Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hogyan egyeztethető össze a...

Hogyan egyeztethető össze a vallás a tudománnyal?

Figyelt kérdés

Üdv,

Fiatal koromban katolikus nevelést kaptam a 12. osztályig. Utána fokozatosan távolodtam el az egyháztól és tanultam mérnöknek. Mostanában az a kérdés gyötör, hogy miképpen egyeztethető össze a tudományos felfogás és az a tény, hogy az újszövetség szerint Jézus a természeti törvényeket átlépte (vízből bort csinált, halottat támasztott fel, betegeket gyógyított meg és végül feltámadt).

Az újszövetség történések nem jelképesek, tehát a kat. egyház szerint nyilván ezek meg is történtek. Tehát ha valaki tud valami okosat mondani ebben a témában, (azon kívül, hogy boldogok akik hisznek, akkor is ha nem látják) az kérem ne tartsa magában...

Bármilyen megoldás érdekel (könyv, utána járás, stb.) :)

2016. máj. 30. 23:14
1 2
 11/18 Papi Gonzales ***** válasza:

sehogy

a vallás szükségszerűen abszolút tudás állít, míg ahogy te is tudod, a tudomány nem

2016. máj. 31. 12:43
 12/18 anonim ***** válasza:
Nehezen. Elég nagy alázat kell ahhoz, hogy a kettő megférjen egymás mellett. Én azt nem értem, hogy egyáltalán miért volt szükség csodákra? Jézus azt mondta hitetlen Tamásnak, miután az megfoghatta a sebeit: "Hittél, mert láttál. Boldogok, akik nem látnak, mégis hisznek".
2016. máj. 31. 14:34
 13/18 anonim ***** válasza:

# 12

"Nehezen. Elég nagy alázat kell ahhoz, hogy a kettő megférjen egymás mellett."

Lehet, hogy bennem van a hiba, de nekem ez nem okoz problémát. Sőt, a magam részéről még a művészetek is nagyon jól megférnek a tudományok mellett.

2016. máj. 31. 14:53
 14/18 anonim ***** válasza:
100%

sehogy

ha most azt mondom neked ha elhiszed hogy egy szalmaszálra lehet felhőkarcolót építeni kinevetsz hisz tudod ez lehetetlen

de ha azt mondom neked hogy jézus vízen járt azt lehetségesnek tartod

nem tudom érzed e hogy mindkettő ugyan olyan lehetetlenség mégis az egyiket elfogadod a másikat nem

pedig tudod hogy nem lehetséges

vagy te gondolkodsz vagy helyetted gondolkodnak

olyan nincs hogy gondolkodsz is meg nem is

2016. máj. 31. 15:42
 15/18 A kérdező kommentje:
8/14: Köszi :)
2016. jún. 1. 18:58
 16/18 anonim ***** válasza:
100%

"olyan nincs hogy gondolkodsz is meg nem is"

Pedig van.

Kimutatták, hogy a hívők fejében, amikor a SAJÁT hitükről gondolkodnak, akkor a gondolatok nem mennek át a hihetőségközponton. Ilyen még álmában van az embernek, amikor mindent elhisz, ami vele történik. Ezen kívül még az ilyen, amit nagyon fiatalon tanult, és eszébe se jut megkérdőjelezni.

A MÁS vallása az már átmegy ezen a központon is, ezért tud róla sok hívő értelmesen és kritikusan beszélni.

2016. jún. 2. 11:56
 17/18 anonim ***** válasza:

Nálunk zsidóknál naná.

Üdv!

2016. jún. 2. 18:54
 18/18 anonim ***** válasza:
Úgy hogy mindegyik másról szól. A tudomány a materialista világról (pontosabban arról amit mi annak érzékelünk), a vallás meg ami azon túl van. De mindegyik csak saját magával tudja igazolni a tételeit, egymásba átjárható bizonyíték egyiknek sincs.
2016. jún. 5. 15:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!