Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ki hazudik? A Biblia vagy az...

Ki hazudik? A Biblia vagy az őrtorony?

Figyelt kérdés

Kereszt vagy kínoszlop?

János 20,25: Mondta is hát neki a többi tanítvány: „Láttuk az Urat!” De ő ezt mondta nekik: „Hacsak nem látom a kezén a szegek nyomát, és ujjamat nem dugom a szegek nyomába, és kezemet nem dugom az oldalába,+ én nem hiszem.”

János 21,25: "Mondta is hát neki a többi tanítvány: „Láttuk az Urat!” De ő ezt mondta nekik: „Hacsak nem látom a kezén a szegek nyomát, és ujjamat nem dugom a szegek nyomába, és kezemet nem dugom az oldalába,+ én nem hiszem.”

Keresem az őrtorony képén a szegeket, de csak egyet látok: [link]

Ahogy a feje fölött sincs emmi, mert ott a kezei vannak, táblát így nem tudnak ebben a pózban a feje fölé szögelni:

Máté 27,37: "Az ellene szóló vádat is a feje fölé erősítették. Ez volt ráírva: „Ez Jézus, a zsidók királya.”

Úgyhogy valaki itt hazudik... Vagy Isten vagy az őrtorony. De melyik vajon? Mindegyik képen, amit lehet találni jw.org címszó alatt, minden egyelen szeg üti át Krisztus két csuklóját.

Vajon előfordulhat, hogy aki ezeket rajzolja és lektorálja, az nem ismeri azt, amit csinál? Hm...

2016. máj. 17. 20:35
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
76%
A Da Vinci kód hitelesebb forrása a kereszténységnek, mint az Őrtorony, nem kell egy percre se komolyan venni vagy bármilyen jelentőségét tulajdonítani neki.
2016. máj. 17. 20:45
 2/24 anonim ***** válasza:
Mindegy. Bár a Jehova indok a kereszt ellen elfogadhatatlan.
2016. máj. 17. 20:57
 3/24 anonim ***** válasza:
0%
Da vincsi se a leghitelesebb tanító , de a történelem segít : a rómaiak kínzása a keresztre feszítés volt nem cölöpre . A jehova tanúi alapítója nem egy téves infót adott a fennállása óta ,az egy leszerepelt álkeresztény csoport . A teremtőt csak ők hívják jahvénak , amúgy nem ő Krisztus atyja .
2016. máj. 17. 21:01
 4/24 A kérdező kommentje:

Nem érdekel az őrtorony, se az a pár ember, akik ezeket kitalálják, az átvágás és a megalománia az ő döntésük és az ő bűnük.

De érdekel az pár ember, akik az életüket tették fel egy hazug szervezetre, akik szinte mindenben hazudnak. De hiszem, hogy ezeket az ordas bakikat azért követik el, mert Isten képes megvakítani azokat, akik a másikat romlásba akarják vinni. Ha már egy tanú felébred, már megérte.

Minden szót a jw.org-ról másoltam és a képet is onnan hoztam. Így nem lehet azt mondani, hogy valami lejárató, hamis propaganda a forrás.

2016. máj. 17. 21:02
 5/24 anonim válasza:

A jehovasok saját koordináta rendszerben értelmezik a bibliat

Azaz újra írták az egészet. Abszolút hiteltelen

De nézz csak utána hogyan keletkezett a katolikus biblia

2016. máj. 17. 21:04
 6/24 A kérdező kommentje:
Semmi sem érdekel jelenleg, csupán ennek a kérdésnek a magyarázata. És újra írom: minden szó a jw.org-ról származik, ahogy a kép is, mint ahogy a link forrásából látszik.
2016. máj. 17. 21:06
 7/24 Roland G. ***** válasza:
74%

Szia!

Az őrtorony hazudik.

2016. máj. 17. 21:30
 8/24 szp72 ***** válasza:

Én nem mondanám, hogy hazudnának szerintem csak meglehetősen ostobák, akik igazából azt se tudják miről van szó.

Érvelésük szerint a görög "sztaurosz" szó oszlopot jelent, s valójában ennyiben igazuk is van, a szó eredeti és elsődleges értelme valóban ez. Az már persze nem érdekli őket, hogy egy szónak több jelentése is van, s hogy a rómaiak kedvenc kivégző eszközét is ezzel a szóval jelölték.

Jézus keresztre feszítettségét valóban jól alátámasztja, hogy szegekről s nem egyetlen szegről beszélnek, de a következő párbeszéd is:

"Bizony, bizony, mondom neked: Amikor fiatal voltál, felövezted Magad, s oda mentél, ahova akartál. De ha majd megöregszel, KITERJESZTED KAROD, s más fog felövezni, aztán oda visz, ahova nem akarod. E SZAVAKKAL JELEZTE, HOGY MILYEN HALÁLLAL dicsőíti majd meg Istent. Majd hozzátette: KÖVESS ENGEM! Péter hátrafordult, s látta, hogy az a tanítvány, akit Jézus kedvelt, s aki a vacsorán a keblére hajolt és megkérdezte tőle: Uram, ki árul el? – az követi. Amikor meglátta, Péter Jézushoz fordult: Hát vele mi lesz, Uram?

Jézus így válaszolt: Ha azt akarom, hogy maradjon, míg el nem jövök, mi gondod vele? TE KÖVESS ENGEM!" (Jn 21,18-22)

Jézus arról beszél itt, hogy Péter kövesse őt ebben a sajátos halálban is.

2016. máj. 17. 23:48
 9/24 anonim ***** válasza:
Szeressétek egymást.
2016. máj. 18. 08:32
 10/24 A kérdező kommentje:

Szp: a János 21-et másképp fordították az eredetivel ellentétben, ezért nem jó példa. De én SZÁNDÉKOSAN minden egyes betűt a honlapjukról hoztam, pont ezért.

És de, ebben rosszindulat van és ha ezt nem látják végre meg, ha vakon követik a hazugságot, akkor elvesznek. Azt állítják, hogy rágalmazunk. Most van ittt vajon rágalom, ha a saját irodalmat tolom eléjük?

2016. máj. 18. 09:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!