Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Jól szórakozik isten az...

Prókátor kérdése:

Jól szórakozik isten az emberek szenvedésén?

Figyelt kérdés

Azt szokták mondani, hogy senki sem kap nagyobb keresztet, mint amit elbír. De mikor már az ember kifordul magából, és ezt a szerettei érzik meg, az akkor nem nagyobb kereszt mint kellene?

Nem sablonos vigasztalásokat várok, hanem igazi VÁLASZOKAT!

2014. máj. 8. 22:21
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
24%
Nem szórakozhat, ami nincs.
2014. máj. 8. 22:24
 2/15 anonim ***** válasza:
10%
ácsi, először is, nincsenek külön személyek, csak Egy van. az elkülönültséget mi érezzük, de nem valós. nincs külön te meg a szeretteid. másodszor a világ istenben van, tehát a szenvedést ő is pont úgy megéli, mint a "személyek". harmadszor, isten azért bír el minden terhet, mert a teher nem képes őt meghaladni, hisz minden, ami létezik, a teher is, őbenne van, és nem őfelette. harmadszor, az, amiről te beszélsz (isten) érinthetetlen. a szenvedést érzi, de nem érinti meg. ezt kell "nekünk" is észrevenni, többek közt.
2014. máj. 8. 22:35
 3/15 anonim ***** válasza:
5%
Csak a keresztények istene. Az igaz Isten nem ilyen.
2014. máj. 8. 22:39
 4/15 anonim ***** válasza:
9%
Attól mert szenvedek, másnak nem csak nem fogom okozni, hanem kívánni sem. De ezt nem tudja a sok torz lelkű barom feldolgozni magában.
2014. máj. 8. 23:21
 5/15 anonim ***** válasza:
0%
Ja és nem vagyok egy a csőcselékkel.
2014. máj. 8. 23:22
 6/15 anonim ***** válasza:
35%

Mindenki azt aratja, amit vetett. Csak kár, hogy rengetegen ártatlan lelkeket is igyekeznek magukkal rántani. Miért a kérdésed? Hogy szapuld Istent? Ez is egy döntés. Én szeretem és sajnálom azokat, akik az életük minden percében a vesztükbe rohannak.

Vagy úgy gondolod, hogy csupa ártatlan ember szenved a szadista Istenünk miatt? Akkor meg vak vagy. Nézz körbe milyen ocsmány lett a világ. Ha te a bűnt szépnek és ártatlannak látod, az a te bajod, de nem az igazság szerencsére.

2014. máj. 8. 23:42
 7/15 anonim ***** válasza:
65%

Szia Prókátor!

A válaszod a kérdésre a következő:

Isten nem szórakozik az emberek szenvedésein, mivel ha valaki, Ő már csak tudja, hogy mit jelent szenvedni, mivel nincs ember, akivel nagyobb gonoszságokat műveltek volna, mint Vele, amikor itt járt a földön.

Ha egy ember kifordul magából, akkor az legyen jelzés a szerettei felé, hogy annak az embernek nincs közössége Jézus Krisztussal. Aki ugyanis közösségben van Vele, annak a lépteit vezeti a Megváltó a keskeny úton az életben. Egy Isten Lelkétől áthatott ember nem fordul ki magából sosem, mivel tudja, hogy vele történhet az életben jó és rossz egyaránt, de egyvalami nem: véletlen. Minden mögött ott van Jézus, aki valami miatt a nehézséget megengedte. Lehet hogy azért engedi meg azt a problémát, mert hogy az ember javára váljon, mert sajnos az ember időnként a nehézségekben tisztul meg. (lásd Nabukodonozor történet Dániel könyve 4. fejezetében). Az is lehet azonban, hogy a saját bűnei következményét viseli. Isten ugyanis szabadságot adott az embernek, ez azonban nem azt jelenti, hogy a szándékosan elkövetett bűnök következményeitől is meg fogja őrizni. Pedagógiai célallal megengedi a következményt, hogy az ember meglássa a bűn súlyos voltát.

Még valami így a végére: Mondod hogy "Azt szokták mondani, hogy senki sem kap nagyobb keresztet, mint amit elbír." - így is van Pál apostol írja az (1Kor 10,13)-ban, bár nem így szó szerint. És ne téveszd szem elől azt mondatot sem "a kísértéssel egyetemben a kimenekedést is megadja majd, hogy elszenvedhessétek." Ilyenkor feltenném a kérdést: Az az ember, aki kifordult magából, keresi az Isten szabadítását? Meg tudja magát alázni Krisztus előtt, hogy Ő nem tudja megoldani emberileg a problémát, és isteni segítségre van szüksége? Tud gyermeki hittel tekinteni a Megváltóra? Ha igen, akkor Krisztus megadja a szabadítást:

"Jőjjetek én hozzám mindnyájan, a kik megfáradtatok és megterheltettetek, és én megnyugosztlak titeket. Vegyétek föl magatokra az én igámat, és tanuljátok meg tőlem, hogy én szelid és alázatos szívű vagyok: és nyugalmat találtok a ti lelkeiteknek. Mert az én igám gyönyörűséges, és az én terhem könnyű." (Mát 11,28-30)

2014. máj. 9. 06:56
 8/15 anonim ***** válasza:
0%

Kedves Prókátor

Leírok neked egy Bibliai verset /a kedvenceim közé tartozik/

Ézsaiás 35:4 "Mondjátok a remegü szívüeknek: legyetek erösek, ne féljetek! Ime Istenetek bosszúra jö, az Isten aki megfizet, Ö jö és megszabadít titeket" /Károli/

A Károli Bibliámban olvasom e verseket 2.Mózes 3:15

"Vitéz harcos az Úr, az ö neve Jehova"

Kedves kérdezö, Ö a Biblia Istene, a Fia Jézus Krisztus, aki annyira hasonlít tetteiben és természetében Atyjához.

Sem az Atya, vagyis Jehova Isten, sem a Fia Jézus Krisztus bizony nem szórakozik az emberek szenvedésén.

Söt, nem sokára ez a sok jaj-baj el lesz távolítja.

Még egy verset idézek neked kedves kérdezö. Ha van Bibliád kérlek keresd ki a Jelenések könyve 11:18-at. Ha nincs és akarod visszajelezhetsz és kiírom neked

Katy

2014. máj. 9. 07:12
 9/15 anonim ***** válasza:
74%
A Földön mindig is úgy volt, hogy Istennek a királysága, és a sátánnak a királysága összeütközött a lázadás óta. Ha megnézed a teremtés könyvét, láthatod, hogy semmiféle súlyos terhet nem aggatott Isten Ádámra és Évára, mégis az első konfliktusa az embernek a sátán a királyságával vereséggel zárult. Pedig csak annyi volt a küldetésük, hogy műveljék és őrízzék az édent a sátánnak az országától. Akkor sem, és most sem történik másképp. Most is személyek, rendszerek képviselik a sátánt, és az a célja a sátánnak most is mint akkor, hogy megszerezze azt a (területet, személyt, tulajdont) ami Istené. Ezzel az ősi módszerrel nálad is elért némi eredményt, azért puffogsz Isten ellen. Egyiptomban Izrael fiaira a fáraó pakolt még több terhet, pontosan azért, hogy megakadályozza, hogy az élő Istent tisztelhessék, és Neki szolgájanak. Lehet, hogy Isten ki akarja terjeszteni az országát benned is, és csak ellened jött az ellenség, hogy elzárja az utadat. Ha az embernek nincs kiterjedési lehetősége, mert mintha egy gát a vizet akadályozná valami, akkor elkezd foglalkozni azzal ami a gáton belül van. Csipkedi-szúrja a körülötte lévőket. A családját, barátait, stb. Át kell törni a blokádot. Nem vagyunk a meghátrálás emberei, hanem a hitéi. Gondolkodj az Isten tervén, beszédein, térj meg! :-)
2014. máj. 9. 10:42
 10/15 János114 ***** válasza:

Hogy miert nem segit neked?

Valiszinuleg megsertodsz majd de remelem tudatosithatom benned valahogy.

Nos nehany helyen mar talalkoztam a kommentjeiddel.

Ugy allitod be magad mint ha makulatlan eletu hivo lennel es az Isten konyortelenul sulytana teged folyton.

De nem tanusitasz turelmet es halatlan vagy. Tevedesben elsz a turelem nem azt jelenti hogy remegve es fogcsikorgatva folytod el a haragodat hogy nyugodtnak tunj.Ez nem turelem es alazat hanem folytott duh ami kitorni vagyik.

Az Isten probara teszi az embert , ha veled gyakran tortenik valoszinuleg azert van mert valamit nem vagy hajlando felfogni .Nem az Isten kegyetlenkedik az emberekkel szemben az emberek kegyetlenkednek sajat magukkal szemben. Az ember ugyanugy fohaszkodik a rosszert mint a joert mert az embernek mindig sietos.A turelem es a hit Isten kezeben van es annak ad akinek akar.

Ha lat egy csepnyi jot a szivedben akkor adni fog.

Ne legy halatlan ha valami rossz er azt mondod. Az Uram megalazott engem.

De ha barmi jo tortenik ugyet sem vetsz ra mert azt megerdemelted.

Legy alazatos ,ha valami rossz er Mondd hogy az Isten akarta igy okkal es bizonyara valami jobbat ad erte.

Ha igy teszel az jobb neked.

Istenkaromlast kovetsz el azzal ahogy viszonyulsz hozza. Talan nem Ő teremtette foldet amin elsz a testet amit hasznalsz a vizet es az etelt ami taplal teged. Tudd meg hogy az evilagi dolgok mint a hazastarsak a gyerekek a csalad a baratok es a vagyon csak probatetel a hivok szamara.Nem segithetsz es nem arthatsz neki semmiben csak onmagadnak ha Ő is ugy akarja. Forrdulj hozza megbanoan tiszta szivvel es Ő segiteni fog .

Az Isten jobban szereti az embereket mint edesanya az ujszulott gyermeket.

Nezz magadba melyen es gondolkodj el a hozzaallasodon . Az Isten szereti azokat akik merlegelik a tetteiket.

Ne haragudj a modoromert

de talan ez kell hogy vilagosan lass

Isten veled vigyazz magadra :)

2014. máj. 9. 12:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!