Az adventisták hogyan értelmezik a Fillipi 1,15-16a valamint a Fillipi 2,3-mat?
Szia!
Pontosan szó szerint úgy, ahogy le van írva:
Némelyek ugyan irigységből és versengésből, de mások jóakaratból hirdetik Krisztust: ezek szeretetből,
semmit ne tegyetek önzésből, se hiú dicsőségvágyból, hanem alázattal különbnek tartsátok egymást magatoknál.
Az Úr Jézus Krisztus példáját kell követni, jóakaratból szeretetből hirdetni minden ember számára az evangéliumot, meg kell látni mindenkiben a jót, és azt, hogy Isten mivé tudja átformálni az embert az Úr Jézus Krisztus által.
Üdv. Péter
Kedves Kérdező!
Nincs veszélyesebb dolog az általánosításnál. Úgy tűnik, neked van egy rossz tapasztalatod, találkoztál egy-két olyan adventista tanítóval, aki fellengzős volt, és elszállt a sok ismerettől, és ebből levontad a tanulságot: minden adventista ilyen.
Nos én 25 évvel ezelőtt ismertem meg az adventistákat, és ha ilyen emberekkel találkoztam volna akiket te említesz, akkor minden bizonnyal továbbléptem volna. Én azonban ennek az ellenkezőjét látom, az általam ismert tanítók alázatosak, és jámborak.
Ugyanez szerintem minden felekezetre igaz, mindenhol vannak fellengzősek, és mindenhol vannak jámborak is.
Üdv. Péter
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!