Kizárólag RÓMAI KATOLIKUSOK válaszát szeretném!
Pontosan hogy van ez?
Figyelt kérdés
Házasságot tényleg csak azok köthetnek, akik mindenben egyetértenek egymással? Erre tényleg van valami katolikus tanítás? Ha igen, ez a Bibliában, vagy a Katekizmusban megtalálható, vagy utal rá valami? Mert én átnéztem alaposan a Katekizmust meg a YouCat-et is és semmi olyat nem találtam benne, hogy csak azok köthetnek házasságot, akik mindenben egyetértenek és mindenben egyezik a véleményük. Katolikus vagyok pedig, de ilyenről még sosem hallottam sehol. Nemrég mondták nekem azt, hogy úgy tanítják, hogy ki kell a másik szokásait meg mindent ismerni jó előre és ha valamiben nincs egyetértés, akkor nem lehet házasságot kötni vele. De tényleg mindenben egyet kell érteni? Nem csak a hitbeli dolgokban? Szépen kérem, hogy tényleg csak római katolikusok válaszoljanak és más vallású/ateista ne, mert a saját vallásom erre vonatkozó tanításaira lennék kíváncsi! Köszönöm :)
Nincs ilyen tanítás, vagy törvény. Mindenben, főleg a részletekre vonatkozóan nem is lehet egyet érteni, mivel különbözőek vagyunk.
A főbb dolgokban persze nagyon jó, ha egyetértünk, pld. a gyermekeket keresztény szellemiségben nevelni, vagy a keresztény értékek megtartása. De még az sem kizáró ok, ha valaki református, vagy evangélikus, ha előtte jártak jegyes előkészítőre, ami kb. egy évig tart.
2016. máj. 17. 17:11
2/5 anonim válasza:
Nincs ilyen szabály, különben egy-két nemzedék alatt kihalna az egyház. Jó lenne, mi? De nem. Sajnos nem fogsz találkozni olyasvalakivel, akivel mindig mindenben egyetértetek, de a konfliktusokat meg kell tudni oldani.
2016. máj. 17. 17:22
3/5 anonim válasza:
Nincs ilyen tanítás.
Valószínűleg jegyesoktatáson elhangzik hasonló, azért hogy jól gondolják át a házasság kérdését, mert egy életre szól, de leírva nincs!
Esetleg még javaslat lehet hogy később könnyebb legyen az együttélés a házastárssal.
Egyébként meg sok olyan egyházi esküvőt tartanak meg azért, mert szép a templomban, de semmi köze a hithez!
Ami fontos az egyház számára, hogy a gyermekek katolikus keresztelést és nevelést kapjanak!
2016. máj. 17. 18:46
4/5 szp72 válasza:
Szerintem valamit félreérthettél. Nincs két olyan ember a világon, aki mindenben egyetért. A jó házassághoz persze fontos, hogy sok mindenben vagy legalább a lényeges dolgokban egyetértsünk.
Az Egyház azt is megengedi, ha nem is ajánlja, hogy más vallásúval kössél házasságot.
2016. máj. 17. 20:27
5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat :) Nem értettem félre, tényleg ezt mondták egyszer nekem. Furcsálltam is, hogy hogy taníthatnak ilyet, mert nincs két egyforma ember.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!