Miért nem lehet válaszolni erre az egyszerű kérdésre?
Tehát a bibliai igék:
János 20,25: Mondta is hát neki a többi tanítvány: „Láttuk az Urat!” De ő ezt mondta nekik: „Hacsak nem látom a kezén a szegek nyomát, és ujjamat nem dugom a szegek nyomába, és kezemet nem dugom az oldalába,+ én nem hiszem.”
János 21,25: "Mondta is hát neki a többi tanítvány: „Láttuk az Urat!” De ő ezt mondta nekik: „Hacsak nem látom a kezén a szegek nyomát, és ujjamat nem dugom a szegek nyomába, és kezemet nem dugom az oldalába,+ én nem hiszem.”
És van egy kép: [link]
A kép forrása itt található: [link]
Tehát a kérdés még mindig az, hogy hogyan mehet szembe egy lektorált kép a bibliai igékkel szembe? Mert nincsenek a képen szegek, csupán egy szeget látok.
Vagy tán a Biblia hazudik?
Elnézést az előbb a helyesírásilag javítatlan változatot küldtem át.
Kedves kérdező. A megmentésünk nem ettől fog függni , hogy Jézust szeggel vagy szegekkel feszitették meg, vannak ennél sokkal nagyobb és fontosabb dolgok ami a megmentésünkhöz szükséges. de térjünk vissza a biblia versre , ha megfigyeled Jézus kezét EGYESSZÁMBA használja a,, KEZÉN,, nem kezein a szegek nyomát,, míg a szegeket többes számba, tehát egy szeg ütött 2 nyomot ezert írja a szegek nyomát--HA A KEZET TÖBBES SZÁMBA ÍRTA VOLNA AKKOR BIZTOSAN A SZEG NYOMÁRÓL BESZÉLT VOLNA
Amúgy nekem is lenne pár kérdésem ami magyarázatra szórul és amire várom a válaszodat János 14:28,,Hallottátok, hogy azt mondtam nektek: elmegyek, és visszajövök hozzátok. Ha szeretnétek engem, örvendeznétek, hogy elmegyek az Atyához, mert az Atya nagyobb+ nálam.,,
KÉRDÉSEM Hogy fér bele ebben a biblia versbe az hogy Jézus egyenlő az atyával?
Prédikátor 9:5,10,,Mert az élők tudják, hogy meghalnak,+ de a halottak semmit sem tudnak,+ és nincs többé fizetségük, mert nem emlékeznek rájuk többé, elfeledték őket Mindazt, amit kezed megtehet, tedd meg a te erődből,+ mert sem cselekedet, sem tervezés, sem ismeret+, sem bölcsesség+ nincs a seolban+, ahová mégy.+
KÉRDÉSEM hogy fér bele ezekbe és sok más hasonló biblia versbe a lélek halhatattlansága és a tüzes pokol tantétel?
Cselekedetek 24:15 ,,és reménykedem+ az Istenben — e reménységet ezek az emberek is táplálják magukban —, hogy lesz feltámadásuk+ mind az igazságosaknak,+ mind az igazságtalanoknak.+,,
KÉRDÉSEM ha LESZ feltámadás akkor hogyhogy egyesek szerint már feltámadtak a halottak es ki a pokolba ki a menybe jut , nem hiszem hogy 2szer is feltámadhatnának
1János 5:21 ,,őrizzétek meg magatokat a bálványoktól!..
Kérdésem miért van figyelmen kívül hagyva ez a Biblia vers
(Máté 24:14 ,,És a királyságnak+ ezt a jó hírét+ prédikálni fogják az egész lakott földön tanúságul minden nemzetnek,+ és akkor jön el a vég.+..
KÉRDÉSEM Kik ismertek arról hogy hirdetik a Kiráyság jó hírét, melyik vallás veszi komolyan Jézus ezen elvárását és aki nem teszi azt amit Jézus elvár hogyan mondhatja magáról hogy követi öt?
3Mózes 17:14 Mert mindenféle test lelke az ő vére az abban levő lélek által. Ezért mondtam Izrael fiainak: ,Semmiféle testnek a vérét ne egyétek meg, mert mindenféle test lelke az ő vére.+ Bárki eszi is meg, ki kell irtani.’+
KÉRDÉSEM Kik veszik komolyan Isten eme elvárását ha a Bibliában le van írva hogy a vért Isten nem tápláléknak szánta, mert a vér szent ás büntörlő értéke van akkor miért nem veszik a vallások ezt komolyan?
Máté 26:52: „Jézus akkor így szólt hozzá: »Tedd vissza kardodat a helyére, mert mindazok, akik kardot fognak, kard által vesznek el.,,
KÉRDÉSEM Miért mennek akkor katonának aki Jézus követőének tartsa magát,,,,,és miért támogatták a múltba és most is a papok a háborúkat, sőt megszentelték a fegyvereket? KIK AZOK AKIK NEM MENNEK KATONÁNAK?
Zsoltárok 83:18 Hogy megtudják az emberek,+ hogy te, akinek neve Jehova,+
Egymagad vagy a Legfelségesebb+ az egész föld felett.+
KÉRDÉSEM ha istennek ez a neve ő bemutatkozik nekünk a Biblián keresztül miért nem használják és ismertetik ugyanis a ,, hogy megtudják,, azt is jelenti hogy ismertetni kell a névét nem? KIK ISMERTETIK MA JEHOVA NEVÉT?
2Krónikák 7:14,,és megalázkodik+ az én népem+, amely nevemről neveztetik,+ imádkozik+, és keresi arcomat,+ és megtér gonosz útjairól,+ akkor én meghallgatom őket az egekből,+ megbocsátom bűnüket,+ és meggyógyítom földjüket,,
KÉRDÉSEM Melyik az a nép melyet Isten magáénak tart és a mely Isten amelyik a nevéről.. csaknem Jehova tanúi?
Ezt idézted:
„Hacsak nem látom a kezén a szegek nyomát, és ujjamat nem dugom a szegek nyomába …”
Vajon miért mondja a szegek nyomát egyes számban és nem nyomait mond? Hogy lehet több szegnek egy nyoma?
Luk 6:41 Miért nézed pedig a szálkát, amely a te atyádfia szemében van, a gerendát pedig, mely a te saját szemedben van, nem veszed észre?
Ha a szegek alatt többet kell érteni, akkor Jézus szerint félszemű volt mindkét fél, mivel a szemet egyes számban mondja?
Máté 26:51 És íme egyik azok közül, akik a Jézussal valának, kinyújtván kezét, szablyáját kirántá, és a főpap szolgáját megcsapván, levágá annak egyik fülét.
Ján 21:18 Bizony, bizony mondom neked, amikor ifjabb valál, felövezéd magadat, és oda mégy vala, ahova akarád; mikor pedig megöregszel, kinyújtod a te kezedet és más övez fel téged, és oda visz, ahová nem akarod.
A kéznyújtás oszlopra szegezést mutat /Péter esetében/ , nem kéz széttárást mond, mint a keresztre feszítésénél. Az USZ-ben a kéz kinyújtása soha nem jelenti a kéz széttárását!
Szerintem le kellene szállni a magas lóról, meg a J.T. állandó kritizálásaitól tartózkodni, mert csak a saját vermetekbe esetek bele.
(Máté 12:34–37) . . .Viperafajzatok, hogyan szólhatnátok jó dolgokat, amikor gonoszak vagytok? Mert a szív bőségéből szól a száj. 35 A jó ember jó kincséből hoz elő jó dolgokat, a gonosz ember ellenben gonosz kincséből hoz elő gonosz dolgokat. 36 Mondom nektek, hogy minden haszontalan beszédről, amit az emberek mondanak, számot fognak adni az ítéletnapon; 37 mert szavaid által leszel igazságossá nyilvánítva, és szavaid által leszel elítélve.”
3.
Mert még testiek vagytok; mert a mikor írigykedés, versengés és visszavonás van köztetek, vajjon nem testiek vagytok-é és nem ember szerint jártok-é?
4.
Mert mikor egyik ezt mondja: Én Pálé vagyok; a másik meg: Én Apollósé; nem testiek vagytok-é?
5.
Hát kicsoda Pál és kicsoda Apollós? Csak szolgák, kik által hívőkké lettetek, és pedig a mint kinek-kinek az Úr adta.
6.
Én plántáltam, Apollós öntözött; de az Isten adja vala a növekedést.
7.
Azért sem a ki plántál, nem valami, sem a ki öntöz; hanem a növekedést adó Isten.
# 10/15
"Hallottátok, hogy azt mondtam nektek: elmegyek, és visszajövök hozzátok. Ha szeretnétek engem, örvendeznétek, hogy elmegyek az Atyához, mert az Atya nagyobb+ nálam.,,
KÉRDÉSEM Hogy fér bele ebben a bibliaversbe az hogy Jézus egyenlő az atyával?"
Úgy, hogy Jézus megalázta magát és még az angyaloktól is kissebb lett, amikor eljött közénk. Egyébként ez valamilyen értelemben mennybemenetele után is igaz. Senki sem vitatja ugyanis, hogy az Atya nagyobb Jézustól annyiban, hogy mindent tőle kapott.
"Prédikátor 9:5,10,,Mert az élők tudják, hogy meghalnak,+ de a halottak semmit sem tudnak,+ és nincs többé fizetségük, mert nem emlékeznek rájuk többé, elfeledték őket Mindazt, amit kezed megtehet, tedd meg a te erődből,+ mert sem cselekedet, sem tervezés, sem ismeret+, sem bölcsesség+ nincs a seolban+, ahová mégy."
KÉRDÉSEM hogy fer bele ezekbe es sok mas hasonló bibliaversbe a lélek halhatattlansága és a tüzes pokol tantétel?"
Úgy, hogy a Prédikátor nem minden szava és igaz és készpénz. Valószínűleg egy depressziós fickó volt, hiszen még azt sem tudja megindokolni, hogy miért érdemes jónak lenni:
,,Mert hiszen mindenkire egy és ugyanaz a sors vár, az igazra és a gonoszra, a tisztára és a tisztátalanra; arra, aki áldozatot mutat be, és arra, aki nem mutat be áldozatot; a jóra és a bűnösre, arra, aki esküszik és arra, aki fél az esküvéstől. Az a baj abban, ami a nap alatt történik, hogy mindenkire egy és ugyanaz a sors vár, s hogy az ember szíve tele van gonoszsággal, és esztelenségeket eszel ki az ember – míg él, az élők számára, aztán a holtak számára. Igen, míg valaki az élők közé tartozik, addig még van reménye. Mert jobb az élő kutya, mint a holt oroszlán. Az élők ugyanis tudják, hogy meg fognak halni, de a holtak nem tudnak semmit, és jutalmuk sincs már; hisz még nevük is feledésbe merül, amelyet szereztek maguknak. Szeretetük, gyűlöletük és igyekezetük is mind odavan. Soha többé nem lesz részük abban, ami a nap alatt végbemegy." (Préd 9,2-6)
A Prédikátor könyve egy merő keserűség, szerinte minden hiábavalóság. Hiábavaló az élet, a bölcsesség, a szenvedés, a jóság. Majdhogynem öngyilkosságra bátorít:
"Meggyűlöltem az életet, mert bosszantónak találtam azt a fáradozást, ami a nap alatt folyik. Igen, minden hiábavalóság és szélkergetés!" (Préd 2,17)
"Másfelől láttam a sok elnyomást a nap alatt: az elnyomottak könnyeit, és hogy nincs, aki vigasztalná őket; elnyomóik részéről az erőszakot, és hogy nincs, aki vigasztalná őket. Ezért boldogabbnak mondom a holtakat, akik már rég meghaltak, mint az élőket, akik még élnek. De mindkettőnél jobban (dicsérem) azt, aki meg sem született, aki meg sem látta azt a (sok) rosszat, ami a nap alatt végbemegy." (Préd 4,1-3)
Jézus Krisztus feltámadásával viszont már egyértelműen változás állt be a halottak sorsában. Már nem igaz, hogy aki meghalt, annak már semmi jutalma nem lesz, ezt még a tanúk is elfogadják. Azt tehát nektek is el kell fogadnotok, hogy a prédikátori tanítás csak Krisztusig volt teljes mértékben érvényes. Viszont ha a jók sorsában valtozás állt be, azaz feltámadnak, akkor mitől olyan elképzelhetetlen, hogy a gonoszok sorsával kapcsolatban is változás álljon be? Honnan gondolod, hogy a Prédikátor ezzel kapcsolatos tanítása igaz maradt? Nos Krisztus egyértelműen beszélt arról, hogy a gonoszok meg szenvedni fognak, mégpedig a Gazdag és Lázár példázatában. De a Jelenések könyve is egyértelműen ezt tanítja.
"és reménykedem+ az Istenben — e reménységet ezek az emberek is táplálják magukban —, hogy lesz feltámadásuk+ mind az igazságosaknak,+ mind az igazságtalanoknak.+,,
KÉRDÉSEM ha LESZ feltámadás akor hogyhogy egyesek szerint már feltámadtak a halottak es ki a pokolba ki a menybe jut, nemhiszem hogy 2szer is feltámadhatnának."
Jézus mondja:
"Ne féljetek azoktól, akik a testet megölik, a lelket azonban nem tudják megölni! Inkább attól féljetek, aki a kárhozatba vetve a testet is, a lelket is el tudja pusztítani!" (Máté 10,28)
Igen, a Biblia kétféle halálról és kétféle feltámadásról beszél, 1.feltámadás = szellemi feltámadás, 2.feltámadás = testi feltámadás, ahogy az 1.halál = testi halál, 2.halál = szellemi halál.
Krisztus (testi) halála után alászállt a pokolra és hírt vitt az ott sinylődő lelkeknek:
1Pét 3,19-20 "Így ment el a börtönben sínylődő lelkekhez is, és hírt vitt nekik . Ezek egykor engedetlenek voltak , amikor Noé idejében az Isten türelmesen várt, amíg a bárka elkészült, amelyben csak néhányan, mindössze nyolcan menekültek meg, épp a víz által."
Jézus azért szállt alá a poklokra, hogy az igazakat, akik őelőtte éltek, kiszabadítsa (Mt 27,52--53.).
„Az igazak lelkét, akik Ábrahám kebelén vártak az Üdvözítőt , a pokolraszálló Úr Krisztus kiszabadította”. [Római Katekizmus 1, 6, 3.]
Az itt lévő lelkek sorsa pedig egyáltalán nem volt azonos, miként azt "Ábrahám kebelére" fogadott szegény Lázárról szóló példabeszédben megmutatta (Vö. Lk 16,22--26.).
"KÉRDÉSEM Kik ismertek arrol hogy hirdetik a Kiráyság jó hirét, melyik vallás veszi komolyan Jézus ezen elvárásat és aki nem teszi azt amit Jézus elvár hogyan mondhatja magáról hogy követi öt?"
Minden keresztény hirdeti a jó hírt, a jó hírt nem csak házról-házra járkálva lehet hírdetni, de persze lehet így is.
"miért támogatták a múltba és most is a papok a háborukat, söt megszentelték a
fegyvereket?"
Elég durva általánosítás, hogy a papok régen is a háborúkat támogatták és most is azt támogatják, de természetesen a papok sem bűntelen emberek. Nem mellesleg a Biblia szerint az államhatalmak Isten akaratából viselik a kardot, és az a dolga, hogy "elijesszen a rossztól". Az értük mondott ima pedig jó és kedves az Isten szemében:
"Inttelek azért mindenek előtt, hogy tartassanak könyörgések, imádságok, esedezések, hálaadások minden emberekért,2Királyokért és minden méltóságban levőkért, hogy csendes és nyugodalmas életet éljünk, teljes istenfélelemmel és tisztességgel.3Mert ez jó és kedves dolog a mi megtartó Istenünk előtt" (1Tim 2,1-3)
Vagyis amikor egy ellenséges nemzet támadása alatt áll az ország (jó példa erre mondjuk a törökök támadása), szerintem nem volt olyan nagy bűn imákkal támogatni az államhatalmakat. A papok mindent megáldanak, ami szerintük a jó ügyet szolgálja, a Biblia szerint pedig a fegyverek is szolgálhatnak jó ügyet.
"KIK AZOK AKIK NEM MENNEK KATONÁNAK?"
Önvédelemből nem biztos, hogy bűn a katonáskodás. Mit is mond Keresztelő János a katonáknak? Azonnal szereljetek le? Nem azt, hanem hogy ne erőszakoskodjanak. Úgy tudom a Szentlélek több katonára is rászállt, de az sehol sincs, hogy azonnal leszereltek.
"Mindenki vesse alá magát a fölöttes hatalomnak. Mert nincs hatalom, csak az Istentől, ami van, azt Isten rendelte. Ezért aki a hatósággal szembeszáll, Isten rendelésének szegül ellene. Az ellenszegülő pedig magára vonja az ítéletet. A felsőbbség nem arra való, hogy a jótettől ijesszen el, hanem a rossztól. Azt szeretnéd tehát, hogy ne kelljen a hatalomtól tartanod? Tedd a jót és megdicsér, mert az Isten eszköze a javadra. De ha gonoszságot művelsz, rettegj, mert nem hiába viseli a kardot. Isten eszköze, hogy a gonosztevőt megbüntesse. Alá kell tehát magadat vetned neki, nemcsak a megtorlás miatt, hanem a lelkiismeret szerint is. Ezért fizettek adót is, hiszen akik behajtják, Isten szolgái. Adjátok meg mindenkinek, ami jár neki: akinek adó, annak az adót, akinek vám, annak a vámot, akinek hódolat, annak a hódolatot, akinek tisztelet, annak a tiszteletet." (Róm 13,1-7)
Vagyis az államhatalomra és a kardjára is szükség van. Szerintem jobb olyan országban élni, ahol rend van, s nem vadnyugati állapotok. S nagyon nagy szükség lenne normális rendőrökre, normális katonákra, miért pont keresztények ne legyenek azok?
"KIK ISMERTETIK MA JEHOVA NEVÉT?"
Sehol nem írja a Biblia, hogy a Jehova név ismertetésétől lesz valaki keresztény. Sőt, a Bibliából az derül ki, hogy a keresztények egyáltalán nem is tartották fontosnak használni ezt a nevet.
# 13
"Szerintem le kellene szállni a magas lóról, meg a J.T. állandó kritizálásaitól tartózkodni, mert csak a saját vermetekbe esetek bele."
Kritizálni nem bűn a hamis tanításokat, épp ellenkezőleg. Jó, mondjuk ez a kereszt téma nem annyira lényeges, de pl. amikor Jézus mondja: "Bizony mondom néked, ma velem leszel a paradicsomban" És ti a vesszőt arrébb toldjátok, mintha Jézus ezt mondta volna: "mondom néked ma, velem leszel a paradicsomban." mintha a "ma" nélkül nem lett volna egyértelmű, hogy mikor mondja, nos ez már igenis egy lényeges téma és itt van értelme a kritikának.
Idéznéd kérlek azokat a szentírási részeket, ahol Jézus mondja "bizony mondom néked" és egyszer is oda teszi a "ma" szócskát?
A képen valóban egy szeg látható. Azonban a képen az alak lába sem látható...
Ahogy a dárda sem.
A kép akkor lenne teljesen hiteles, ha ágyékkötő sem lenne, hiszen az sem volt, bár nem említi a Biblia.
A képen a megkorbácsolás nyomai sem látszanak, sem a töviskorona...
Ha valósághű képet tennének bele a kiadványukba a megfeszítésről, akkor bizonyos életkori karikát kellene rájuk tenni a legtöbb országban...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!