Hogyan lehetűnk biztosak abban, hogy nem változtatták meg a Bibliát?
A 70 hét prófécia - A Messiás eljövetelének dátuma
#21!
Biztosan sok ilyent is tartalmaz a sok szemét mellett, amelyek mellett elmész. Jelesül újra felhívom a figyelmed a Jézus által annulált tételekre és arra a tényre, hogy ószövetségi szabályokra hivatkozva végeztették ki. Épp e kettős lelkülete miatt tartom pongyolának.
Mindemellett számomra teljesen mindegy, hogy Te minek gondolod. Ha Neked fontos olvasgasd!
Én leginkább az Újszövetség írásait olvasom, ill. az Ószövetség bölcsességi irodalmát (Prédikátor könyve, Példabeszédek, Zsoltárok könyve, Jób könyve).
Kedvencem a Zsoltárok, sokban segít megérteni Jézus mentalitását és tanításait.
Ami nem azt jelenti, hogy a többi könyv ne tartalmazna sok kincset, titkot és megfejtendő szimbólumot.
Nem tagadom, hogy az Ószövetség engem is zavarba ejtő részeket tartalmaz, és engem is gondolkodóba ejtett. Itt el kell gondolkozni, hogy az Isteni ihletettség alatt mit értünk? Nem feltétlenül azt, hogy Isten szóról szóra tollba mondta a Biblia szövegét!
Mint írtam, bibliaértelmezésem Fabiny Tibor írásával egyezik meg.
Néhány idézet:
„A Szentlélek által megvilágosított értelmünk segítségével beláthatjuk, hogy a
Bibliának nem minden egyes szava Isten igéje.”
„Valljuk 2 Péter 1, 21 alapján, hogy „a Szent Lélektől indíttatva szólottak az Istennek szent emberei” és 2 Tim 3, 16 alapján, hogy a „A teljes írás Istentől ihletett és hasznos a tanításra, a feddésre, a megjobbításra, az igazságban való nevelésre”Ezzel nem egy mechanikus ihletettséget, még csak nem is egy merev „teljes” (plenáris) inspiráció elvet vallunk”
„Számunkra nem az az örökké érvényes, amikor Pál apostol emberi hangját halljuk, hanem az, amikor általa, az ő hangján keresztül az Isten szól hozzánk. Ilyenkor személyisége,
egyénisége feloldódik az isteni mondanivaló erejében. Az emberi hang ilyenkor áttetszővé
válik. A Biblia nagy része ilyen prófétikus beszédmód, de azt nem állíthatjuk, hogy a
Szentírás minden betűje egyformán ihletett. A töredékes emberi hordozza a romolhatatlan
istenit.”
„Tetszett Istennek, hogy törékeny cserépedénybe rejtse az ő kincsét az evangéliumot (2 Kor 4,7).”
Viszont ezzel az értelmezéssel nagyon csínján kell bánni, nehogy a csecsemőt is kiöntsük a fürdővízzel.
#23!
Végképp nem értelek, mert először azt írod, hogy a Biblia Isten igéje, aztán egy másolatod arra utal, hogy mégsem. Mindegy, részemről a téma lezárva.
"– Az Ószövetségben is van sok olyan igehely melynek szellemisége TELJESEN MEGEGYEZŐ Jézuséval. Pl:
Mikeás 6,8"
És van sok olyan igehely,melynek szellemisége TELJESEN ELLENTÉTES Jézuséval.
Jézus senkinek sem mondja,hogy az ő nevében tagadjon le tényeket a Bibliából.Ha már valaki kereszténynek vallja magát,legalább a Bibliáról ne hazudjon.
„És van sok olyan igehely,melynek szellemisége TELJESEN ELLENTÉTES Jézuséval.”
Akkor olvasd csak az Újszövetséget, elegendő az is.
2 Kor.
„ 14. De megtompultak az ő elméik. Mert ugyanaz a lepel mind e mai napig ott van az ó szövetség olvasásánál felfedetlenül, mivelhogy a Krisztusban tűnik el;
15. Sőt mind máig, a mikor csak olvassák Mózest, lepel borul az ő szívökre.
16. Mikor pedig megtér az Úrhoz, lehull a lepel.
17. Az Úr pedig a Lélek; és a hol az Úrnak Lelke, ott a szabadság.
Nem pont a próféciákra gondoltam.De ha már kérdezed,akkor gondolom te biztos vagy benne,hogy nem Jézus földi élete után került a Bibliába az őrá vonatkozó "jóslat"Személyesen ismerted a Biblia összeállítóit.Akkor hiszek neked....
Peace:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!