Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mikor lesznek egységben a...

Mikor lesznek egységben a keresztények, mikor szűnik meg a pártoskodás?

Figyelt kérdés

1Kor 1,10

Kérlek azonban titeket atyámfiai, a mi Urunk Jézus Krisztus nevére, hogy mindnyájan egyképen szóljatok és ne legyenek köztetek szakadások, de legyetek teljesen egyek ugyanazon értelemben és ugyanazon véleményben.

2016. máj. 13. 08:38
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
0%

az őrtorony folyóirat, csak egy havonta megjelenő kiadvány, ami a Biblia alapján készült.

Az hogy a tanításra szánt egyik kiadványt így hívják, attól még a Bibliát tanuljuk, szerte a világon mindenhol

így minden nemzetben emberek, egységes tanításban részesülnek, és nincsenek szakadások.

Amit itt magyar nyelven tanulunk, ugyan azt tanulják Afrikában, Németországban, vagy a Fülöp szigeteken, csak azon a nyelven.

Miért 28%-os ha mindenki....?

Nem mindenki, mert vannak akik nem élből nulláznak, azzal az indulattal, hogy "na ez egy Tanú, nulla....

2016. máj. 13. 15:01
 12/23 anonim ***** válasza:
0%

Az általad idézett vers:

(Jakab 3:1) 3 Ne legyetek sokan tanítók, testvéreim, hiszen tudjátok, hogy mi súlyosabb ítéletet fogunk kapni.

bár a gyülekezet férfi tagjainak a Szentírás elmondja, hogy „ha valaki felvigyázói tisztségre törekszik, jó munkára vágyik”, de azt a tanácsot is adja, hogy ne törekedjenek becsvágyból felelős tisztségre, például arra, hogy a gyülekezet tanítói legyenek, ugyanis az ilyen személyek ’súlyosabb ítéletet fognak kapni’ (1Ti 3:1; Jk 3:1).

A Felvigyázók felelősséggel tartoznak a nyáj tagjainak szellemi jólétéért, Jézusnak, ez a vers erről szól,

Pál ezt írta Timóteusznak: „egyesek hiábavaló beszédre hajlottak el, s törvénytanítók akarnak lenni, de nem fogják fel sem amiket mondanak, sem amiket erősen bizonygatnak” (1Ti 1:6, 7). Ezek a személyek minden bizonnyal a kiválóságra vágytak, amely azzal járt, ha valaki taníthatta a hívőtársait. Jakab azonban helyes megvilágításba helyezte ezt a kérdést, amikor rámutatott, hogy a gyülekezet tanítóitól több követeltetik meg, ugyanis ők sokkal komolyabb számadással tartoznak, mint a keresztények általában. (Vö.: Ró 14:12.) Sőt, mint mindenki más, ők is megbotlanak szóban (Jk 3:2).

ennél fogva, nem mentem a Biblia ellen.

2016. máj. 13. 15:06
 13/23 anonim ***** válasza:
19%

Egyébként akkor is lenulláznak, ha egyforma választ adok mással, ez mindent elmond.

Talán még annyit, hogy nem erőltetem, hanem megosztom a gondolataimat, amit el lehet fogadni, vagy utasítani,

persze némelyek ezt is sértésnek veszik, és muszáj a megvetést kinyilvánítani, mert annyira elsajátította a felebaráti szeretetet......

2016. máj. 13. 15:11
 14/23 anonim ***** válasza:

"Én arra lennék kíváncsi, hogy a 28%-os "tanú" hogy lehet még mindig 28%-os, ha minden válasza 0%-os."

Két okból. Első hogy minél kisebb a %-értéked, annál kisebb mértékben húzza még lejjebb egy 0%-ra értékelt válasz. Másrészt minél több értékelésed van, annál kisebb mértékben befolyásolja a %-értékedet egy újabb értékelés (tökmindegy hogy milyen).

Ez pont ugyanaz, mint az iskolai jegyek átlaga. Ha van két darab kettesed, akkor 2 az átlagod. Ha kapsz mellé egy 5-öst, akkor az máris 3-asra emeli az átlagodat, viszont ha egy 1-est kapsz melléjük, attól még mindig 2 marad az átlagod.

Ha van 10 kettesed, akkor viszont már tökmindegy milyen újabb jegyet kapsz melléjük, sokat nem oszt nem szoroz egy darab újabb jegy.

A 28%-os pedig már talán évek óta itt van, az értékelései alapján már szinte bebetonozta magát a 28% értékre, saccra sokszáz 100%-os értékelést kellene kapnia (és mellé semmi mást), hogy egy %-ot feljebb menjen az értéke. Ellenben talán 1000 darab 0%-os értékelés is kevés lenne, hogy még lejjebb mozdítsa az értékét.

"Egyébként akkor is lenulláznak, ha egyforma választ adok mással, ez mindent elmond. "

Ha egy átlagember azt mondja, hogy "Töröm az arabot", akkor nyilván a legtöbb ember arra gondol, hogy tanulja, de még nehézkesen érti, beszéli az arab nyelvet. Ellenben ha egy ismert és alapvetően neonáci beállítottságú figura mondja ugyanezt, akkor ott azért már akár teljesen másra is gondol(hat) az átlagember. Pedig gyakorlatilag ugyanazt mondták mindketten.

2016. máj. 13. 16:26
 15/23 anonim ***** válasza:
25%

:)

Nem vagyok itt évek óta, és 38%-al kezdtem.

s amikor felfedezték némely válaszomban a hitem alapját, azóta ha kell hanem nulla kezeket nyomkodnak, hogy megalázottak érzését keltség és úgy mond "sírva meneküljek innen"

Nem egy Testvérem ment így el, mert nem csak a "vallás" de a lelki világába is beletapostak némelyek.

valószínűleg a Boldogság hormon ilyenkor lépett működésbe némelyeknek, és megelégedettséggel továbbra is itt vannak, büszkeséggel, hogy jól megbánthattak másokat.

2016. máj. 13. 16:58
 16/23 anonim ***** válasza:
82%

"s amikor felfedezték némely válaszomban a hitem alapját, azóta ha kell hanem nulla kezeket nyomkodnak, hogy megalázottak érzését keltség és úgy mond "sírva meneküljek innen" "

Tipikus jehovista üldözöttségi-érzés szindróma. Ezt csak ti képzelitek be magatoknak (gondolom az őrtornyos agymosás eredményeképpen). A valóság az, hogy mind a vallásokkal nem foglalkozók, mind a történelmi egyházak tagjai, mind pedig a más vallásúak véleménye szerint is gyakorta tesztek olyan kijelentéseket, megállapításokat, amelyektől feláll az ember hátán a szőr. Ezért kaptok lepontozást többnyire.

"Nem egy Testvérem ment így el, mert nem csak a "vallás" de a lelki világába is beletapostak némelyek.

valószínűleg a Boldogság hormon ilyenkor lépett működésbe némelyeknek, és megelégedettséggel továbbra is itt vannak, büszkeséggel, hogy jól megbánthattak másokat."

Ez meg már csak szimpla rosszmájúság a részedről, semmi más, amiben ráadásul önnön nagyságodat, magát a megtestesült, de meg nem értett tökélyt próbálod érzékeltetni velünk, az egyszerű halandókkal. Tipikus felsőbbrendűségi érzéssel vegyített mártírkodó megjegyzés (röviden: hiszti) volt. Ilyen megnyilvánulások után mégis milyen értékeléseket vársz?

2016. máj. 13. 17:08
 17/23 anonim ***** válasza:

"s amikor felfedezték némely válaszomban a hitem alapját, azóta ha kell hanem nulla kezeket nyomkodnak, hogy megalázottak érzését keltség és úgy mond "sírva meneküljek innen"

>Menekülni azt nem biztos, hogy fogsz, sem innen, sem pedig onnan, ahová odakaptál, hiszen Jehova Tanúi nem arról híresek, hogy tiszteletben tartják azt, hogy valahol nem kívánatosak, arról viszont annál inkább, hogy akkor is nyomulnak, amikor már megmondták nekik/kinyilvánították, hogy nem kérnek az Őrtoronyból.

Hogy miért nullázzák le a Tanúkat, arra itt egy érv:

Okoskodnak, próbálják a tanítót játszani, amivel saját magukat hozzák kellemetlen helyzetbe. Az átlag Tanú nem rendelkezik sem hittudományos, sem egyháztörténelmi, sem pedig természettudományos ismeretekkel, egyetlen forrása van, amire tud támaszkodni, ez pedig az Őrtorony irodalom. Ezért van az, hogy bőségesen másolgatják a jw.org-ot, noha számtalanszor ki lett már nyilvánítva, hogy az nem mérvadó. A jw.org szerkesztői - és úgy általában a Tanúk vezetői - szintén műveletlen emberek, ezzel kapcsolatban figyelmedbe ajánlom Richard Dawkins evolúcióbiológus: Isteni téveszme című művét, ahol biológus szemmel foglalkozik az Őrtorony érvelésével a természetre vonatkozóan, úgy, hogy idéz az egyik kiadványukból. És persze, hogy ha elfogyott az Őrtorony érv akkor vagy jön a személyeskedés, vagy a terelés másfelé, esetleg feladják a vitát, ahogyan annak idején Katy Weaver is tette, vagy egy másik női Tanú, aki privátban asszonykodott nekem, de miután szétcincáltam az érveit, nem is tudott rá választ adni, hanem valami hátulról jövős rövid szöveggel jött. De miért? Nyilván, mert a jw.org-on nem talált semmit, így biztonságosabbnak látta visszavonulni. És akkor tisztelt 28%-os, a mártírkodásról, arról a hisztiről, amit folyamatosan csináltok, már ne is beszéljünk.

Ha ezek után még mindig azt gondolod, hogy a hited miatt megy az ellenségeskedés, akkor felhívom a figyelmed arra, hogy már Szentháromságtagadó felekezetekkel (unitáriusok, Church of God gyülekezetei), érdekes módon senkinek sincs baja. Miért? Nyilván azért, mert tanultak valamit, amit ti nem tudtok: normálisan viselkedni.

Dante

2016. máj. 13. 17:28
 18/23 anonim ***** válasza:

"A valóság az, hogy mind a vallásokkal nem foglalkozók, mind a történelmi egyházak tagjai, mind pedig a más vallásúak véleménye szerint is gyakorta tesztek olyan kijelentéseket, megállapításokat, amelyektől feláll az ember hátán a szőr."

Ez teljes mértékben igaz, sokszor nem az alázat és a szeretet tűnik ki a Tanú írásokból. A lenézés, a felsőbbrendűség tudat, más nézetűek fitymálása észrevehető igen sokszor. Még ha burkoltan akkor is.

Van itt az oldalon egy "hírhedt" Jehova Tanúja is. Olyan százalékkal mint az itt lévő 28-as, lehet pont ő az. És őszintén mondom jogosan lett közutálat tárgya.

És az effajta viselkedés egyes irányzatok részéről, nem segíti elő az egységet. Ugye nem csak a Tanúknál van ez jelen.

2016. máj. 13. 17:34
 19/23 anonim ***** válasza:
Egyébként a 28-ast nem pontozzák le mindig, nagyon ritkán mond értelmes dolgot is, láttam nála magasabb százalékokat is. Az más kérdés, hogy az esetek 95%-ában 0, és nem véletlenül. Nem a kérdésre válaszol, provokatív és olyan magabiztossággal hirdeti a hülyeséget, hogy az már ijesztő. És most ő a szegény üldözött, Krisztus elsőszámú harcosa (hogy el van tévedve szegény...)
2016. máj. 13. 19:56
 20/23 anonim ***** válasza:

Sajnos a 28%-os fórumtársunknak igaza van abban, hogy ha kell ha nem, lenullázzák.

Múltkor az volt a kérdés, hogy ki milyen filmeket néz, ő válaszolt, és azt is lenullázták. Komolyan, én szégyelltem magam a lepontozók helyett.

Egyébként is vannak itt néhányan, akik szekta-fanatikusként pontozgatnak (nem a JT-re gondolok): aki közéjük tartozik az zöld kéz, aki nem közéjük tartozik az piros kéz, akkor is, ha különben ugyanazt írták.

Én is mindig megkapom ilyenkor a piros kezemet ;)

2016. máj. 13. 23:18
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!