Az Adventistak hogyan magyarázzák Ellen White ellentmondó személyiségét?
Mintha párhuzamba lehetne vonni a Russel nevu vallás alapitoval aki a tanuk vallását alapította.
Néha jó mélyre ásni a gyökerekig !
Szia!
Nem tudom milyen ellentmondásokra gondolsz. Azt pedig végképp nem értem, hogyan lehetne párhuzamot vonni Charles Taze Russel és E.G. White között, tekintve, hogy ez utóbbi nem volt vallásalapító. Néha jó mélyre ásni a gyökerekig és hiteles forrásból utánaolvasni a dolgoknak.
Üdv. Péter
Alapvetően sehogy. Ők elfogadták Ellen G. White-ot prófétának, innentől fogva kritika nem nagyon éri őt a gyülekezeten belül, hiszen írásainak nagy tekintélye van náluk.
Másrészt persze a kritikákra is reagálni kell, ezért ha jól emlékszem, a [link] oldalon kísérlik meg feloldani a személyével kapcsolatos ellentmondásokat.
Dante.
Sziasztok!
Úgy érted: tele van hazugsággal.
Megcáfoltunk már jó néhányat itt a fórumon, konkrét példát is hozok:
„Aki a döglött állatok húsát eszi, nem fog elragadtatni.” Testimonies, 1:187.
Bemásoltam ide a testamonites 1:187-et, ahol semmi ezzel kapcsolatos információ nincs! :-)
A "Testimonies" a "Testimonies for the Church" című könyv rövidítése. Magyarul: Bizonyságtételek az egyháznak (gyülekezeteknek). Az 1, a "Volume One", vagyis első kötet, a 187 pedig az angol eredeti oldalszámozásra utal.
Elolvasható itt:
[link] - angol nyelven.
Magyarul is megjelent az Advent kiadó gondozásában: [link]
Üdv. Péter
Nos igen, a kritikának is tisztességesnek kell lennie.
Én magam sem értek egyet Ellen G. White tanításaival, de az nem szép dolog, hogy hazugságot terjesztenek róla.
Egyébként én azt gondolom, hogy Ellen G. White egy hívő ember volt.
Dante
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!