Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Szerintetek létezik isten? És...

Eznemlényeges kérdése:

Szerintetek létezik isten? És miért gondoljátok így?

Figyelt kérdés

2016. máj. 31. 14:21
1 2 3 4 5
 11/44 anonim ***** válasza:
65%

melyik?

van egypár

keresztény isten megígérte hogy eltünteti a gonoszt gonosz pedig van, tehát akkor nincs?

odin megígérte eltünteti a jégóriásokat, jégóriást még nem láttam tehát akkor odin létezik?

az isteneket az emberi tudatlanság teremti, nem az istenek teremtik a tudatlan embereket

2016. máj. 31. 15:46
 12/44 anonim ***** válasza:
54%
Szerintem nem létezik, de ha létezne is, a világot elnézne teljesen mindegy, létezik-e.
2016. máj. 31. 15:48
 13/44 anonim ***** válasza:
83%

Nem létezik.

Ha létezne, akkor nem lenne ilyen a világ, mert egy végtelen hatalmú és minket szerető Isten logikus módon sokkal kellemesebb helyet csinálna nekünk.

2016. máj. 31. 15:53
 14/44 anonim válasza:
15%

Létezik.

Ezt azzal is indoklom, hogy jól vagyunk megteremtve.

Ugyanis úgy is lehetnénk, hogy a szánkban a szemünk, meg ilyen praktikátlanul vagy hogy mondjam.

Ráadásul azt teremtette az egész világot, ki más?!

A harmadik pedig, hogy a tízparancsolatok pont arra törekeztetik az embert, hogy próbáljon JÓ lenni, és nincs bennük semmi sértő v. nehezet kérő.

2016. máj. 31. 16:00
 15/44 anonim ***** válasza:
79%

Na ugye. Mindig is tudtam, hogy Allah teremtette a világot, mert nem a seggemnél van az orrom és a Korán is arra int, hogy tiszteljem embertársamat, tehát akkor ki más teremtett volna mindent, mint Allah?

2016. máj. 31. 16:04
 16/44 anonim válasza:
53%

Sajnos a válaszolók ott leragadtak, hogy van rossz a világban, ezért nem létezik Isten.

De jó emberek is léteznek, mellette rosszak is!

A bajokat a világban nem az okozza, hogy nincs Isten, hanem hogy az emberek szívében nincs, hogy Einstent idézzem.

Kérdező! :) ilyet itt butaság megkérdezni, enyhén szólva nem itt élnek az okosak...

Szerintem higgy Isteneben!❤❤❤

Elozo voltam.

2016. máj. 31. 16:05
 17/44 anonim válasza:
Vagy az azelotti :) :D
2016. máj. 31. 16:05
 18/44 anonim válasza:

16:04!

Már bántodásod ne essék, de engem a hitem miatt ne bánts!!!

Mi vagy, hittérito?

2016. máj. 31. 16:07
 19/44 Ozmium42 ***** válasza:
60%
Szerintem sem létezik. Senki nem tudja megmondani, hogy ki vagy mi ő, csak ráfogják mindenre, hogy isten miatt van. Bizonyítással, fogalmak tisztázásával persze nem zavartatják magukat. Csak az ígérgetés meg a fenyegetés megy.
2016. máj. 31. 16:11
 20/44 anonim ***** válasza:
87%

Szerintem nem létezik.

1. Sosem bizonyította senki, se tudományos, se logikai módon, hogy kéne léteznie. Mivel semmi szükség nincs rá és nem is mutatja meg magát, ezért teljesen logikus következtetés, hogy nincs, illetve ha van, akkor semmilyen hatással nincs a világra, így meg tökéletesen felesleges foglalkoznunk a kérdéssel. A villogó, mindent arannyá változtató kutyaszar sem létezik, ezzel pedig senki sem vitatkozik, pedig pont ugyan annyi közvetett vagy közvetlen bizonyíték van a létére, mint akármilyen istenére.

2. Már önmagában az istenek és vallások töménytelen mennyisége és a köztük lévő hatalmas különbségek is azt mutatják, hogy csupán az emberi fantázia szüleményei.

3. Még konkrét vallásokon belül is folyamatosan változott és változik az istenről és a vallásról alkotott kép.

2016. máj. 31. 16:16
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!