Lenne egy furcsa elméletem a halálról, mit gondoltok róla?
Kicsit bonyolult ugyan, szóval a lényege az, hogy aki meghal.. csak a többi embernek hal meg. Tehát ő ezt úgy éli meg mintha elaludna és reggel felkel... a többi embernek meghal.. de ő ugyanúgy felkel és éli tovább az életét.. és ebben a világban neki is meghalnak a szerettei.. de azok is úgy élik meg mintha elaludnának és felkelnek.. tehát csak másoknak halnak meg.. maguknak nem...
kicsit bonyolult, mit gondoltok róla?:/
ajánlom figyelmedbe a felhőatlaszt
főleg a vége felé a klón nő monológját...épp ezt feszegeti h a halál mikéntje h van
egy nagyon szép régi film jutott eszembe, ott angyalok az ilyen lények.. Wim Wenders:
"A pillangók (mese)
Volt egyszer három selyemhernyó, akik nem tudtak róla, hogy pillangóvá fognak változni. A nevük ez volt: Pesszimista, Realista és Idealista. Közeledett az átváltozás órája, és elkezdték érezni az első tüneteket…
Mohó étvágyuk eltűnt, mozgékonyságuk nagyon lecsökkent, végül azt érezték, hogy a gubó elzárja őket a jól ismert külvilágtól, a mindennapi biztonságuktól. Jövőjük misztikus sötétségében mindenféle gondolatuk támadt…
- Pesszimista azt mondta magában: itt ér véget az életem, és mély átérzéssel elbúcsúzott a szép pillanatoktól.
- Realista azzal biztatta magát, hogy minden átmeneti, előbb vagy utóbb minden rendben lesz.
- Idealista azt érezte, ami valóban történt is, itt a lehetőség, hogy beteljesítse a legszebb álmát: repülni. És kihasználta a sötétséget, hogy tökéletesítse az álmát.
Amikor a három gubó kinyílt, három ugyanolyan és mégis más-más igazságot hagytak hátra…
Pesszimista gyönyörű pillangó volt, de… élettelen. Megölte a félelem.
Realista csodaszép pillangó volt, de… ennek ellenére, úgy csúszott-mászott, mint amikor selyemhernyó volt. Elégedetten adott hálát az Égnek, hogy ugyanúgy folytathatta.
Idealista, amikor meglátta a nap fényét, kereste a szárnyait… amint meglátta, a szíve megtelt örömmel, belevágott a repülésbe és hálát adott Istennek; boldogságát hírül vitte az egész erdőnek…"
A 6 -os vagyok.
Kicsit giccses sztori, de a tegnap olvastam ezt.(Azért másoltam be az idealista happy endet, hogy teljes legyen a sztori...De, nem annak a résznek szántam a hangsúlyt. )
Szerány véleményem szerint ezzel a témával kapcsolatban (halál-élet-esetleges újjászületés- öröklét) egyetlen dolog áll birtokunkban...
A HIT.
Nekem egy másik kedvenc filmem jutott eszembe: W0ristcutters - the love story. Érdemes megnézni! Nagyon érdekesen dolgozza fel a halál utáni életet!
Szerintem nincs gond az elméleteddel! :) valahogy talán én is így képzelem el.. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!