Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért bűn a szexualitás a...

Miért bűn a szexualitás a katolikusok szerint?

Figyelt kérdés

Az Atyával beszélgettem hétvégén és nagyon rosszallóan nézett rám, mikor elmondta neki, szoktam szeretkezni a barátommal. 4 éve járunk, tervezgetjük a házasságot.

Meglepett a kijelentésével és komolyan elgondolkodtam rajta, elmenjenek-e többet hittanra. Sajnálnám, mert jó társaság jött össze, de én cseppet sem érzem azt, hogy bűnben élnék csak azért, mert szoktam szeretkezni.

26 nő

2016. jún. 8. 19:48
1 2 3 4
 11/34 anonim ***** válasza:
100%

Azt hiszem ide illik az a mondás, hogy "Egyesek nem eszik meg a bacont vallásos okok miatt, én nem eszem meg a vallást bacon okok miatt".

Na jó, nem megyek műfordítónak, de értitek.

2016. jún. 8. 20:21
 12/34 anonim ***** válasza:
Igen, ez egyébként minden intézményesülés kapcsán fellép. A hit, a művészet, az erkölcs, a jog stb. önmagában mindig rendben van, de amikor intézményesül, akkor az intézmény kialakít egy bürokratikus rendszert és rendet, amellyel képes saját helyzetét és hatalmát megerősíteni, jön a szigorú rend, amelyben vannak az intézmény vezetői és képviselői által kialakított szabályok, tiltások. Ilyenkor bizony az egyszerű halandó, hívő, művész, erkölcsösen elő ember egyszer csak elidegenedik attól a légkörtől, ami az intézményből árad és kezd kétkedővé válni, mert nem érti az egészet. Pontosabban lassan rájön az igazságra, de nem meri kimondani, hiszen akkor egész addigi élete "értelmetlenné" válna, meghasonlana önmagával. Így hát hagyja magát rángatni a természet adta ösztöneivel szemben és hagyja magát függőségben tartani olyan emberektől, akik az emberi létezés egészét soha nem merik és akarják átélni, mert vele szemben inkább a hatalmi helyzetet akarják és arra vágynak.
2016. jún. 8. 20:24
 13/34 godzila0101 válasza:
100%
Hát igazából 2 fajta ember tipus van , aki komolyan veszi a valását , valaki nem. De véleményem szerint ami az embernek jól esik , azt csinálja nyugodtan. És a papok azok persze hogy komolyan veszik ezt a dolgot , de egy átlagos katolikust nem érdeklik az ijen dolgok.
2016. jún. 8. 20:29
 14/34 anonim ***** válasza:

előző vagyok.

...Vagyis ha neked az a célod az életben, mint az Isten képmására teremtett ember, aki jogosult a szellemi létezésre, spirituálisan, lelkileg feljebb lépj, és elérd a Mennyország/Paradicsom/Nirvana állapotát, akkor azért kőkeményen meg kell dolgoznod, és lelki életet kell választanod a tesi helyett, a túlvilágot az evilág helyett.

Ha az a célod, hogy a földi életedben, mint a majomtól származó, állati génekkel, ösztönökkel rendelkező, Homo Sapiens emberi lény élj a világban, azzal az evilágot részesíted előnyben a túlvilággal szemben.

Ez a szabad akarat lényege.

Ha az első opciót választod, akkor kell odafigyelned rá, hogy vallási értelemben mi bűn, és mi nem az, é ez segítség lesz, nem tiltás.

Ha az utóbbi lehetőséget választod, akkor viszont csak a morális/etikai értelemben vett bűnöktől kell óvakodnod.

Igazából tök egyszerű.

2016. jún. 8. 20:33
 15/34 anonim ***** válasza:
azóta már nem előző, hanem #9-es :)
2016. jún. 8. 20:34
 16/34 anonim ***** válasza:
28%

Nem a szexualitas a bun. Az a bun, ha azon kereteken kivul muveled, amibe isten megteremtette, vagyis a hazassagon kivul. Az hogy tervezgetitek, senkit nem erdekel.

Nem vagyok vallasos, de ezt jo tisztazni.

2016. jún. 8. 21:25
 17/34 anonim ***** válasza:
43%

"Nem vagyok vallasos, de ezt jo tisztazni."

- Nem vagy vallásos, de azért határozott elképzelésed van arról, Isten mit mire teremtett.

2016. jún. 8. 21:49
 18/34 anonim ***** válasza:
100%
Nem, arrol van hatarozott ismeretem, hogy mit tanit a vallas. Fizikus se vagyok, megis ertem mi az a gravitacio :'D.
2016. jún. 8. 21:54
 19/34 anonim ***** válasza:
Nemrég volt a kérdés, és jó válaszok is születtek!
2016. jún. 8. 22:14
 20/34 anonim ***** válasza:
34%

Gyerekek ez az egész vallás dolog egy marhaság.

Mi az, hogy egy 2 napos csecsemő máris bűnös? Bűnnel jön a világra. Micsoda elmeháborodott hülyeség ez, hogy ne szeretkezz, csak akkor, ha gyereket akarsz nemzeni?

Milyen butaság azt elhinni, hogy élt egy alak 2000 éve aki vízen járt, meg borrá változtatta a vizet, és balhézott a kufárokkal. és közben beszélt szeretetről, meg elfogadásról.

Ebből persze ez utóbbiak nem gyakorolandók, helyette legyen inkább kirekesztés, meg gyűlölet.

Nincs szüksége egy normális felvilágosult, tanult embernek erre a maszlagra.

Nem is értem hogyan van még jelen a világban bármilyen vallás?

2016. jún. 9. 09:29
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!