A keresztények tényleg tagadják az evolúcciót?
Ezerszer volt már a kérdés...
Nem, nem tagadják. Egyes neoprotestáns felekezetek tagadják.
Jézust a szíveddel kell keresni nem a szemeddel.
Jel 3,20
Ímé az ajtó előtt állok és zörgetek; ha valaki meghallja az én szómat és megnyitja az ajtót, bemegyek ahhoz és vele vacsorálok, és ő én velem.
Nézd, most vagy teremtették az állatokat, vagy az evolúció során alakultak ki. A kettő együtt nem megy.
Szerencse, hogy hittanból nem kell érettségizni, mert a tanulók igencsak gondban lennének, hogy hittanból a teremtést kellene elmesélniük, biológiából meg az evolúciót.
# 3
"Nézd, most vagy teremtették az állatokat, vagy az evolúció során alakultak ki. A kettő együtt nem megy."
Ezt azért beszéld meg a hittantanároddal, mert marha nagy tévedésben vagy.
Ha meg hittanra sem jársz, akkor talán nem neked kéne a vallási rovatban válaszolgatni. ;)
Nem. Bár vannak szép számmal akik igen, de azért az olyan vak hit, ahol már nyilvánvaló tényeket is tagadnak, hál'Istennek egyre kevésbé jellemző.
Szóval általánosítani abszolút értelmetlen.
Ötmilliomodszor teszik fel ezt a kérdést, a válasz továbbra is nem, Isten és evolúció tökéletesen megférnek egymás mellett.
(Nyilván vannak szűk látókörű "keresztények" is, akik tagadják, de ezeket nem szabad mérvadónak tekinteni)
Én "szűk látókörű", fanatikus kreacionista vagyok, és tagadom az evolúciót. De magukat kereszténynek valló emberek túlnyomó többsége vallja az evolúciót, és egyfajta példabeszédnek veszik a teremtés könyvét. (Megjegyezném, hogy ezek szerint Mózes tenger kettéválasztását valószínű szintén, ahogy Jézus halottak feltámasztását is szintén, a szamár beszédét Bálámhoz szintén, Jézus látás teremtését szintén, és Jézus feltámadását szintén, mennybemenetelét szintén, Jézus Pálnak való megjelenését szintén - és sorolhatnám... - példázatnak kellene venniük, de szelektív módon ezt érdekes, de nem teszik. )
De ez már tényleg nagyon unalmas kérdés.
Rossz a kifejezés.
Nem tagadásról van szó, hanem arról, hogy Isten nem fejlődést használt egyes fajok kialakulásához.
Hanem mindent rendeltetése szerint teremtett, és nem alakult ki az egyikből a másik.
"Nem tagadásról van szó, hanem arról, hogy Isten nem fejlődést használt egyes fajok kialakulásához. "
Azaz tagadod az evolúciót.
De mellesleg mutass már arra a részre a Bibliában, ahol pontosan definiálja a teremtés mikéntjét! Hogy miért ne lenne értelmezhető a teremtés egy hosszú evolúciós folyamatként?
Egyszer egy hittanost megkérdeztek, hogy honnan származik az ember? Azt válaszolta:
- Az első emberpárt az Isten teremtette, a többi azonban a majomtól származik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!