Miért nem lehet válaszolni erre az egyszerű kérdésre?
Tehát a bibliai igék:
János 20,25: Mondta is hát neki a többi tanítvány: „Láttuk az Urat!” De ő ezt mondta nekik: „Hacsak nem látom a kezén a szegek nyomát, és ujjamat nem dugom a szegek nyomába, és kezemet nem dugom az oldalába,+ én nem hiszem.”
János 21,25: "Mondta is hát neki a többi tanítvány: „Láttuk az Urat!” De ő ezt mondta nekik: „Hacsak nem látom a kezén a szegek nyomát, és ujjamat nem dugom a szegek nyomába, és kezemet nem dugom az oldalába,+ én nem hiszem.”
És van egy kép: [link]
A kép forrása itt található: [link]
Tehát a kérdés még mindig az, hogy hogyan mehet szembe egy lektorált kép a bibliai igékkel szembe? Mert nincsenek a képen szegek, csupán egy szeget látok.
Vagy tán a Biblia hazudik?
akkor már légyszi adjatok egyenes, tényleges és valós választ végre erre is:
http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallas__7..
A Biblia nem hazudik és nem is téved! Egyedül azok tévednek, akik azt hiszik hogy Krisztus nem széttárt kezekkel lett megfeszítve.
Ja és jönnek majd a JT-k hogy ez meg az a szó egyenes cölöpre utal stb. Nekik üzenem, hogy az is volt "LÉNYEGÉBEN" egy cölöp, egy keresztfával amire a karokat szegezték ki.
Tévedés, az Őrtorony is többes számban írja a szeget.
A választ pedig találjátok ki, kutassatok utána.
Vagy gondoljátok úgy ahogy nektek megfelel.
Jézust ráhelyezik az oszlopra, hogy felfeszítsék (Márk 15:25). A katonák szegeket vernek a kezeibe és a lábaiba. Kínzó fájdalmat okoznak, ahogy átlyukasztják a húst és az ínszalagokat. Amikor pedig felállítják vele az oszlopot, egyre elviselhetetlenebbé válik a fájdalom, hiszen a szegek okozta sebek még jobban szétnyílnak a testének súlya alatt. Mindezek ellenére Jézus nem szidja a katonákat. Ehelyett így imádkozik: „Atyám, bocsáss meg nekik, mert nem tudják, mit tesznek” (Lukács 23:34).
(1Timóteusz 6:4) . . .szavak körüli csatározások betege az elméjében.. . .
Tádám és máris itt van a haszontalan válasz.
Akkor tessék megnézni a képet, elolvasni a kérdést és ismét nekifutni a válasznak. Vagy nem tudsz rá válaszolni?
Igen, tudom, hogy a terelést tanítják nektek, de nem mindenkinél válik be.
Na jó, segítek:
Tehát a kérdés még mindig az, hogy hogyan mehet szembe egy lektorált kép a bibliai igékkel szembe? Mert nincsenek a képen szegek, csupán egy szeget látok.
Kedves kérdező. Hát ilyenek a bigott, megrögzött JT-k (vannak kivételek).
Hiába ír mást a Biblia, ők azt nem látják.
Ha egy ilyen vitába kezdek velük akkor jönnek a jól betanult szövegkörnyezetből kiragadott versekkel és az arra épített magyarázatokkal. Ha már minden lapjuk kifogyott akkor jön a terelés és a kitérés a válasz elől.
De SOHA nem fognak a tanaik ellen fordulni mert az számukra egyenlő lenne az Isten elleni hadakozással!
A tudatalattiukba az van mélyen belevésve, hogy a "szervezet a megmentés", "nincs kegyelem és megváltás a szervezeten kívül", "a szervezet az út Istenhez".
Pedig nagyon tisztán kiolvasható a Bibliából, hogy "KI" az út, az élet és hogy "KI" által van a megmentés.
Légyszíves ne offoljatok, mert így nem fogja látni a kérdést az, akinek szól, és ez miatt kénytelen vagyok újra és újra feltenni:
Kedves kérdező. A megmentésünk nem ettől fog fügGni , hogy Jézust szeggel vagy szegekkel feszitetták meg, vannak ennél sokkal nagyobb és fontosabb dolgok ami a megmentésünkhöz szükséges. de térjünk vissza a bibliaversre , ha megifogyeled Jézus kezét EGYESSZÁMBA használja a,, KEZÉN,, nem kezein a szegek nyomát,, mig a szegeket többes számba, tehát egy szeg ütott 2 nyomot ezert irja a szegek nyomát--HA A KEZET TÖBBES SZÁMBA IRTA VOLNA AKOR BIZTOSAN A SZEG NYOMÁROL BESZÉLT VOLNA
Amugy nekem is lenne pár kérdésem ami magyarazatra szörül és amire várom a válaszodat és meyek létfontosságuak a megmentésünkhöz
János 14:28,,Hallottátok, hogy azt mondtam nektek: elmegyek, és visszajövök hozzátok. Ha szeretnétek engem, örvendeznétek, hogy elmegyek az Atyához, mert az Atya nagyobb+ nálam.,,
KÉRDÉSEM Hogy fér bele ebben a bibliaversbe az hogy Jézus egyenlő az atyával?
Prédikátor 9:5,10,,Mert az élők tudják, hogy meghalnak,+ de a halottak semmit sem tudnak,+ és nincs többé fizetségük, mert nem emlékeznek rájuk többé, elfeledték őket Mindazt, amit kezed megtehet, tedd meg a te erődből,+ mert sem cselekedet, sem tervezés, sem ismeret+, sem bölcsesség+ nincs a seolban+, ahová mégy.+
KÉRDÉSEM hogy fer bele ezekbe es sok mas hasonló bibliaversbe a lélek halhatattlansága és a tüzes pokol tantétel?
Cselekedetek 24:15 ,,és reménykedem+ az Istenben — e reménységet ezek az emberek is táplálják magukban —, hogy lesz feltámadásuk+ mind az igazságosaknak,+ mind az igazságtalanoknak.+,,
KÉRDÉSEM ha LESZ feltámadás akor hogyhogy egyesek szerint már feltámadtak a halottak es ki a pokolba ki a menybe jut , nemhiszem hogy 2szer is feltámadhatnának
1János 5:21 ,,őrizzétek meg magatokat a bálványoktól!..
Kérdésem miért van figyelmen kivül hagyva ez a Bibliavers
(Máté 24:14 ,,És a királyságnak+ ezt a jó hírét+ prédikálni fogják az egész lakott földön tanúságul minden nemzetnek,+ és akkor jön el a vég.+..
KÉRDÉSEM Kik ismertek arrol hogy hirdetik a Kiráyság jó hirét, melyik vallás veszi komolyan Jézus ezen elvárásat és aki nem teszi azt amit Jézus elvár hogyan mondhatja magáról hogy követi öt?
3Mózes 17:14 Mert mindenféle test lelke az ő vére az abban levő lélek által. Ezért mondtam Izrael fiainak: ,Semmiféle testnek a vérét ne egyétek meg, mert mindenféle test lelke az ő vére.+ Bárki eszi is meg, ki kell irtani.’+
KÉRDÉSEM Kik veszik komolyan Isten eme elvárását ha a Bibliában le van irva hogy a vért Isten nem tápláléknak szánta, mert a vér szent ás büntörlő értéke van akor miért nem veszik a vallások ezt komolyan?
Máté 26:52: „Jézus akkor így szólt hozzá: »Tedd vissza kardodat a helyére, mert mindazok, akik kardot fognak, kard által vesznek el.,,
KÉRDÉSEM Miért mennek akkor katonának aki Jézus követőének tartsa magát,,,,,és miért támogatták a múltba és most is a papok a háborukat, söt megszentelték a feyvereket? KIK AZOK AKIK NEM MENNEK KATONÁNAK?
Zsoltárok 83:18 Hogy megtudják az emberek,+ hogy te, akinek neve Jehova,+
Egymagad vagy a Legfelségesebb+ az egész föld felett.+
KÉRDÉSEM ha istennek ez a neve ő bemutatkozik nekünk a Biblián keresztül miért nem használják és ismertetik ugyanis a ,, hogy megtudják,, azt is jelenti hogy ismertetni kell a névét nem? KIK ISMERTETIK MA JEHOVA NEVÉT?
2Krónikák 7:14,,és megalázkodik+ az én népem+, amely nevemről neveztetik,+ imádkozik+, és keresi arcomat,+ és megtér gonosz útjairól,+ akkor én meghallgatom őket az egekből,+ megbocsátom bűnüket,+ és meggyógyítom földjüket,,
KÉRDÉSEM Melyik az a nép melyet Isten magáénak tart és a mely Isten amelyik a nevéröl.. csaknem Jehova tanúi?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!