Miért bűn a szexualitás a katolikusok szerint?
Az Atyával beszélgettem hétvégén és nagyon rosszallóan nézett rám, mikor elmondta neki, szoktam szeretkezni a barátommal. 4 éve járunk, tervezgetjük a házasságot.
Meglepett a kijelentésével és komolyan elgondolkodtam rajta, elmenjenek-e többet hittanra. Sajnálnám, mert jó társaság jött össze, de én cseppet sem érzem azt, hogy bűnben élnék csak azért, mert szoktam szeretkezni.
26 nő
ezt én sem értem...
egy katolikus fiú
Nincs bajuk vele. Csak házasság előtt csináltátok. Ami miatt kiakadni természetesen beteges.
Élj boldogan. Sok boldogságot nektek!
"Az Atyával beszélgettem hétvégén és nagyon rosszallóan nézett rám, mikor elmondta neki, szoktam szeretkezni a barátommal. "
- Vallástól függetlenül furán néznék valakire, aki ilyet közöl velem.
ez egy nagyon érdekes kérdés, mert többnyire maguk a hitoktatók sem értik a dolog lényegét, és ezért átadni sem tudják.
Ha más vallások tanításaival együtt vizsgálod a kérdést, könnyebb megérteni a lényeget, én is így értettem csak meg.
Az alap probléma a bűn fogalma. A vallási értelemben vett bűn nem egyenlő az erkölcsi-etikai értelemben vett bűnnel. A vallási értelemben vett bűn nem feltétlenül "rossz" dolog.
Az ember test és lélek. Állati ösztönök befolyása és spirituális gondolatok vezérlése alatt él. A vallási értelemben vett bűn minden olyan a beszéd/gondolat/cselekedet, ami az ösztönök befolyásának enged, és ezáltal az állati lét felé húzza vissza az embert a spirituális lét helyett.
A szexualitás azért bűn vallási értelemben, mert a testi élvezet teret ad az ösztönöknek, az ösztönök pedig eltérítenek a tudatos, spirituális fejlődés útjáról.
A bűn lehet, hogy nem feltétlen rossz dolog.
De halálra ítélni valakit elég gyakran szoktak a bűn nevében.
Egyébként tényleg fura elmondani bárkinek a szexuális életed. Kár, hogy sokan turkálnak benne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!