Mi Isten akarata? Lehet egy egyszerű választ adni erre a kérdésre félre téve minden vallási kotyvalékot?
Jézus az Atya akaratát cselekedte és ezt olvasta fel a zsinagógában:
Ézs 61:1 Az Úr Isten lelke van én rajtam azért, mert fölkent engem az Úr, hogy a szegényeknek örömöt mondjak; elküldött, hogy bekössem a megtört szívűeket, hogy hirdessek a foglyoknak szabadulást, és a megkötözötteknek megoldást;
Ézs 61:2 Hogy hirdessem az Úr jókedvének esztendejét, és Istenünk bosszúállása napját; megvigasztaljak minden gyászolót;
Ézs 61:3 Hogy tegyek Sion gyászolóira, adjak nekik ékességet a hamu helyett, örömnek kenetét a gyász helyett, dicsőségnek palástját a csüggedt lélek helyett, hogy igazság fáinak neveztessenek, az Úr plántáinak, az Ő dicsőségére!
Köszönöm :)
Szerintem mind 3 an nagyon szépen fogalmaztatok. :)
És gondolom mind 3 an különböző vallásuak vagytok,de ettől függetlenül mind a 3om válasz "tökéletes" .
Nagyon köszönöm! :)
Szia
Isten a szavában egy mondatban elmondta, mi az akarata.
(1Timóteusz 2:2–4) . . .. 3 Ez jó és elfogadható a mi Megmentőnk, Isten szemében, 4 akinek az az akarata, hogy mindenfajta ember megmentésben részesüljön, és az igazság pontos ismeretére jusson.
mert ha nem a pontos ismeret szerint élünk, akkor nem azt tesszük ami az Isten akarata,
Szia!
Kedves utolsó!:)
Addig a pontig egyetértek veled amikor azt írod,hogy minden ember megmentésben részesüljön. De mond meg nekem ki tudja a pontos igazságot?
Mi az igazság, azon fölül,hogy kegyelmet kaptunk?
Tudja halandó ember az igazságot?
Látod?
Az igazságot csak Isten tudja.
Szervusz
És még ez is:
Máté 6: 10 Ti tehát így imádkozzatok:
»Égi Atyánk, szenteltessék meg a neved. Jöjjön el a királyságod. Legyen meg az akaratod, mint az égben, úgy a földön is. "
Igen, igazad van, az igazságot CSAK Isten tudja, de éppen azért íratta le a Bibliát, hogy az igaazságát tudassa velünk, emberekkel, a gyermekeivel. Különben mi értelme lett volna leíratnia a Bibliát?
Azt irja az igaazságról:(Jézus szavai) János 17:17
" Szenteld meg őket az igazság által; a te szavad igazság."
Ez is a Jézus tanítása(főpapi imája):János 17:3
" Az pedig az örök élet, hogy ismeretet szerezzenek rólad, az egyedüli igaz Istenről, és arról, akit elküldtél, Jézus Krisztusról."
"Lehet egy egyszerű választ adni erre a kérdésre"
Lehet, de ehhez figyelmesen kell olvasni a Bibliát (és elhinni az is, hogy ez az isten akarata).
Eszerint Isten az egész világot azért teremtette, hogy őt dícsérje. Ez a legfontosabb célja, és ennek kell mindenképpen megfelelni.
Ha szeretnéd, leírom, hogy miért jutottam erre - de figyelmes olvasással te is megtalálod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!