ennél komolyabb, szentebb dolog a világon. Ha ezt megszentségtelenítik - jönnek a bajok, hűtlenségek, csalások, hazugságok, az exem, a párom, az össze-vissza közösülések, alkalmi dugások, így-meg úgy, a gyerekek fölötti marakodások. Persze, igen nagyon ritkán van, hogy normálisan megoldják ezt - kösz, nem kérek olyan degradáló megjegyzéseket, hogy de a házasságban is ugyanaz lehet, mert ez nem így van.

A házasság tisztaságát és szentségét kívánják megőrizni a katolikusok. Lehet ezt természetesen ateistának is, de ha morálisan magas szinten van, akkor NEM támad egy hagyományos rendszert - csak azért, hogy igazolja magát.

2016. jún. 9. 13:43
 24/34 anonim ***** válasza:
91%

Ejha. Ezt te innen szeretnéd megtudni? És majd aszerint élni?

Saját felfogásod az életről, cselekményekről, azok jó vagy rossz voltáról nincs is? Ilyen intim kérdéseket a családoddal beszélj meg, ha poénkodásra vársz, az persze más.

2016. jún. 9. 14:12
 25/34 anonim ***** válasza:
23%
Mert idejétmúltak, és képtelenek lemondani a cölibátusról. Talán féltékenyek is, mivel a papoknak tabu a szex.
2016. jún. 9. 14:28
 26/34 anonim ***** válasza:
44%
Mert a büntudatod eszköz a kezükben, hogy uralkodjanak fölötted. NE ADD NEKIK!
2016. jún. 9. 18:32
 27/34 anonim ***** válasza:
25%

Bűnben fogantál, és ezt a bűnt viszed tovább a szexualítással.

Vagy az anyagi világhoz tartozol, vagy leszámolsz vele, és tovább lépsz.

A kettő együtt nem megy.

2016. jún. 9. 21:46
 28/34 anonim ***** válasza:
43%

# 27

És, ha mondjuk buddhista leszek és megvilágosodok? Akkor bűnös maradok, vagy valamikor útközben elmúlnak a bűneim? Ha igen, mikor? :-)

2016. jún. 9. 22:30
 29/34 anonim ***** válasza:
52%

Lényegtelen hogy mi leszel, a buddhizmus is csak egy vallás.

A lényeg, hogy megérted e mi vagy te valójában, akarod vagy nem akarod. Tudod, le is van egy út, meg fel is van egy út, bármelyikre is lépsz az a te döntésed lesz.

2016. jún. 9. 22:43
 30/34 anonim ***** válasza:
47%
Vallásoktól, és ezoterikus marhaságoktól pedig ne várj megvilágosodást. A megvilágosodást nem lehet megtanulni, vagy kierőszakolni, az megtalál ha eljön az ideje, de ne várj tőle túl sokat, nem jönnek aranyszárnyú angyalkák, meg mindent átható fényesség. :)
2016. jún. 9. 22:50
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!