Hogyan egyeztethető össze/hozható kapcsolatba az Új Világrend és a keresztény vallás?
Attól függ, hogy mit értünk Új Világrend alatt. Mert az már itt van, csak nem hivatalosan.
Egyébként nem kell túl "konspirálni" a dolgot: egyértelműen láthatjuk, hogy a társadalom nagy része nihilista, erkölcseiben tompa, nemzeti érzületében közömbös. Azokat a sebeket, amelyeket az ember a bűnbeesés után szerzett, továbbmérgezi. A gyógyulás tényét, és a gyógyítani akarót pedig megszégyeníti, vagy aktívan vagy passzívan. Ennyi épp elég a sátáni káoszhoz.
Kérdéstől függetlenül, én még mindig ott vagyok leragadva, hogy hogy jön össze a kereszténység és a nacionalizmus? Nem az van, hogy a hit nemzetek feletti és ezért a nemzetek lényegtelenek? Mert ugyebár egy teremtő, annak egy világa és akkor már ezek miért nem lehetnek egy irányítás alatt? Na mindegy!
"Hogyan egyeztethető össze/hozható kapcsolatba az Új Világrend és a keresztény vallás?"
Sehogy, ugyanis nincs olyan, hogy új világrend. Hagyjátok már ezt az ökörséget. Ha a világ összes kormánya, nemzete önként és dalolva is adná át a hatalmat egy globális szervnek, sem lehetne világkormányt fenntartani. Legalábbis olyat nem, amiről ez az idióta összeesküvés szól. Egy világkormánynak, akkor lenne és majd remélem lesz is esélye, ha a világban a hatalmak között paritás van és hajlandóak pár dologban együttműködni. És világkormányon én olyasmit értek - és ennek is van értelme - mint az ENSZ csak pár dologban nagyobb hatáskörrel. Vagyis a legfőbb autoritása a nemzeti hadseregek egy része felett kizárólagosan csak neki lenne, garantálva ezzel is a világbékét. Aztán ezen kívül csak és kizárólag olyan feladatokat kellene ellátnia, amelyek az egész bolygót és az egész emberiséget érintik, vagyis: globális felmelegedés mérséklése, energiahordozók/nyersanyagok globális felmérése, globális kutatás (így hatékonyabb), a globális migráció(népvándorlás) szabályozása. De nem lenne feladata semmi olyasmi, ami a nemzeti kormányok kizárólagos hatásköre. De, ha akarna sem tudna beleszólni, mert egy világkormány honnét tudja, hogy egy gazda mit és hogyan vethet... Az összeesküvés-elméletben hívők meséje olyan, mintha Magyarországot régiók, megyék és városok nélkül akarná valaki irányítani. Lehetetlenség! Közigazgatás nélkül, a feladatok, hatáskörök lebontása nélkül, a helyi adottságok figyelmen kívül hagyásával nem lehet irányítani érdemben. Na ezért nem lesz soha homogenizált világkormány. Pedig világkormány lesz, de annak semmi köze sem lesz a konteós mesékhez.
Máté 21:
17
Mondd meg azért nékünk, mit gondolsz: Szabad-é a császárnak adót fizetnünk, vagy nem?
18
Jézus pedig ismervén az ő álnokságukat, monda: Mit kisértgettek engem, képmutatók?
19
Mutassátok nékem az adópénzt. Azok pedig oda vivének néki egy dénárt.
20
És monda nékik: Kié ez a kép, és a felírás?
21
Mondának néki: A császáré. Akkor monda nékik: Adjátok meg azért ami a császáré a császárnak; és ami az Istené, az Istennek.
22
És ezt hallván, elcsodálkozának; és ott hagyván őt, elmenének.
Ha lenne is "Új Világrend", ezek után mit ártana neki a kereszténység??
Vagy a parancsolatok felrúgás lenne a cél?
Ne ölj, ne lopj stb...?
Érdemes lenne tisztázni, hogy pontosan milyen világrendről is van szó.
De mindenesetre a Biblia azt tanítja, hogy a jelenlegi világhatalmakat le fogja győzni Isten Királysága, mivel azok nem lesznek hajlandóak átadni a kormányzást, ez lesz Armageddon háborúja. Aztán pedig Isten Királysága kiárassza az emberiségre az áldásokat, megvalósítva Isten eredeti szándékát. Ezekről az eseményekről ír a Dániel 2: 44.
"Kérdéstől függetlenül, én még mindig ott vagyok leragadva, hogy hogy jön össze a kereszténység és a nacionalizmus? Nem az van, hogy a hit nemzetek feletti és ezért a nemzetek lényegtelenek? Mert ugyebár egy teremtő, annak egy világa és akkor már ezek miért nem lehetnek egy irányítás alatt? Na mindegy!"
Igen, de pontosan a nemzetfelettisége jelenti azt, hogy nem nemzetellenes. Itt több dolog összefüggéséről van szó. Amint fentebb láthattuk, Jézus Krisztus nem az mondta, hogy az örömhír bármilyen politikával összefonódó dolgot jelentene. Az Egyház küldetése messze több, mint a nemzet küldetése, ezért különbözőek. Nem szabad továbbá a kettőnek összefolynia, de alkothatnak szövetséget. Ezért mondta Pál is, Péter is, hogy engedelmeskedjenek a rabszolgák a hatóságokban, még a keményeknek is - kivéve, amikor Istennek kell inkább engedelmeskedni, mint embernek. (Róm 13,7; 1Pét 13, 17)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!