Semmit. Az életről gondolok, abban élek.
Hallgass te is zenét inkább. (10:52 a kedvencem :P)
14 percet akartam, bár ez is kedvencem. Micsoda véletlen.
Te mit gondolsz a halálról?
Én félek tőle. Attól, hogy megszűnök létezni.
Korábban ezért voltam vallásos, mert nem tudtam szembenézni azzal, hogy nincs semmi a halálunk után. De mára már sikerült elfogadnom.
Nagyon remélem, hogy sokára jön majd el a vég, mert most, élőként nagyon nehéz elképzelni azt, hogy milyen az, mikor örökre megszűnik a tudatod. Nem lehet jó, még akkor sem, ha nem érzel semmit utána.
# Ákos 13
"Korábban ezért voltam vallásos.."
Ilyen nincs. Korábban sem voltál vallásos, legfeljebb csak azt hitted magadról, hogy az vagy. Ha valóban megélted volna a hitedet, akkor az többé nem tudna abbamaradni.
Ez érdekes kérdés.
A halál előtti utolsó pillanattól nem félek, sőt, igazából kíváncsi vagyok arra, hogy hogyan halok meg. Engem érdekel a halál.
Azt viszont nem akarom, hogy véget érjen az életem.
Ha arra vagy kíváncsi, én katolikus vagyok, így hiszek a halál utáni örök életben, az ítéletben, Isten irgalmában, az üdvösségben, abban, hogy Isten közösségbe hív magával - ami még teljesebb lesz, miután ez az élet véget ér -, és a feltámadásban. (Feltámadás alatt nem arra gondolok, amikor a halott ember visszatér ebbe az életbe - mint pl. Lázár, meg akit valamelyik próféta feltámasztott -, hanem arra a feltámadásra, amiben Krisztus részesült legelőször. Az Ő feltámadása más, mert ő nem erre az életre támadt vissza, hanem már a megdicsőült testben az örök életre. Szent Pál szerint mi is feltámadunk ahhoz hasonló, megdicsőült testben. Vö. 1 Kor 15.)
Kiéről?
Mert sok ember esetében már nagyon itt lenne az ideje.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!