Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A keresztények tényleg tagadjá...

A keresztények tényleg tagadják az evolúcciót?

Figyelt kérdés
2016. máj. 24. 13:50
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:
38%

A neoprotestánsok/reformátusok stb. felháborodva tagadják, a tudományos újságokat elégetik, ha véletlenül egy olyan természetfilmre kapcsolnak amiben megemlítik akkor beszólnak a tévének és átkapcsolnak. :D

Tudom, mert ez van a családomban is, meg jópár keresztény gyülekezetet ismerek. Az internetet is kikapcsoltatnák ha egy családtagjuk vallással ellentétess dolgot olvasna rajta.

Katolikusok egyszerűen megpróbálnak nem foglalkozni vele.

2016. máj. 24. 17:20
 12/33 anonim ***** válasza:
Sem az evolúció, sem az evolúció tagadása nem dogma. Az evolúció leírja, hogyan teremtette Isten az élőlényeket.
2016. máj. 24. 17:54
 13/33 anonim ***** válasza:
0%

Kedves Gabriel:

(1Mózes 1:20–27) 20 Majd ezt mondta Isten: „Pezsdüljenek a vizek az élő lelkek sokaságától, és repdeső teremtmények repüljenek a föld felett az égbolt színén!” 21 És Isten megteremtette a nagy tengeri szörnyeket, és mindenféle mozgó, élő lelket teremtett, amely a vizekben kezdett nyüzsögni a maga neme szerint, és mindenféle szárnyas repdeső teremtményt a maga neme szerint. És látta Isten, hogy ez jó. 22 Isten ezután megáldotta őket, ezt mondva: „Legyetek termékenyek, sokasodjatok, és töltsétek be a tengerek vizét, és a repdeső teremtmények is sokasodjanak a földön!” 23 Így lett este és reggel: ötödik nap. 24 Majd ezt mondta Isten: „Hozzon elő a föld élő lelkeket a nemük szerint: háziállatokat, csúszó és mászó állatokat és a föld vadállatait a maguk neme szerint!” És ez így is lett. 25 Isten kezdte megalkotni a föld vadállatait a nemük szerint, a háziállatokat a nemük szerint, és minden földi csúszó és mászó állatot a maga neme szerint. És látta Isten, hogy ez jó. 26 Majd ezt mondta Isten: „Alkossunk embert a mi képmásunkra és hasonlatosságunkra, és uralkodjon a tenger halain, az egek repdeső teremtményein, a háziállatokon, az egész földön, és minden földi csúszó és mászó állaton.” 27 És Isten megteremtette az embert a maga képmására, Isten képmására teremtette; férfinak és nőnek teremtette őket.

Mr megállapították, hogy nincs át törés, és ezért nem az egyikből alakult ki a másik, jól lehet egyes fajok alkalmazkodtak az életkörülményekhez, de az még az a faj maradt, nem másik lett belőle.

2016. máj. 24. 17:54
 14/33 anonim ***** válasza:

"A maga neme szerint"

S ez így is szaporodik.

2016. máj. 24. 17:55
 15/33 anonim ***** válasza:
32%

A következetes keresztény ezt teszi. Mert ragaszkodik Isten kinyilatkoztatott szavához. És mert tudja, hogy az egész kereszténység értelmét vesztené, ha a Genezis csak egy mítosz lenne. Ekkor ugyanis Isten szava nem hiteles, nem volt eredendő bűn, és Jézusnak sem volt miért feltámadni.

Csakhogy ezek a keresztények óriási tévedésben vannak. Az evolúció ugyanis 100%-ban bizonyított. Ez pedig azt jelenti, hogy a kereszténységnek semmi értelme.

Azok a hívők, akik elfogadják az evolúciót, ők jól állnak ugyan a valósághoz, de következetlenek a hitükhöz. És továbbra is kitartanak a vallásuk mellett, pedig be kellene látniuk, hogy 2016-ban ennek már semmi értelme.

2016. máj. 24. 21:04
 16/33 anonim ***** válasza:
11%

Ákos13!

A logikád páratlan, és hibátlan! A bökkenő ebben az számomra, hogy az evolúció, nemhogy 100%-ban, de csak érintőlegesen sem bizonyított a véleményem szerint, ami kiütné a teremtett világ tényszerűségét.

2016. máj. 24. 22:20
 17/33 Inkviziciós detektív ***** válasza:
39%
A bizonyitékaitokat lehúzhatjátok a wc-n amikor letérdeltek majd Kriszrus előtt.
2016. máj. 24. 22:53
 18/33 Inkviziciós detektív ***** válasza:
40%
xd
2016. máj. 24. 22:53
 19/33 anonim ***** válasza:

"A bizonyitékaitokat lehúzhatjátok a wc-n amikor letérdeltek majd Kriszrus előtt."

Nem értem a logikát abban, miért lenne az hiba Isten előtt, hogy az ember megérti, hogyan is működik az általa alkotott világ.

Hiszen ha abban hiszel, hogy a világot minden azt működtető törvénnyel együtt Isten teremtette, akkor mi értelme van vakon tagadni azokat a bizonyítékokat, amelyek ezeket a működéseket mutatják be?

2016. máj. 24. 23:20
 20/33 anonim ***** válasza:
Én, ahogy említettem már, fanatikus kreacionista, teremtés hívő vagyok, DE! Sehol, a Bibliában, főleg nem Jézus beszédeiben nincs egyetlen utalás sem arra vonatkozóan, hogy bárki is aszerint lesz majd megítélve, hogy ki mit képzelt arról, hogy a világunk miképpen lett. Jézus egyértelműen beazonosította, hogy Ő mi szerint fogja megítélni az embert. Amiképpen bántunk az embertársainkkal, akképpen leszünk mi is megítélve. Ez a lehúzhatod a wc-n duma valóban igaz, semmit nem fog érni, de e miatt bántódásod a Biblia szava, és az én hitem szerint sem lesz.
2016. máj. 24. 23:38
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!