Miért bűn a szexualitás a katolikusok szerint?
Az Atyával beszélgettem hétvégén és nagyon rosszallóan nézett rám, mikor elmondta neki, szoktam szeretkezni a barátommal. 4 éve járunk, tervezgetjük a házasságot.
Meglepett a kijelentésével és komolyan elgondolkodtam rajta, elmenjenek-e többet hittanra. Sajnálnám, mert jó társaság jött össze, de én cseppet sem érzem azt, hogy bűnben élnék csak azért, mert szoktam szeretkezni.
26 nő
Azt hiszem ide illik az a mondás, hogy "Egyesek nem eszik meg a bacont vallásos okok miatt, én nem eszem meg a vallást bacon okok miatt".
Na jó, nem megyek műfordítónak, de értitek.
előző vagyok.
...Vagyis ha neked az a célod az életben, mint az Isten képmására teremtett ember, aki jogosult a szellemi létezésre, spirituálisan, lelkileg feljebb lépj, és elérd a Mennyország/Paradicsom/Nirvana állapotát, akkor azért kőkeményen meg kell dolgoznod, és lelki életet kell választanod a tesi helyett, a túlvilágot az evilág helyett.
Ha az a célod, hogy a földi életedben, mint a majomtól származó, állati génekkel, ösztönökkel rendelkező, Homo Sapiens emberi lény élj a világban, azzal az evilágot részesíted előnyben a túlvilággal szemben.
Ez a szabad akarat lényege.
Ha az első opciót választod, akkor kell odafigyelned rá, hogy vallási értelemben mi bűn, és mi nem az, é ez segítség lesz, nem tiltás.
Ha az utóbbi lehetőséget választod, akkor viszont csak a morális/etikai értelemben vett bűnöktől kell óvakodnod.
Igazából tök egyszerű.
Nem a szexualitas a bun. Az a bun, ha azon kereteken kivul muveled, amibe isten megteremtette, vagyis a hazassagon kivul. Az hogy tervezgetitek, senkit nem erdekel.
Nem vagyok vallasos, de ezt jo tisztazni.
"Nem vagyok vallasos, de ezt jo tisztazni."
- Nem vagy vallásos, de azért határozott elképzelésed van arról, Isten mit mire teremtett.
Gyerekek ez az egész vallás dolog egy marhaság.
Mi az, hogy egy 2 napos csecsemő máris bűnös? Bűnnel jön a világra. Micsoda elmeháborodott hülyeség ez, hogy ne szeretkezz, csak akkor, ha gyereket akarsz nemzeni?
Milyen butaság azt elhinni, hogy élt egy alak 2000 éve aki vízen járt, meg borrá változtatta a vizet, és balhézott a kufárokkal. és közben beszélt szeretetről, meg elfogadásról.
Ebből persze ez utóbbiak nem gyakorolandók, helyette legyen inkább kirekesztés, meg gyűlölet.
Nincs szüksége egy normális felvilágosult, tanult embernek erre a maszlagra.
Nem is értem hogyan van még jelen a világban bármilyen vallás?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!